ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Συμμετείχαν Πατρινοί δρομείς από 11 έως 72 χρόνων για την ειρήνη!




 
ΔΕΙΤΕ το βίντεο

 Έτρεξαν από την οδό Εκτελεσθέντων Εμφυλίου 
έως την πλ. Τριών Συμμάχων

Οι ανώνυμοι, πανταχού παρόντες Ερυθροσταυρίτες ήσαν επί ποδός
Με τη συμμετοχή εκατό πενήντα και πλέον δρομέων κάθε ηλικίας, διεξήχθη το πρωί της Κυριακής 19-6-2011 ο 1ος Δρόμος Ειρήνης (Γύρος της Πάτρας) στη διαδρομή Γηροκομειό –πλατεία Τριών Συμμάχων. Χαρακτηριστικό της συμμετοχής είναι ότι στη γραμμή της εκκίνησης βρέθηκαν δρομείς ηλικίας από 11 ετών έως 72 ετών, με έντονο το στοιχείο της νεανικής παρουσίας.
Η εκκίνηση έγινε από την αρχή της οδού Εκτελεσθέντων Εμφυλίου 1946-1949, που οδηγεί εκατό μέτρα πιο πάνω στην ομώνυμη πλατεία. Έτσι οι δρομείς της Ειρήνης συγκεντρώθηκαν στο σημείο αυτό, όπου και το σωματείο «Μέριμνα»  και ο επικεφαλής της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και δημοτικός σύμβουλος Ανδρ. Αντωνόπουλος τους μίλησε για το νόημα της εκδήλωσης, που ήταν αφιερωμένη στην Ειρήνη. Τόνισε δε, την ανάγκη να επιλύονται οι διαφορές των κρατών με διάλογο, καθώς όπως επεσήμανε τους πολέμους δεν τους κηρύττουν οι λαοί, αλλά πολεμοκάπηλοι επικεφαλής κρατών.

Αριστερά ο Παναγ. Μεντζελόπουλος (ο "καπετάνιος") που έδωσε την εκκίνηση του αγώνα. Αθλητής με πολλές μαραθώνιες συμμετοχές δίπλα στους ανερχόμενους δρομείς, στην εκκίνηση του Γηροκομειού.  


Ο Βασ. Νικολόπουλος, δρομέας του "Φειδιππίδη" από το χώρο του πατραϊκού, ποζάρει στο φακό. 
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων  Αχαΐας Παναγ. Μεντζελόπουλος, ενημέρωσε ότι σκοπός των διοργανωτών είναι ο αγώνας αυτός από του χρόνου να διεξαγάγεται κάθε πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου. Υπενθύμισε την διαδρομή του αγώνα και έδωσε το σύνθημα της εκκίνησης.
Οι δρομείς ακολούθησαν τις κορδέλες του Γηροκομειού, πέρασαν μπροστά από του Λυμπερόπουλου, φυλακές των ναζί επί Κατοχής, έφτασαν στο στρατόπεδο του ΚΕΤχ, έστριψαν δεξιά κι ακολούθησαν τις οδούς 12ου Συντάγματος, Γερμανού, Αγ. Γεωργίου μέχρι τον Ι.Ν Αγ. Νικολάου και μέσω της ομωνύμου οδού κατέληξαν στο τέρμα της, την πλατεία Τριών Συμμάχων, που τους ανέμεναν ευαισθητοποιημένοι πολίτες. 
Οι τρεις πρώτες γυναίκες τις κορδέλες του Γηροκομειού, πέρασαν μπροστά από του Λυμπερόπουλου, φυλακές των ναζί επί Κατοχής, έφτασαν στο στρατόπεδο του ΚΕΤχ, έστριψαν δεξιά κι ακολούθησαν τις οδούς 12ου Συντάγματος, Γερμανού, Αγ. Γεωργίου μέχρι τον Ι.Ν Αγ. Νικολάου και μέσω της ομωνύμου οδού κατέληξαν στο τέρμα της, την πλατεία Τριών Συμμάχων, που τους ανέμεναν ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Απόστ. Μαρτζάκλης κάνει την απονομή στην Φωτοπούλου Κατερίνα. 

Η εκπρόσωπος του ΕΕΣ Πάτρα; απονέμει στους ΄τρεις πρώτους άνδρες.
Ο κ. Β. Ασπρούλιας απένειμε κύπελο στο γηραιότερο αθλητή Κ Μικρούτσικο.
Ο 11χρονο; Δημ. Λόλος, μόλις εδέχθη απονομή από τον Λουκά Αδαμόπουλο.
Ο δ/της της Τροχαίας Πατρών Απόστολος Μαρτζάκλης στις γυναίκες, η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ελένη Σουτέρα στους άνδρες,  ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βασ. Ασπρούλιας στον γηραιότερο δρομέα και η παλιά δόξα του στίβου, ο βαλκανιονίκης Λουκάς Αδαμόπουλος, στον 11χρονο δρομέα Δημήτρη Λόλο.
Το βάρος της προστασίας των δρομέων από ασυνείδητους οδηγούς που επέμεναν να διέλθουν της πορείας των αθλητών με το ΙΧ τους, σήκωσαν οι άνδρες της Τροχαίας, που όπως πάντα είναι παρόντες σε κάθε αγώνα. Παρών επίσης ήταν και η ομάδα  των Ερυθροσταυριτών, των ανώνυμων συντελεστών σε τέτοιες εκδηλώσεις, με το ασθενοφόρο τους έτοιμο για παν ενδεχόμενο. Τον ΟΝΑΠ του Δήμου Πατρέων εκπροσώπησε ο θρύλος του υγρού στίβου Γιώργος Κακουλίδης.

΄Ενα ακόμη στιγμιότυπο από τον τερματισμό του αγώνα στην Τριών Συμμάχων.

                                  
 ΔΕΙΤΕ το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: