ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Από τους «16» μόνον ο Παναγ. Κουρουμπλής αρνήθηκε να υποκύψει!

ΔΕΙΤΕ τα δυο ερασιτεχνικά βίντεο.


Το Μνημόνιο 2 πέρασε με 154 ψήφους του ΠΑΣΟΚ και μιας της ΝΔ
  
Με τη συμμετοχή του Ε&ΕΣ Πατρών ενισχύθηκε από πρωί το απεργιακό μέτωπο στην Πάτρα, σήμερα δεύτερη ημέρα της 48ωρη πανεργατικής πανυπαλληλικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
«Δεν μπορούσαμε να λείψουμε, μας αφορά και μας η δυσμενής κατάσταση που διαμορφώνεται. Χθες παρεμβήκαμε με παρουσία μας στα ΜΜΕ και σήμερα κλείσαμε τα καταστήματά μας» ήταν η απάντηση σχετικού ερωτήματος που θέσαμε στον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Ρώρο.
Στο μεταξύ από τα χαράματα οχήματα με αγανακτισμένους της πλατείας είχαν αναχωρήσει για την Αθήνα, από το πάρκο του Ναού Αγ. Ανδρέου, για να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό της πλατείας Συντάγματος. Παράλληλα είχαν κρεμάσει από κορμούς δένδρων του άνω μέρους της πλατείας Γεωργίου το πανό που αναρτούσαν τις προηγούμενες ημέρες στις κολόνες του δημοτικού θεάτρου «Απόλων» και… παραχώρησαν για σήμερα την πλατεία στα μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση και πορεία.
Την ίδια τακτική της ανόδου με οχήματα στην Αθήνα ακολούθησε και ένα μεγάλο μέρος αυτών που την προηγούμενη ημέρα μετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο που είχε ξεκινήσει από το ΕΚ Πάτρας. Γιαυτό και δεν είχε προγραμματισθεί για σήμερα συγκέντρωση, ενισχύοντας την κινητοποίηση της πλατείας Συντάγματος.
Ωστόσο η ισχνή παρουσία μελών του ΚΚΕ στην πλατεία Γεωργίου φαίνεται να εξηγείται από το γεγονός ότι και από τον χώρο αυτό εργαζόμενοι προτίμησαν να δώσουν τη μάχη στην Αθήνα. Πάντως αρκετά ταξί είχαν καταλάβει μέρος της πλατείας Γεωργίου, δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στην κινητοποίηση, ενώ ο επικεφαλής του δημοτικού σχήματος του ΚΚΕ στο δήμο Πατρέων Κ. Πελετίδης και άλλα στελέχη έδωσαν το παρών προ του δημοτικού θεάτρου.
  
Την ίδια στιγμή από χθες το απόγευμα ομάδα αυτόνομων νεαρών έχει καταλάβει το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας, επί της οδού Κολοκοτρώνη, πραγματοποίησε συνέλευση και ανάρτησε πανό στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, ενώ μέρος αυτών παρέμενε και σήμερα μπροστά στην κεντρική είσοδο. Μοίρασαν τρικ και ανακοίνωση που εξηγούσε τους σκοπούς της κατάληψης και κατέληγε με το σύνθημα «Ούτε ΠΑΜΕ, ούτε ΓΣΕΕ, πάρε τον αγώνα στα χέρια σου λαέ». 

Ωστόσο κι ενώ η Ελληνική Βουλή περικυκλωνόταν από τους διαδηλωτές, ξέσπασαν από το πρωί επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και δυνάμεων των ΜΑΤ, που οδήγησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών προκειμένου να εμποδίσουν την κατάληψη και ανακατάληψη της πλατείας Συντάγματος και σε πετροπόλεμο κατ΄ αλλήλων, που θύμιζε Δεκέμβρη του 2008. Υπήρξαν πολλοί τραυματίες και από τις δυο πλευρές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στα χέρια ενός αστυνομικού έσκασε απασφαλισμένη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης με συνέπεια να του αποκόψει τρία δάκτυλα. Ο «πόλεμος» μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών κατέπαυσε προσωρινώς για να ανευρεθούν τα ακρωτηριασμένα δάκτυλα, μέχρι την εύρεση εκ μέρους των αντιεξουσιαστών ενός από αυτά.

Τελικώς με την ψήφιση του Μνημονίου 2 εκ μέρους 154 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μιας, της Έλσας Παπαδημητρίου, από την ΝΔ, η κυβέρνηση πέρασε το προδοτικό νομοσχέδιο, με το οποίο παραδίδονται στην οικονομική Κατοχή των ξένων, του ΔΝΤ και του παρασιτικού τοκογλυφικού κεφαλαίου οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι της χώρας και το μέλλον της νέας γενιάς.
Ακόμη, με την σημερινή ψηφοφορία κατέρρευσε ο μύθος του αντάρτη βουλευτή που φιλοτέχνησαν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για τους «16» αντιρρησίες, αφού προ του διλλήματος οι «15» από αυτούς προσήλθαν στην κάλπη του ΠΑΣΟΚ γονυκλινείς και ζητούντες άφεση αμαρτιών από τον Παπανδρέου. Μόνος που επάξια κατέκτησε τον τίτλο του εκπροσώπου του Αιτωλοακαρνανικού λαού ήταν ο Παν. Κουρουμπλής, που με την πράξη άρνησης συμμετοχής του στο έγκλημα του Μνημονίου 2, ανήλθε ηθικώς στα μάτια του λαού όλης της χώρας!


"Μην εφαρμόσετε τις παράνομες διαταγές της έκπτωτης κυβέρνησης"


Με το πανό-σύμβολο των Αγανακτισμένων μπροστά στην Αστυνομία.


Πρόσκληση των Αγανακτισμένων της Πάτρας προς τους άνδρες της Αστυνομίας. - Επέδωσαν ψήφισμα στην Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας

«Καλούμε τους αξιωματικούς και κυρίως όλο το απλό προσωπικό της Αστυνομίας να σεβαστεί αυτή τη φορά τη θέληση του λαού και την συνταγματικά κατοχυρωμένη λαϊκή κυραρχία». Με τα παραπάνω, που αποτελούν εισαγωγή του ψηφίσματος της λαϊκής συνέλευσης των Αγανακτισμένων, που συνήλθε στην πλατεία Γεωργίου τη Δευτέρα 27-6-2011, αντιπροσωπεία τους επισκέφτηκε, μετά την απεργιακή πορεία,  την Τρίτη 28-6-2011 το μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.  Παρέδωσε το ψήφισμα στο γραφείο του Αστυν. Διευθυντή και διένεμε αντίγραφά του σε άνδρες και γυναίκες του Σώματος.

Υπό το βάρος της δημοσιοποίησης, εκ μέρους του αγωνιστή Μανώλη Γλέζου από το βήμα της πλατείας Γεωργίου, της συνέντευξης Πάγκαλου στην ισπανική εφημερίδα «El Moudo», σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να υπάρξει επέμβαση του Στρατού στην Ελλάδα, προκειμένου να προστατεύσει τις τράπεζες, που θα κλείσουν εάν γυρίσει η χώρα στη Δραχμή, οι συγκεντρωθέντες εξέδωσαν το προαναφερόμενο ψήφισμα, που στη συνέχεια αναφέρει:
«Τους προειδοποιούμε (σ.σ.: αξιωματικούς και απλό προσωπικό της Αστυνομίας) να μην διανοηθούν καν να εφαρμόσουν παράνομες διαταγές από μια έκπτωτη κυβέρνηση, που έχει κουρελιάσει το Σύνταγμα της Ελλάδας και έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στην Τρόικα, στο ΔΝΤ και στο παγκόσμιο χρηματο πιστωτικό-τραπεζικό σύστημα.
Να μην τολμήσουν σε καμία περίπτωση να εμποδίσουν το λαό από το να προστατεύσει το Σύνταγμά του, όπως αυτό ορίζει με βάσει το ακροτελεύτιο άρθρο του, ώστε να αποτρέψει το ξεπούλημα της χώρας.
Διαφορετικά ο κάθε αστυνομικός προσωπικά θα φέρει ακέραια την ευθύνη της στάσης του και θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, όπως ακριβώς και οι πολιτικοί εντολείς του, που έχουν παραδώσει τη χώρα σε ξένα κέντρα εξουσίας με δανειακές συμβάσεις, μνημόνια και μεσοπρόθεσμα.
Είναι μια τελευταία μεγάλη ευκαιρία για την Αστυνομία και τους αστυνομικούς και ελπίζουμε πολλοί από αυτούς να πράξουν κατά συνείδηση και να περάσουν με την πλευρά του λαού».

Όσο η αντιπροσωπεία βρίσκονταν εντός του αστυνομικού μεγάρου, ομάδα αγανακτισμένων παρέμενε στην απέναντι πλευρά της εισόδου κρατώντας το πανό-σύμβολο των αγανακτισμένων που γράφει «Τώρα μιλάει η Πλατεία».

Πάντως πρέπει να τονιστεί ότι την ίδια στιγμή η Αστυνομία της Πάτρας τηρούσε διακριτική στάση έναντι των απεργών, σε αντίθεση με την Αθήνα όπου ενεπλάκη σε συγκρούσεις. 

 Διαμαρτύρονται ειρηνικά έξω από την Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας.

Και οι αστυνομικοί πλήττονται από το Μνημόνιο 2, άρα...

Πάλι απόβλητο το πανό του ΕΚ Πάτρας από την πορεία

ΔΕΙΤΕ τα τρία ερασιτεχνικά βίντεο. Είναι αποκαλυπτικά.


Και ακτιβιστική ενέργεια από καθηγητές Μέσης της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας


Από τη  δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων, χαρακτηρίστηκε η συγκέντρωση και απεργία,  που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε όλη τη χώρα, ενώ το ίδιο θα επαναληφθεί και σήμερα. Ειδικότερα χθες, πρώτη ημέρα της 4ωρης απεργία, μπροστά στα γραφεία του ΕΚΠάτρας, ήταν μεγάλο το πλήθος των συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν για την ψήφιση του αντιλαϊκού Μνημονίου 2, που προωθούσε η Κυβέρνηση στη Βουλή. Αντιθέτως με την Αθήνα, όπου στο Σύνταγμα προκλήθηκε ένταση από επέμβαση της  Αστυνομίας, στην Πάτρα αυτό αποφεύχθηκε.
Ωστόσο το πανό της ηγεσίας του ΕΚ έγινε και πάλι στόχος. Αυτή τη φορά εκ μέρους  ομάδας αυτόνομων μαυροφορεμένων νεαρών - μερικοί των οποίων έφεραν στο λαιμό  αντιασφιξιογόνες μάσκες - που ανάγκασαν αυτούς που το κρατούσαν να το αποσύρουν υπό την απειλή βίας.
Η κεφαλή της πορείας είχε ήδη ξεκινήσει πριν ακόμη τελειώσουν οι ομιλίες και βρίσκονταν στην συμβολή της Κολοκοτρώνη με την Αγ. Ανδρέου, όταν εργαζόμενος του ΕΚΠ έγινε αντιληπτός να κρατά παραμάσχαλα διπλωμένο το πανό λίγο πριν την Ρήγα Φεραίου και τότε πάλι προκλήθηκε ένταση, άρχισε αλληλοσπρωξίδι και απειλήθηκαν επεισόδια υπό το βλέμμα των συνδικαλιστών Πετρόπουλου, Καραγεωργόπουλου και άλλων από την ηγεσία ΕΚΠ και ΑΔΕΔΥ.
Με την παρέμβαση ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και η πορεία ξεκίνησε χωρίς το πανό του ΕΚΠ, το οποίο απέσυραν οι συνδικαλιστές υπό τα συνθήματα «ουστ εργατοπατέρες» «πουλημένοι» κ.ά., αλλά και με αποχώρηση Πετρόπουλου από την εκδήλωση.
Η πορεία με επικεφαλής το πανό της Πλατείας πέρασε στην Όθωνος-Αμαλίας, έστριψε στην Γούναρη και μέσω Κορίνθου κατέληξε στο ΕΚΠ, ενώ ένα μεγάλο μέρος της παρέμεινε στην πλατεία Γεωργίου, απ’ όπου είχε ξεκινήσει.
Τα συνθήματα που επικράτησαν ήσαν καθαρά αντικυβερνητικά και κατά του Μνημονίου. Η δε Αστυνομία τήρησε διακριτική στάση.
Λίγο πριν τον τερματισμό, ομάδα καθηγητών συνδικαλιστών της Μ. Εκπαίδευσης από την Α΄ ΕΛΜΕ κρατώντας πανό με το σύνθημα «μας πάνε πίσω στον 19ο αιώνα, μπρος στο δρόμο του αγώνα» κατευθύνθηκαν στην Ερμού 70, όπου τα Γραφεία της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και φωνάζοντας συνθήματα «η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες καταχτιέται», τρία άτομα με ακτιβιστική τους ενέργεια κρέμασαν άλλο πανό στα κάγκελα του μπαλκονιού που διακωμωδούσε την πρόταση της Υπ. Παιδείας κι  έγραφε «ναι στην επιλογή Β΄ ξένης   γλώσσας Ouitasisi».

Ο συνδικαλιστής Πετρόπουλος της ΑΔΕΔΥ.
Το πανό του ΕΚΠ που έγινε μήλο της Έριδος
Κι ο ΣΥΡΙΖΑ με το πανό του έδωσε δυναμικό παρών
Η συνδικαλίστρια πρόεδρος Ντίνα Πεταλά της ΜΙΣΚΟ παρούσα.

Μπορούσε να λείψει η νέα γενιά; Μα αυτή θα ληστέψουν με το Μνημόνιο

Ογκώδης η πορεία και αυτό που βλέπεται είναι μόνον ένα μέρος της.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Στρατός και Αστυνομία θα σεβαστούν το Σύνταγμα και τους νόμους!

ΔΕΙΤΕ τα δυο ερασιτεχνικά βίντεο από την ομιλία Γλέζου.


Δήλωση Μαν. Γλέζου από την πλατεία Γεωργίου  Πάτρας, σε απάντηση του Θ. Πάγκαλου που μίλησε για επιβολή δικτατορίας. Και αναφορά στην άμεση Δημοκρατία


Ο αειθαλής αγωνιστής  μιλάει στους συγκεντρωμένους Πατρινούς.

Με ευθεία απάντηση προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδ. Πάγκαλο, χωρίς να τον αναφέρει ονομαστικώς και με την βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει συνταγματική εκτροπή, λόγω επέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας, ξεκίνησε την ομιλία του ο αγωνιστής-σύμβολο της ελληνικής Εθνικής Αντίστασης Μανώλης Γλέζος, τη Δευτέρα το βράδυ της 27-6-11, προς τους συγκεντρωθέντες αγανακτισμένους της πλατείας Γεωργίου Πάτρας.
«Πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι αντιπρόεδρος επικαλέστηκε το παράδειγμα λατινοαμερικανικής χώρας που χρησιμοποίησε το Στρατό εναντίον των πολιτών της, προκειμένου να τους εμποδίσει να σηκώσουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες» είπε και δήλωσε σίγουρος ότι «ο Στρατός και η Αστυνομία θα παραμείνουν πιστοί στα καθήκοντά τους, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι».
Όπως απάντησε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος, σε ολοσέλιδη συνέντευξη που έδωσε στην μεγάλης κυκλοφορίας ισπανική εφημερίδα «Ελ Πούντο»  μιλώντας για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα υπενθύμισε προς τον δημοσιογράφο της για να γίνει γνωστό και στους Έλληνες:
«Εάν πτωχεύσει η χώρα θα πάψει να πληρώνει συντάξεις και μισθούς, θα παγώσουν οι καταθέσεις και   μην ξεχνάμε το παράδειγμα του Μπουένος Άιρες, όπου η κυβέρνηση έβαλε τα τανκς για να προστατέψουν τις τράπεζες και να μην σηκώσουν τα χρήματά τους οι καταθέτες, με αποτέλεσμα να έχουνε σαράντα ένα νεκρούς»!  
«Με αυτά, η κυβέρνηση δεν θα φοβίσει το κίνημα της Πλατείας, που αναπτύσσεται και το βλέπω σε όποια πόλη με καλούν να μιλήσω, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι όπως μαζευόσαστε στην πλατεία κάθε βράδυ εσείς στην Πάτρα, έτσι το ίδιο γίνεται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος» είπε ο αγωνιστής».
Θέμα της ομιλίας του Μαν. Γλέζου, ήταν το παράδειγμα της άμεσης Δημοκρατίας από τα ομηρικά χρόνια στην Ιθάκη έως τις μέρες μας στην Απείρανθο της Νάξου, το χωριό όπου γεννήθηκε ο αγωνιστής και στο οποίο εφάρμοσε την άμεση Δημοκρατία, με ανακλητά όργανα διοίκησης και με συντόμως ορατά θετικά αποτελέσματα. Τέτοια που έφεραν στην κοινότητα της Απείρανθου δυο λαϊκά μουσεία από τα οποία ζουν σήμερα 17 καταστήματα  με τους υπαλλήλους τους, δυο  λαϊκά πανεπιστήμια, αξιόλογη βιβλιοθήκη, έναν μετεωρολογικό σταθμό κ.ά. «Τα οποία όμως κατάργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  με τον νόμο για τον Καποδίστρια. Κι εμείς» είπε, «αφού με τον Καποδίστρια δεν πλήρωναν ούτε τα ενοίκια για την στέγαση των μουσείων, αφού διέλυσαν τον μετεωρολογικό σταθμό και τα πανεπιστήμια, τότε αποφασίσαμε και φτιάξαμε ένα ακόμη μουσείο, σε πείσμα όσων ήθελαν να συντρίψουν το παράδειγμα της Απείρανθου για να μην επεκταθεί. Σήμερα τα μουσεία υπάρχουν και το παράδειγμά μας το μιμήθηκαν τέσσερις ακόμη οικισμοί στην Ελλάδα».
Μίλησε ακόμη για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που «από το Πολ…. έβγαλε τον πολ-ίτη, τον πολ-ιτισμό, την πολ-ιτεία ως αποτέλεσμα της λαϊκής συμμετοχής στην άμεση Δημοκρατία, τα οποία πήραν για αντιγραφή  οι Δυτικοί και τι έβαλαν; Τον πολ-ιτσμάν, την Πολ-ίτσια  και ότι παραπέμπει στην καταστολή» επισήμανε καταχειροκροτούμενος. 


Αυριο το χάραμα στις 5.30' αναχωρεί το πούλμαν για το Σύνταγμα

 Μίλησε για το θεσμό της λαϊκής συνέλευσης στην Ιθάκη, που στα δέκα χρόνια περιπλάνησης του Οδυσσέα δεν είχε συνέλθει, για τις ομηρικές πόλεις και τις αμεσοδημοκρατικές αποφάσεις τους, αναφέρθηκε στον κλασικό πολιτισμό με κορυφαία την δημοκρατία της Αθήνας και το Βήμα της Πνύκας, στηλίτευσε τους βασιλείς  Φίλιππο και Αλέξανδρο στις ημέρες των οποίων καταργήθηκε η άμεση Δημοκρατία αφού το δικαίωμα των αποφάσεών τους οι πολίτες το εκχώρησαν στους βασιλείς. «Γι αυτό και στα αλεξανδρινά χρόνια δεν βρίσκουμε καν ένα παράδειγμα» τόνισε.
Ακολούθως αναφέρθηκε στο Βυζάντιο, όπου υπάρχει μια θολή κατάσταση και στον Μεσαίωνα όπου λειτουργούσε η άμεση δημοκρατία παράλληλα με το θεσμό της Αρχοντίας, μίλησε για τις ορεινές κοινότητες στην Ελλάδα και τις ελληνικές πόλεις των παραλίων της Μικράς Ασίας που αναπτύσσονταν ακόμη και στα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας κι έφθασε μέχρι την ιταλογερμανική Κατοχή, όπου το Μάρτη του 1944, η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), συνεδρίασε για πρώτη φορά στη Βίνιανη με στόχο να προκηρύξει εκλογές για το τελευταίο δεκαήμερο του Απρίλη του '44.
Σε αυτές, όπως είναι γνωστό, ψήφισαν για πρώτη φορά από συστάσεως ελληνικού κράτους, οι γυναίκες. Έτσι προσήλθαν σε περιφερόμενες κάλπες 1.800.000 άντρες και γυναίκες άνω των 18, σε ελεύθερες, ημικατεχόμενες και κατεχόμενες περιοχές της χώρας, μέσα σε συνθήκες απίστευτων διώξεων από τον κατακτητή. Εκλέχτηκαν 180 εκπρόσωποι για την πρώτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου στις Κορυσχάδες, από τις 14 έως τις 27 Μάη του ίδιου χρόνου. Στους Κορυσχάδες όπου λειτούργησε η κυβέρνηση του βουνού, αλλά και στη Βίνιανη όπου συνεδρίασε για πρώτη φορά η ΠΕΕΑ.

Επί δύο ώρες οι πολλιτες της πλατείας Γεωργίου άκουγαν αμίλητοι.

«Εμάς τους αγωνιστές της Αντίστασης οι κυβερνήσεις μετά τον πόλεμο μας εξόρισαν,  μας βασάνισαν, μας εκτέλεσαν, μας κυνήγησαν, μας φυλάκισαν το έργο μας όμως δεν τόλμησαν να το πειράξουν. Αυτό το διαπίστωσα ερευνώντας στην Αιτωλοακαρνανία, όπου βρήκα απόφαση Εφετείου μετά την Κατοχή, όπου διάδικος ζητούσε να του επιστραφούν δέκα τσουβάλια πατάτες που τον είχε καταδικάσει το Λαϊκό Δικαστήριο του χωριού του, στα χρόνια του ΕΑΜ. Οι εφέτες - και είναι προς τιμήν τους -  του επέβαλαν την ίδια ποινή, ότι καλώς τον καταδίκασε το Λαϊκό Δικαστήριο» είπε.
Αλλά ο αγωνιστής αφηγήθηκε και τα αρνητικά της άμεσης Δημοκρατίας. Τα είδε στο χωριό του και τα αφηγήθηκε: «Όταν πρότεινα να μεταφερθεί το νεκροταφείο γιατί με τη σήψη που προκαλούνταν κινδύνευαν με μόλυνση τα υπόγεια νερά, ένας χωρικός αρνήθηκε γιατί ήθελε να ’’θωρεί’’ τον άνθρωπό του που είχε θαμμένο εκεί. Κι όταν μετά από συζήτηση πρότεινα δημοψήφισμα στους χιλίους κατοίκους, η πρότασή μου απορρίφθηκε πανηγυρικώς παίρνοντας τρεις ψήφους και το νεκροταφείο δεν το μετέφερα, παρ’ όλο που είχα το δικαίωμα από τον Κώδικα».
Μίλησε για τη 13χρονη μαθήτρια που παρά την μικρή ηλικία της, είχε δικαίωμα λόγου και ψήφου στη λαϊκή συνέλευση και με αυτά ζήτησε ένα καταφύγιο για την προστασία των μαθητών του Γυμνασίου και πολλά άλλα που κράτησαν άφωνο το κοινό επί δυο ώρες.
Ακολούθησε διάλογος, ερωτοαπαντήσεις και ενημέρωση ότι αύριο Τετάρτη από τις 5.30 π.μ. μπροστά από τον  Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα θα ξεκινήσει πούλμαν για την συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και θα επανέλθει αυθημερόν. Προς τούτο και η Ν.Ε. Αχαΐας του ΣΥΝ καλεί όποια από τα μέλη του κόμματος δύνανται να συμμετάσχουν με το ίδιο πούλμαν. 


Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο καφενείο της πλατείας
Τέλος με την συμπλήρωση ενός μήνα από την κατάληψη της πλατείας Γεωργίου, εξεδόθη την Κυριακή 26-6-11, ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης κατά του Μνημονίου, ενώ χθες εξέδοσε ψήφισμα με το οποίο καλεί την Αστυνομία στην Πάτρα να μην υπακούσει στην έκπτωτη Κυβέρνηση και χτυπήσει τους διαδηλωτές.