ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

«Το γινάτι σας παραείναι ακριβό κ. Αχιλ. Καραμανλή




Δήλωση του τομεάρχη Υποδομών-Μεταφορών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Βαρεμένου

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για Πατρών-Πύργου: Οπισθοδρόμηση στο…2013!
Φαρμάκης: παραμένουμε άγρυπνοι για την Πατρών-Πύργου
ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ:  Δυσοίωνες εξελίξεις για την Πατρών-Πύργου

«Το γινάτι σας παραείναι ακριβό για τον Έλληνα φορολογούμενο» απαντά ο τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, με την νπαρακάτω δήλωση:
«Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κ. Καραμανλής, αρνήθηκε με τις δηλώσεις του σχετικά με το δρόμο Πάτρα-Πύργος, να αναγνωρίσει το λάθος του και με αδέξιο τρόπο προσπάθησε να διαχειριστεί το χάος που δημιούργησαν οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Ο κ. Καραμανλής χρέωσε τους χειρισμούς και στον κ. Μητσοτάκη, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι προτιμάει να αποζημιώσει τους εργολάβους παρά να τους αφήσει να ολοκληρώσουν τις εργασίες.
Αρνείται πεισματικά εδώ και μισό χρόνο να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα, τη στιγμή που εμφανίζεται να κόπτεται για την ολοκλήρωση του έργου ως το 2023.
Και το ανέκδοτο της ημέρας:
Καλεί τους εργολάβους να μην προτάξουν το γινάτι τους, όταν το δικό του και του κ. Μητσοτάκη το γινάτι βγάζει μάτι για το τι έχουν στο μυαλό τους, ενώ θα περιμένουν λέει τους επόμενους μήνες την απάντηση των Ευρωπαίων στα αλλόκοτα σχέδιά τους.
Όλα αυτά εν ονόματι της επιτάχυνσης του έργου. Αλαζονεία και υποκρισία! Το γινάτι σας παραείναι ακριβό για τον Έλληνα φορολογούμενο».

ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ:  Δυσοίωνες εξελίξεις για την Πατρών-Πύργου


«Η ολοκλήρωση του έργου παραπέμπεται στο τέλος της επόμενη δεκαετίας και χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Δυτικής Ελλάδας απορούν κι οργίζονται για τη μεθόδευση που ακολουθείται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι λίγοι και αρεστοί της κυβέρνησης» αναφέρει σε ανακοίνωση τής η δημοτική παράταξη  Πατρέων ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
«Προκαλεί η ανακοίνωση του αρμόδιου για την κατασκευή της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου Υπουργού κ. Καραμανλή. Όχι μόνο γιατί αναφέρεται σε γεγονότα, όπως η απένταξη του συγκεκριμένου έργου το 2013, σαν να μην ήταν το κόμμα του στην κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί υποκριτικά αναγνωρίζει το δίκιο των διαμαρτυρόμενων για το νέο πάγωμα των εργασιών, όχι μόνο γιατί επιβάλλει διόδια σε έναν δρόμο που ήδη κατασκευάζεται  με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους αλλά το κυριότερο γιατί δεν δίνει λύση σε ένα πρόβλημα που στοιχίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές.
Η χαριστική απεμπλοκή της Ολυμπίας Οδού από την κατασκευή του δρόμου, δηλαδή η αποδοχή της άρνησης της κοινοπραξίας να ολοκληρώσει τα συμφωνηθέντα, συμπληρώνεται σήμερα με το δωράκι της απευθείας ανάθεσης και την είσπραξη διοδίων πριν ολοκληρωθεί ο δρόμος και για διάστημα 20 ετών. Το συνολικό κόστος δε, του δημοσίου χρήματος διογκώνεται αφού περιλαμβάνει εκτός από το κόστος κατασκευής και το κόστος αποζημίωσης των ήδη εγκαταστημένων εργολάβων. Η ολοκλήρωση του έργου παραπέμπεται στο τέλος της επόμενη δεκαετίας και χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες της Δυτικής Ελλάδας απορούν κι οργίζονται για τη μεθόδευση που ακολουθείται προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι λίγοι και αρεστοί της κυβέρνησης.

Η ΩΡΑ Πατρών συμμετείχε στην κινητοποίηση
Αντιπροσωπεία της ΩΡΑ Πατρών συμμετείχε στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 στη ΒΙΠΕ με σκοπό την κατασκευή της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου.
Η κινητοποίηση αυτή ήταν και απαραίτητη και αναγκαία για όλους τους προαναφερόμενους λόγους οι οποίοι έχουν τεκμηριωθεί επαρκώς και δυστυχώς με τραγικό τρόπο όλα τα τελευταία χρόνια με εκατοντάδες δυστυχήματα και πολύτιμες ανθρώπινες απώλειες.
Ωστόσο, η κινητοποίηση δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένη και για αυτόν τον λόγο εκτιμούμε ότι είναι ελάχιστα αποτελεσματική.
Από την πλευρά μας συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι αυτό που αναλογεί στο μέγεθος του προβλήματος είναι η διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης και κινητοποιήσεων που θα τύχει της έγκρισης των δημοτικών συμβουλίων των Δήμων που εμπλέκονται αλλά και των κοινωνικών φορέων της ευρύτερης αποδοχής με αίτημα τη συνέχιση των εργασιών και την ολοκλήρωση του έργου».

ΣΥΡΙΖΑ για Πατρών-Πύργου: Οπισθοδρόμηση στο…2013!
«...Δεν σέβονται πια τίποτα, ούτε καν το φόρο αίματος που έχουμε πληρώσει. Πετάνε στον αέρα ένα έργο χωρίς καμιά εξασφάλιση για τη χρηματοδότηση του, ούτε συνεπακόλουθα για το χρόνο έναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών. Δεν είναι μόνο ανεύθυνοι αλλά και επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών».
Με τα παραπάνω καταλήγει σε καταγγελτικό ύφος η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, αναφερόμενου στις δυσμενείς εξελίξεις της Πατρών-Πύργου.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ιδιαίτερα:
«Πέρασαν έξι μήνες για να ανακοινώσει ο Υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής αυτό που είχε αφήσει να διαχέεται ως δημοσιογραφική διαρροή ότι δηλαδή θα αναθέσει το έργο της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου στην Ολυμπία Οδό. Μια απόφαση που μας γυρνάει πίσω στο 2013 τότε που η παραχωρησιούχος εταιρία μαζί με την συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να θέσουν εκτός παραχώρησης όλο το φυσικό αντικείμενο του έργου από την Πάτρα μέχρι και την Τσακώνα.
Η ανικανότητα τους ήταν τέτοια που δύο χρόνια μετά και με την αλλαγή της διακυβέρνησης παρέδωσαν και το έτερο κομμάτι του έργου, την Κορίνθου – Πατρών, με τις εργασίες κατασκευής παγωμένες, τις κορύνες στη μέση του δρόμου υποχρεώνοντας τους πολίτες να πληρώνουν διόδια για ένα γιαπί.
Ανακοίνωσε έναν οδικό χάρτη που προσομοιάζει περισσότερο με έκθεση ιδεών παρά σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης διότι η υλοποίηση του εξαρτάται από μια έγκριση, μια ευχή και μια ελπίδα.
Το όποιο σχέδιο τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που χρηματοδοτεί το έργο. Επίσης ο Υπουργός εύχεται να μην προχωρήσουν σε προσφυγές οι τρεις ανάδοχοι που έχουν αναλάβει πέντε από τις οκτώ εργολαβίες και έχουν στα χέρια τους επικυρωμένες συμβάσεις από το ελληνικό κοινοβούλιο. Τέλος ελπίζει ότι μέσα στο 2020 θα εγκατασταθούν εργοτάξια και θα ξεκινήσει το έργο. Ένα έργο που ήδη πραγματοποιείται, στο οποίο έχουν ήδη εγκατασταθεί εργοτάξια και πραγματοποιούν εργασίες από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι σήμερα. Το μόνο σίγουρό είναι ότι εάν ευοδωθούν οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης το κόστος του έργου θα εκτιναχθεί στα ύψη. 
Ο αρμόδιος Υπουργός εξήγγειλε μια διαδικασία χωρίς να επιδιώξει ο ίδιος καμία διαβούλευση με το τοπικό πολιτικό προσωπικό και τους φορείς της περιοχής, χωρίς να κάνει το κόπο να επισκεφθεί την περιοχή για να διαπιστώσει ο ίδιος το τι συμβαίνει, χωρίς να αφουγκραστεί την αγωνία των πολιτών για την αναγκαιότητα του έργου. Παρά προτίμησε να μείνει στην ασφάλεια του υπουργικού του γραφείου και να φωτογραφίζεται με τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές εκμεταλλευόμενοι επικοινωνιακά το θέμα και αποκρύπτοντας την ουσία.
Δυστυχώς οι εξελίξεις αυτές μόνο θετικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Στην προσπάθεια τους να κατεδαφίσουν όλα τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβονται πια τίποτα, ούτε καν το φόρο αίματος που έχουμε πληρώσει. Πετάνε στον αέρα ένα έργο χωρίς καμιά εξασφάλιση για τη χρηματοδότηση του, ούτε συνεπακόλουθα για το χρόνο έναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών. Δεν είναι μόνο ανεύθυνοι αλλά και επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών.

Φαρμάκης: παραμένουμε άγρυπνοι για την Πατρών-Πύργου
Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Νεκτ. Φαρμάκης ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, στο Υπουργείο υποδομών για την Πατρών – Πύργου.
Κλείνοντας την ενημέρωση, ο κ. Φαρμάκης, ευχαρίστησε το σύνολο των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων και των εκπροσώπων των τοπικών φορέων που μετείχαν στη συνάντηση, τονίζοντας πως ακόμα και με διαφορετικές απόψεις, αισθάνθηκε πως η τοπική κοινωνία εκπροσωπήθηκε με διεκδικητικότητα, αλλά και σοβαρότητα, ενώ τόνισε:
«Η Περιφερειακή Αρχή, πιστεύω το σύνολο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας μαζί με τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, παραμένουμε άγρυπνοι. Χωρίς ακρότητες και ανέξοδους λεονταρισμούς, αλλά και χωρίς να υποστείλουμε τη σημαία της δίκαιης διεκδίκησης, στείλαμε το ισχυρό μήνυμα πως η Περιφέρεια είναι το μεγάλο σπίτι των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και ο θεματοφύλακας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους. Και όλοι μαζί, με το ίδιο πνεύμα, θα βαδίσουμε μέχρι το τέλος».
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας οι οποίοι έθεσαν σειρά θεσμικών αιτημάτων και μεταξύ άλλων εστίασαν στο ζήτημα των καθημερινών τους μετακινήσεων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο με ομόφωνη απόφασή του υιοθέτησε κατ αρχήν το πλαίσιο των προτάσεων και αιτημάτων που τέθηκαν από τους εκπαιδευτικούς.
«Θα είμαστε δίπλα στα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών που διαχρονικά ανέχονται και υπομένουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει τα θεσμικά τους αιτήματα και προς αυτήν την κατεύθυνση συντάσσεται για την αναζήτηση λύσεων» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: