ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ασφαλιστικό: Εμπρός! Δύο βήματα πίσω και βλέπουμε...



Ερωτήματα τίθενται για το μέλλον του Ασφαλιστικού και κύκλοι του ΣΥΡΙΧΑ απαντούν:


Ποια είναι η θέση σας για το υπό δημόσια διαβούλευση ασφαλιστικό νομοσχέδιο;

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ που αναρτήθηκε για διαβούλευση, επιβεβαιώνει τη στρατηγική της επιλογή για επιβάρυνση των πολλών προς όφελος ελαχίστων. Αντί να γίνει ένα βήμα μπροστά στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, με το νομοσχέδιο γίνονται δυο βήματα πίσω.

Εννιά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες επιβαρύνονται σημαντικά στις εισφορές τους για να ελαφρυνθεί ο ένας στους δέκα το πολύ. Τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με την αύξηση κατά 20% των εισφορών τους, πληρώνουν την πολλαπλάσια μείωση εισφορών για τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

Εννιά στους δέκα συνταξιούχους χάνουν σημαντικό εισόδημα για να ενισχυθεί επιλεγμένα ένας στους δέκα. Η μόνιμη 13η σύνταξη καταργείται για όλους. Ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους κόβεται μία ολόκληρη σύνταξη.

Οι αυξήσεις που διατυμπανίζει η κυβέρνηση είναι είτε ανύπαρκτες είτε μόνο λογιστικές για τη συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων. Ο δήθεν «μηχανισμός στήριξης» των χαμηλοσυνταξιούχων αποδείχτηκε εντελώς ανύπαρκτος.

Το ασφαλιστικό της ΝΔ δημιουργεί, παράλληλα, ένα ευνοϊκό πλαίσιο κινήτρων για στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση.

Οι παραπλανητικές επιλεκτικές διαρροές και η επικοινωνιακή εξαπάτηση συνταξιούχων και ασφαλισμένων κατέρρευσαν πλήρως».

Ναι αλλά η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι θα υπάρξουν σημαντικές αυξήσεις στις συντάξεις και ότι οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι πιο δίκαιες για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Δεν ισχύουν αυτά;

«Με επικοινωνιακό θόρυβο, η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα και καλλιεργεί ψευδείς προσδοκίες σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Από θέση ευθύνης και προς ενημέρωση των πολιτών επαναλαμβάνουμε:

Για τις συντάξεις:

Mε το νέο ασφαλιστικό, τα χρήματα που θα δοθούν για τις συντάξεις το 2020 είναι λιγότερα από αυτά που δόθηκαν το 2019. Μέρος αυτού του μικρότερου ποσού θα δοθεί επιλεκτικά σε αυξήσεις για λίγους των ανώτερων κλιμακίων, αλλά όχι στις χαμηλές συντάξεις. Η 13η σύνταξη καταργείται αφαιρώντας εισόδημα ίσο με μία σύνταξη τον χρόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τις εισφορές:

Με το νέο ασφαλιστικό, το 90% τον ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώνει εισφορές αυξημένες κατά 20%. Ταυτόχρονα, θεσμοθετείται ένα απολύτως άδικο σύστημα κλάσεων, σύμφωνα με το οποίο ένας επαγγελματίας με εισόδημα 7.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώνει τα ίδια με έναν που έχει 70.000 ευρώ το χρόνο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: