ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Πάτρα: Αλαλούμ με τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Φωτογραφία αρχείου.
Ο Ιδιωτικός τομέας δεν θα εργαστεί, εν αντιθέσει με τον Δημόσιο, της Κεραμέως!

Αλαλούμ επικρατεί στα σχολεία της Πάτρας για τον αυριανό εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει την αργία που ίσχυε.


Τα σχολεία αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά, ωστόσο τις πρώτες ώρες δεν θα γίνουν μαθήματα, αλλά – σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας – θα λάβουν χώρα είτε ομιλίες για το έργο και την προσφορά των Τριών Ιεραρχών, είτε εκκλησιασμός σε ναούς. Στη συνέχεια οι μαθητές θα κάνουν κανονικά τα μαθήματά τους.

Το τι θα επιλέξει το κάθε σχολείο είναι στην κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων που ήδη έχει λάβει αποφάσεις πως θα τιμήσει την θρησκευτική εορτή.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr και στην Αχαΐα ο εορτασμός δεν θα είναι ενιαίος, αφού άλλα σχολεία έχουν αποφασίσει να κάνουν ομιλίες και άλλα να πάνε τους μαθητές για εκκλησιασμό. Να σημειωθεί ότι η κατάργηση της αργίας αφορά μόνο τα δημόσια σχολεία και πως τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών δεν θα λειτουργήσουν, καθώς η θρησκευτική γιορτή των Τριών Ιεραρχών συγκαταλέγεται στις επίσημες αργίες.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η απόφαση συλλόγου διδασκόντων σχολείου της Πάτρας (τα στοιχεία είναι στη διάθεση του thebest.gr), ο οποίος αποφάσισε την αυριανή ημέρα να γίνει εκκλησιασμός των μαθητών και μάλιστα καλεί τους γονείς να πληρώσουν για τη μετακίνηση των παιδιών τους, σε περίπτωση που ο καιρός είναι βροχερός.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το σημείωμα που έλαβαν από τον διευθυντή του σχολείου, οι γονείς καλούνται να δηλώνουν ότι επιτρέπουν στα παιδιά τους να εκκλησιαστούν – μέχρι εδώ καλά – ωστόσο στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται πως εάν βρέχει (σ.σ. ο καιρός αύριο στην Πάτρα προβλέπεται βροχερός), τότε η μετακίνηση θα γίνει με λεωφορείο και οι γονείς θα πληρώσουν ένα ευρώ για την μετακίνηση του κάθε μαθητή που έχουν στο σχολείο.

Με άλλα λόγια, ο αυριανός εκκλησιασμός θα γίνει «βρέξει – χιονίσει» και μάλιστα το κόστος θα το πληρώσουν οι γονείς, χωρίς βέβαια η μετακίνηση να λογίζεται ως εκδρομή, κάτι που θα δικαιολογούσε την οικονομική συνεισφορά των γονιών. 

Το γεγονός αυτό, όπως πληροφορείται το thebest.gr, προκάλεσε την αντίδραση γονέων του σχολείου, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς όπως ανέφεραν με τον τρόπο αυτό ο εκκλησιασμός καθίσταται, επί της ουσίας, υποχρεωτικός καθώς οι δάσκαλοι δεν μερίμνησαν σε περίπτωση που βρέχει να μεταφέρουν τον εορτασμό εντός των σχολικών αιθουσών, κάνοντας ομιλίες, όπως άλλωστε τους δίνεται η δυνατότητα, από το Υπουργείο Παιδείας.

Το σχολείο, όπως πληροφορείται το thebest.gr, απάντησε ότι αφενός ο εκκλησιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και πως υπάρχει πρόβλεψη όσοι μαθητές δεν συμμετάσχουν σε αυτόν να παραμείνουν στο σχολείο, υπό την επίβλεψη δασκάλων. Όσο για την απόφαση να καλέσουν τους γονείς να πληρώσουν για την μετακίνηση των παιδιών τους, ο ισχυρισμός του σχολείου είναι ότι ο ναός είναι μεν μακριά από το σχολείο αλλά είναι ο καταλληλότερος να φιλοξενήσει τον αριθμό των παιδιών που θα συμμετάσχουν στον εκκλησιασμό. 

Ωστόσο, οι γονείς αναφέρουν ότι κοντά στο σχολείο, υπάρχουν άλλοι δύο ναοί, οι οποίοι θα μπορούσαν να επιλεγούν από τους διδάσκοντες για να γίνει ο εκκλησιασμός των παιδιών.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: