ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Τουρκικό ερευνητικό σκάφος εισήλθε σε ελληνικά ύδατα



Τουρκικό ερευνητικό σκάφος παραβίασε σήμερα την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην περιοχή του Καστελόριζου και έθεσε σε συναγερμό το ελληνικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το τουρκικό που με πολεμικό του πλοίο παρακολουθούσε από απόσταση και εντός των τουρκικών θαλασσίων υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, σχετικά με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, που βρέθηκε στην περιοχή του Καστελόριζου, δεν αποκλείεται να έχει παρασυρθεί λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ δεν έχει «ρίξει» καλώδια και δεν έχει ενεργοποιημένες συσκευές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έχει ξεκινήσει έρευνες.

Πάντως επειδή η κατάσταση παραμένει ασαφής, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση, μιας και κινήσεις όπως αυτή, ενδέχεται μεν να επιβάλλονται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες όταν επικρατούν όπως σήμερα στην περιοχή, κάτι που παρασύρει ίσως το τουρκικό σκάφος σε αναζήτηση απάνεμης προστασίας προσωρινώς, είναι αναγκαίο δε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, καθώς είναι γνωστή η στρατηγική του δύστροπου γείτονα να δοκιμάζει τα νεύρα και τις αντοχές της ελληνικής πλευράς.

Ετσι, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», διατάχθηκε να αποπλεύσει από την Κάρπαθο για να παρακολουθήσει τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου, ενώ η κατάσταση σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία, ενώ απομακρύνονταν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κινείται το τουρκικό πλοίο Όρουτς Ρέις

Νεότερες πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι με κατεύθυνση προς τα ανατολικά και εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κινείται το τουρκικό πλοίο Όρουτς Ρέις, όπως ενημέρωσε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τον Κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Από το πρωί της Παρασκευής σήμανε συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό καθώς το τουρκικό ερευνητικό σκάφος κινήθηκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή νοτιο-ανατολικά του συμπλέγματος της Μεγίστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: