ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ο αυτοεξευτελισμός της κυβερνησης δεν έχει τέλος




Το σκάνδαλο της επέμβασης  Μητσοτάκη διά του υφ. Αθλητισμού Λευτ. Αυγενάκη, εξακολουθεί να ταλανίζει τον φίλαθλο χώρο και να απειλεί με σύγκρουση οπαδών και φίλων των δύο ομάδων. Ξεκίνησε ως μία απλή αντίθεση ποδοσφαιρικού τύπου και συνεχίζει ως επίμαχο μεταξύ κυβέρνησης και συμφερόντων του κ. Μαρινάκη  και Σαββίδη, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, αιωνίων αντιπάλων, που όμως υπάρχει  η παραβίαση του αθλητικού νόμου Βασιλειάδη του ΣΥΡΙΖΑ, βάσει του οποίου απαγορεύεται η διπλοκατοχή ομάδων από ιδιοκτήτες. 


Εδώ τσαλαπάτησε η κυβέρνηση για να εξυπηρετήσει άνομα συμφέροντα, κατάργησε της ΕΕΑ κια κινδυνεύει να συνθλιβεί ανάμεσα ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και τα ευρύτερα του αθλήματος συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Ερωτήματα εξ αυτής της ανώμαλης κατάστασης τέθηκαν σε κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ και απαντούνται:

Πώς σχολιάζετε την απουσία του κ. Σαμαρά από την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή;

Ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης ΝΔ δεν έχει τέλος. Ο κ. Μητσοτάκης, μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποια/ος βουλετής δεν ψηφίσει την τροπολογία – παρωδία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε δηλαδή να «μαζέψει» τους βουλευτές του και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα. Διότι αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κ. Σαμαράς ο οποίος όχι μόνο απουσίαζε αλλά επιπλέον δεν έστειλε επιστολή για την πρόθεση ψήφου. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κ. Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες.

Τι έκανε ο κύριος Αυγενάκης από τις 8 Ιουλίου 2019 έως σήμερα για να εφαρμόσει το νόμο για την ΕΕΑ; 

Όσο και να θέλει να αλλάξει την ατζέντα, η αλήθεια είναι μία! Είναι εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης η οποία είναι απόλυτα εξαρτημένη από συμφέροντα. 

Ας καταλάβει ο κύριος Αυγενάκης ότι εδώ και 7 μήνες η Νέα Δημοκρατία είναι Κυβέρνηση και αυτός είναι υφυπουργός Αθλητισμού. Η καραμέλα ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ έλιωσε. Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.

Πώς σχολιάζετε την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή από το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου των ομάδων του ΠΑΟΚ και της ΞΑΝΘΗΣ;

Η οριακή απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σε μια περίοδο υπέρμετρης έντασης και βίας στους αθλητικούς χώρους, έρχεται να διχάσει και να τραυματίσει ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθοριστική στο διχαστικό αυτό κλίμα ήταν η παρέμβαση του υφυπουργούαθλητισμού με την αντικατάσταση μελών της επιτροπής μεσούσης της διαδικασίας. Μια παρέμβαση που δικαιολογημένα γεννά αμφιβολίες καιυποψίες, και θα πυροδοτήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ελληνικό αθλητισμό.

Τι ακριβώς καταλογίζετε στον Υπουργό Αθλητισμού;

Οι τραγικοί πολιτικοί χειρισμοί του κ. Αυγενάκη και της κυβέρνησης οδηγούν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάος. 

Ο «Νόμος Βασιλειάδη» (4603/19) ορίζει στις διατάξεις του περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και συγκεκριμένα στο Άρθρο 4 (παρ.2) ότι «τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α., τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Κανονισμού της Βουλής».

Ο κ. Αυγενάκης, προκειμένου να αποφύγει τη βάσανο της δημόσιας συζήτησης επί των επιλογών του και προκειμένου να έχει απόλυτο έλεγχο και χωρίς πιθανότητα εκπλήξεων, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσηής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Έτσι, ο κ. Αυγενάκης δολίως παραπλάνησε τη Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της.

Η ενέργεια αυτή από μόνη της γεννά αναπάντητα ερωτήματα και σκιές. Οι χειρισμοί του κ. Αυγενάκη, λοιπόν, είναι αυτοί που οδήγησαν στο απόλυτο αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα. Οφείλει να εξηγήσει λοιπόν ποια η σκοπιμότητα της παράκαμψης του νόμου, ποια η σκοπιμότητα των αντικαταστάσεων των μελών της ΕΕΑ χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σήμερα, που παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου δεν μπορεί να διορθώσει τη ζημιά που έχει ήδη γίνει.

Το καλύτερο θα ήταν ο κ. Αυγενάκης να παραιτηθεί και η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το χάος που έχει επιφέρει στον αθλητισμό και για τις συνθήκες διχασμού στις οποίες οδηγεί την ελληνική κοινωνία.

Γιατί ζητήσατε ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία της κυβέρνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Καταρχάς να επισημάνουμε ότι παρόλο που η κυβέρνηση δικαιολογεί την τροπολογία, μεταξύ άλλων, για έναν ιδιαίτερα σοβαρό λόγο, την αποτροπή "εθνικού διχασμού", ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Αυγενάκης, δεν βρήκε το κουράγιο να παραστεί στη Βουλή για την υποστηρίξει και να εξηγήσει βεβαίως και το χάος που ο ίδιος και η κυβέρνησή του δημιούργησαν στο ελληνικό πρωτάθλημα προδοσφαίρου. 

Επί της ουσίας, η τροπολογία αυτή επιχειρει να διορθώσει ένα λάθος (την παρέμβαση του κ. Αυγενάκη με την έκνομη αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής) με ένα άλλο λάθος, την τροπολογία, όπου συνιστά κατάφορη παραβίαση του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και αλλαγή των κανόνων του πρωταθλήματος εν μέσω της διεθαγωγής του. Με την τροπολογία αυτή, η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο μπάχαλο απ' όσο την έχει κάνει έως τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία ώστε κάθε βουλευτής να αναλάβει και προσωπικά την πολιτική ευθύνη για το μπάχαλο που η ΝΔ δημιούργησε και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Πώς σχολιάζετε την προσπάθεια του κ. Αυγενάκη να επιρρίψει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ;

Από το να προσπαθεί ο κ. Αυγενάκης να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, χρησιμοποιώντας για πολιτικές δηλώσεις εναντίον προκατόχων του την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα ήταν καλύτερο να μας απαντήσει: 

Ήταν δυνατό να αλλάξει η δομή της ΕΕΑ όταν τα πρωταθλήματα βρίσκονταν σε εξέλιξη; Ναι ή όχι; 

Θα μπορούσε η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού να προβεί σε αντικατάσταση μελών της ΕΕΑ μετά τις 22 Μαΐου (όταν και παραιτήθηκε ο πρόεδρος), δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν από την διεξαγωγή των Ευρωεκλογών ή μετά την προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών που ακολούθησε; Και αλήθεια, ποια θα ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σε μια τέτοια ενέργεια από την τότε Κυβέρνηση; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: