ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Μέτρα του Υπ. Υγείας για τις ελλείψεις φαρμάκων

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ προχώρησαν στη λήψη έκτακτων  μέτρων για την επίλυση του θέματος των ελλείψεων εκατοντάδων φαρμάκων που καταγγέλλουν εδώ και δύο εβδομάδες φαρμακευτικοί σύλλογοι και ασθενείς.


Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπουργείο Υγείας, με τη συμμετοχή στελεχών του ΕΟΦ και του ΠΦΣ, αποφασίστηκε:

* Απαγόρευση εξαγωγών των φαρμάκων που είναι αποδεδειγμένα σε έλλειψη, για όσο χρειαστεί.
* Εντατικοποίηση ελέγχων, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διασφάλιση της επάρκειας των αποθεμάτων, όπως ορίζει ο νόμος.
* Λήψη συγκεκριμένων μέτρων, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση του ασθενούς στο φάρμακο που έχει ανάγκη.
* Δυνατότητα παράτασης χρονικής ισχύος των συνταγών σε φάρμακα που αποδεδειγμένα είναι σε έλλειψη.

Γ. Δαγρές: Οι ελλείψεις είναι οι χειρότερες των τελευταίων ετών

Στις ελλείψεις των φαρμάκων, καθώς και στην αναδίπλωση του υπουργού, που μιλούσε αρχικά για fake news, αναφέρθηκε μιλώντας στο Κόκκινο και το μέλος στο Δ.Σ. του ΠΦΣ και ταμίας στον ΦΣΑ Γιάννης Δαγρές.

«Οι κωδικοί που έχουν παντελή έλλειψη έχουν φτάσει κάποια στιγμή έως τους 350-400 και αυτοί με μερική έλλειψη είναι άλλοι τόσοι" υπογράμμισε, εξηγώντας ότι οι ελλείψεις είναι ένα δυναμικό φαινόμενο κι αλλάζουν από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Σύμφωνα με το μέλος του ΠΦΣ, ο λόγος που εμφανίζονται οι ελλείψεις στα φάρμακα είναι γιατί αφενός οι τιμές πολλών φαρμάκων στην Ελλάδα έχουν πέσει τόσο χαμηλά ώστε κανένα εργοστάσιο ή εταιρεία  δεν δέχεται να τα παράγει γιατί είναι χαμηλού κέρδους και αφετέρου λόγω των παράλληλων εξαγωγών νόμιμων ή παράνομων, που διογκώνουν, όπως είπε, το φαινόμενο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: