ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Αλ. Τσίπρας: Ανίκανοι, δεν μπορείτε να χαρίσετε δύο γαϊδάρων άχυρα


Ομιλία στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη κύρωση της Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Στην ανησυχία που διακατέχει τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Βουλή.


«Η ανησυχία αυτή είναι πολιτική. Κοινωνική. Εθνική. Ειλικρινής, δεν έχει να κάνει με κόμματα». Αλλά και γιατί καθημερινά αποδεικνύετε την αδυναμία και την επιτελική σας ανικανότητα να διαχειριστείτε προβλήματα.  Γιατί εσείς γεννάτε αντι να λύνετε προβλήματα. Εσείς που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τους αθλητικούς παράγοντες θα διαχειριστείτε εσείς τον Ερντογάν ή – όμη γέννετω- μια γεωπολιτική κρίση;

«Αυτό λέει ο λαός μας τούτες τις μέρες παρακολουθώντας το θέατρο του παραλόγου που εσείς δημιουργήσατε. Γιατί η μεγαλύτερη αιτία της ανησυχίας των πολιτών είναι η εξωτερική σας πολιτική. Και όσα βλέπει να κάνετε σε άλλα πιο εύκολα θέματα, φουντώνει αυτή την ανησυχία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πριν δυο μήνες σε αυτήν την αίθουσα, σας είχα πει ότι η πολιτική κατευνασμού και αδράνειας που ασκήσατε για μήνες απέναντι στην Τουρκία - και που τόσο εύγλωττα εξέφρασε ο κ Πέτσας - ήταν λαθεμένη. Και επικίνδυνη.

Γιατί η πολιτική αυτή συνεισφέρει στο να αποθρασύνεται η Τουρκία στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Και συνεισφέρει  στο να επιδεινώνεται η κατάσταση στο προσφυγικό. Σας είχα πει, όμως, ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσω την στείρα αντιπολίτευση που χαράξατε εσείς, η παράταξή σας, και τα ΜΜΕ σας, στα εθνικά θέματα  και στο προσφυγικό.

Μπροστά στην πιο επιθετική κίνηση της Τουρκίας απέναντι στη χώρας μας, των τελευταίων 20 χρόνων, δηλαδή την σύναψη του παράνομου Τουρκο-λιβυκού Συμφώνου, τόνισα ότι πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια κοινή εθνική στρατηγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: