ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Λεονταρισμοί Μητσοτάκη χωρίς μέτρα κατά παραγόντων

«Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες» αντέτεινε στον αρχηγό της ΝΔ ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για το Ποδοσφαιρικό ζήτημα!

Απορρίφθηκαν οι σκέψεις για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος - Αδυνατεί η Ν.Δ. να ξεπληρώσει τα γραμμάτιά της με τη διαπλοκή, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας θυμίζοντας στον κ. Μητσοτάκη ότι αυτός μείωσε τη φορολογία των ΠΑΕ κατά 50% κάνοντας δώρο σε αυτούς που τώρα καταγγέλλει 

Υποτάχθηκε στην ποδοσφαιρική διαπλοκή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αντί για μέτρα εξυγίανσης προχώρησε χθες, από το βήμα της Βουλής, σε... παροτρύνσεις προς τους παράγοντες να τα βρουν, αλλιώς θα προτείνει τη διακοπή του πρωταθλήματος και την αποβολή των ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις για να χάσουν χρήματα. Υπογραμμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος τις οποίες όμως, απέρριψε για να μην δυσαρεστήσει τους μεγαλοπαράγοντες.

«Τα κάνατε μπάχαλο σε μια αντιπαράθεση ποδοσφαιρικού τύπου και οδηγείτε σε αχρείαστους, σε μια τέτοια ιδιαίτερα στιγμή, διχασμούς», του επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας και σχολίασε σκωπτικά: «Παλιότερα πρωθυπουργοί, και εγώ μεταξύ αυτών, περνάγαμε δύσκολες ώρες για τις απαιτήσεις των δανειστών και τα Μνημόνια ή για κρίσιμες εθνικές συμφωνίες. Εσείς περνάτε για το ποδόσφαιρο. Ο καθείς και η μοίρα του, ανάλογα με τις ικανότητές του».

Ο Κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε... «δημοσιογραφικά φερέφωνα»!

Ο Κ. Μητσοτάκης έκανε μια εμφάνιση «τζάμπα μάγκα», αφού περιορίστηκε σε προειδοποιήσεις, και έδειξε ενοχλημένος από τις επιθέσεις που δέχεται μιλώντας για δημοσιογραφικά φερέφωνα. «Κάποιοι επιμένουν να μεταφέρουν τις διαφορές τους από τα γήπεδα στην κοινωνία. Να μετατρέπουν μέσα ενημέρωσης σε φανατικά φερέφωνα δηλητηριάζοντας την κοινή γνώμη με φτηνά συνθήματα», είπε ο πρωθυπουργός δίνοντας λαβή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλ. Τσίπρας: "Καλωσορίσατε στην πατρίδα μας"!

«Μιλήσατε εσείς για νταβατζήδες; Για εκλεκτικές σχέσεις με νταβατζήδες; Έχουν ονοματεπώνυμο; Ποιοι είναι; Ο Μαρινάκης; Ο Σαββίδης; Πείτε τα. Μιλάτε εσείς για φερέφωνα των μέσων ενημέρωσης; Ποια είναι αυτά; Δεν το είχαμε καταλάβει. 

Καλωσορίσατε στην πατρίδα μας. Όταν λέτε βαριές κουβέντες, να λέτε ονόματα», του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Μας κάνετε πλάκα μάλλον. Εσείς δεν ήσασταν που μειώσατε τη φορολογία των ΠΑΕ κατά 50% κάνοντας δώρο σε αυτούς που τώρα καταγγέλλετε; Και επειδή εσείς ήσασταν, τώρα δεν σας λυπάμαι καθόλου».

«Εξ όσων θυμάμαι, ο Β. Μαρινάκης είναι αυτός που σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα στις εφημερίδες του μέχρι που δεν τα βρήκατε κάπου - δεν ξέρω πού. Αλλά μέχρι τότε εκείνος σας έκανε κόκκινα εξώφυλλα. Όσο για τον Σαββίδη, μαζί πηγαίνατε αγκαλιά στη Θεσσαλονίκη και ήταν εκείνος που είπε ότι δεν θα γίνω ποτέ πρωθυπουργός. Αγκαλιά πηγαίνατε, μέχρι που τα χαλάσατε», απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης ρίχνοντας βέλη εναντίον των δύο παραγόντων. «Δηλαδή εσείς τα βρήκατε και σας κάνουν πρωτοσέλιδα; Αυτή είναι η αντίληψή σας;» του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας.

Διακοπή πρωταθλήματος αν...

Σε εμφανώς δύσκολη θέση, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «μίζερη επικαιρότητα», ενώ προσπάθησε να αποφορτίσει την αντιπαράθεση στο ποδόσφαιρο λέγοντας ότι «δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα» της κοινωνίας και διευκρινίζοντας ότι «δεν μιλάμε για μια αθλητική διευθέτηση αλλά για μια παρέμβαση για να πέσουν οι τόνοι».

«Δυστυχώς, την ώρα που η χώρα ανακτά διεθνώς την αξιοπιστία της στην οικονομία, πληγώνεται στο εξωτερικό από μια ποδοσφαιρική βεντέτα. Μια επιχειρηματική και προσωπική αντιπαλότητα. Διχάζοντας τους πολίτες ακόμα και με όρους γεωγραφίας. Αυτά δεν είναι καινούργια. Είκοσι χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από τέτοια γεγονότα. Καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να τα αντιμετωπίσει», ανέφερε.

«Έκρινα εγώ ότι μια ποδοσφαιρική διαμάχη δεν επιτρέπεται να μετεξελιχθεί σε κοινωνική» είπε ο πρωθυπουργός και προειδοποίησε «όσους δυναμιτίζουν την κοινωνική ομαλότητα να ξεχάσουν τα σχέδιά τους. Η κυβέρνηση και η Βουλή θα απαντήσουν κατάλληλα».

«Θα το πω στη FIFA»

«Θεωρώ ότι πίσω από ένα μεγάλο πρόβλημα κρύβεται και μια μεγάλη ευκαιρία. Θα ήθελα όλοι οι υπεύθυνοι των ομάδων να την αξιοποιήσουν, σε μια ύστατη προσπάθεια συνεννόησης. 

Διαφορετικά, ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε διεθνή διοργάνωση και οι ιδιοκτήτες τους θα αποκλειστούν από τα πολλά έσοδά τους» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: 

«Στην περίπτωση που το άρρωστο κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν, θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Super League, γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά αυτό που έχουμε σήμερα. 

Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά μη σας φοβίζει, κ. Τσίπρα, η λέξη. Με διεθνή υποστήριξη λοιπόν και τεχνική βοήθεια θα ξεκινήσει η ανασύνταξη του αθλήματος. 

Αν οι παράγοντες δεν συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια αυτοκάθαρσης, θα αναγκαστούν οι ίδιοι να υποστούν απώλεια και κύρους. Και θα αναλάβουν οι ίδιοι το βάρος της αποβολής των συλλόγων τους από ευρωπαϊκούς αγώνες».

«Ο Κ. Μητσοτάκης ανακατεύτηκε με τα πίτουρα»

«Η διαπλοκή σας με τους μεγαλόσχημους που σας στήριξαν και σας έφεραν στην κυβέρνηση, σας οδήγησε σε πρωτοφανείς ακροβατισμούς. Και έχει κόστος αυτό όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Έχει κόστος για τη χώρα, για την κοινωνία, για τη Δικαιοσύνη», του επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνησή σας αποδείχτηκε ανίκανη και ανήμπορη μπροστά σε μια εσωτερική κρίση που η ίδια δημιούργησε. Αλλά το τονίζω: Το μπάχαλο στο ποδόσφαιρο δεν είναι κυρίως δείγμα ανικανότητας και ανεπάρκειας. 

Αναδεικνύει ένα μεγαλύτερο ζήτημα. Ότι αδυνατείτε να ξεπληρώσετε τα γραμμάτια που υπογράψατε με τη διαπλοκή. Και είναι πολλά αυτά τα γραμμάτια και προς πολλές κατευθύνσεις. Γι’ αυτό τώρα δεν μπορείτε όσο κι αν προσπαθήσετε, να το ισορροπήσετε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το πρόβλημα της Ν.Δ. με την παροιμία «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες». «Και εσείς ανακατευτήκατε πολύ με τα πίτουρα, κύριε Μητσοτάκη. Και συνεχίζετε να ανακατεύεστε. 

Και με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζετε τους ολιγάρχες σε συνδιαμορφωτές της πολιτικής, της κοινωνικής ζωής, των πρακτικών, της ιδεολογίας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχετε προξενήσει στη χώρα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ηθικού και πολιτικού εκφυλισμού του δικού σας και της παράταξής σας. Ότι οδηγεί όλη την κοινωνία στον εκφυλισμό. Αλλά δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

«Δεν υπάρχει Αυγενάκης, υπάρχει Μητσοτάκης»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι στην υπόθεση αυτή «δεν υπάρχει Αυγενάκης, αλλά μόνο Μητσοτάκης», ο οποίος έχει και την ευθύνη για το χάος. «Τον Λ. Αυγενάκη δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Αλλά σήμερα θέλω να του εκφράσω την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μου. Πολύ απλά γιατί στους χειρισμούς αυτούς, ας μη γελιόμαστε, δεν υπάρχει ο Αυγενάκης. Υπάρχει μόνο ο Μητσοτάκης και το Μαξίμου.

Υπάρχει ο Μητσοτάκης και το επιτελικό του κράτος, που φέρνει όλες τις κρίσιμες αποφάσεις στο πρωθυπουργικό γραφείο. Μην πάτε να ρίξετε λοιπόν τον μουτζούρη στον Αυγενάκη. Αφού εσείς τα αποφασίσατε όλα. Είστε εσείς προσωπικά υπεύθυνος για το χάος», είπε χαρακτηριστικά.

Φ. Γεννηματά: Η Ν.Δ. ξέχασε τις μεταρρυθμίσεις και άρχισε τις διευθετήσεις

Στη συζήτηση παρενέβη και η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φώφη Γεννηματά στρέφοντας τα βέλη της κυρίως κατά του πρωθυπουργού. «Αφού τα κάνατε μπάχαλο, έρχεστε εδώ να εξαπολύσετε αόριστες απειλές. Μία είναι η αλήθεια: μπήκατε στις διευθετήσεις. Από τις μεταρρυθμίσεις στις διευθετήσεις. Δεν μπορείτε να επιβάλετε τον νόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ό,τι και αν κάνετε εδώ μεταξύ σας δεν θα καταφέρετε να αλλάξετε αυτές τις εντυπώσεις». 

Σημειώνεται ότι η Φ. Γεννηματά δεν είχε προγραμματίσει να μιλήσει, αλλά η ένταση της αντιπαράθεσης Τσίπρα - Μητσοτάκη την έκανε να αλλάξει γνώμη.

Κ. Βελόπουλος: Βάλατε δέκα αυτογκόλ

«Βάλατε όχι ένα αυτογκόλ αλλά δέκα αυτογκόλ. Καταφέρατε το απίστευτο, το ακατόρθωτο, να σας βρίζουν όλοι μαζί και οι οπαδοί των μεν και οι οπαδοί των δε. Αυτά δεν τα κάνει καμία κυβέρνηση η οποία σοβαρά ασκεί πολιτική. 

Απεδείχθη ότι οι πολιτικοί διοικούν το ποδόσφαιρο και οι μεγαλομέτοχοι κυβερνούν τον τόπο. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Άγεστε και φέρεστε για έναν και μόνο λόγο, γιατί ο Ιβάν Σαββίδης τα πάει καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Β. Μαρινάκης με εσάς. Έχετε χωριστεί σε δυο στρατόπεδα, οι Πράσινοι και οι Βένετοι. Αν θυμάστε καλά, στο Βυζάντιο έτσι ήταν, ήταν δυο παρατάξεις, και έτσι είναι και σήμερα και έχετε και τους ολιγάρχες τους οποίους υπηρετείτε ή εξυπηρετείτε», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: