ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Υπέρ του επιδόματος των 2 χιλ. για το παιδί ο ΣΥΡΙΖΑ


Αλλά τάσσεται κατά του διαχωρισμού των!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ το στηρίζει ως μια μικρή βοήθεια των μεγάλων αναγκών που συνοδεύουν κάθε γέννηση», είπε Θ. Φωτίου που μίλησε στη Βουλή για το επίδομα των 2000 ευρώ για τη γέννηση παιδιού. 

Συγκεκριμένα είπε:

«Το στηρίζουμε ως μία μικρή βοήθεια των μεγάλων αναγκών που συνοδεύουν κάθε γέννηση. Όμως, το να διαφημίζετε στην αιτιολογική έκθεση ότι τα 2.000 ευρώ είναι «ένα από τα θεμέλια της δημογραφικής πολιτικής της χώρας» και «σημαντικό κίνητρο για τους μελλοντικούς γονείς» είναι η γνωστή  προεκλογική σας προπαγάνδα για το 2χίλιαρο που υποτιμά το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Σας το είπαν σχεδόν όλοι οι φορείς.  Σας καλούμε για λόγους σοβαρότητας να αφαιρέσετε αυτές τις προτάσεις από την αιτιολογική έκθεση» εξήγησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο η αναπλ. τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατηγόρησε τη ΝΔ πως είναι  «απαράδεκτο να διαχωρίζονται τα παιδιά ανάλογα με την καταγωγή τους. Η διάκριση αυτή, όπως ανέφερε και ο Συνήγορος του Πολίτη, αντιβαίνει στο ενωσιακό δίκαιο. 

Το νομοσχέδιο, με προκάλυμμα το επίδομα γέννησης, στην ουσία υπονομεύει την προσπάθεια για καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, αφού στερεί από χιλιάδες δικαιούχους τρία βασικά επιδόματα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος: το ΚΕΑ, το επίδομα στέγασης και το επίδομα παιδιού που σχεδίασε και υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι οι περικοπές που κρύβονται στις λοιπές διατάξεις που επιχειρεί η Ν.Δ. να περάσουν ανώδυνα. Τα παραπάνω τόνισε η αναπλ. τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης - εισηγήτριας ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια, για το σ/ν «Επίδομα στέγασης και λοιπές διατάξεις» του υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Θεανώ Φωτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: