ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024

Μετά την αποχώρηση των «8» από την συνεδρίαση της ΠΓ




Οι ευθύνες για την χθεσινή κατάληξη είναι  αμφίδρομες, ανεξαρτήτως του όγκου τους για κάθε πλευρά! Κι η Δεξιά τρίβει τα χέρια της.- Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κρούει το καμπανάκι!

Του διαχειριστή ΓΙΩΡΓΟΥ Δ. ΜΟΣΧΟΥ


Ο  τίτλος του κειμένου είναι από σημερινή εφημερίδα, μη προσκείμενης στην Δεξιά και  ενδεικτικός, --αν και δεν ανήκει στο
Istologio G. Mosxou--, της αντιμετώπισης από την κοινή γνώμη, των όσων συντελούνται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και ως απότοκο των  ευρωεκλογών, όταν έλαβε το ποσοστό του 14,9%, ποσοστό όχι και ευκαταφρόνητο, ενώ κάποια στελέχη και ο ίδιος ο Πρόεδρος προϊδέαζαν για μεγαλύτερο.

Επί του ζητήματος, άκριτα υιοθέτησαν κάποια στελέχη την προπαγάνδα  των αγκιτατόρων των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα. ότι  το ποσοστό δεν αρκεί και φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επί Κασσελάκη που δεν ανήλθε το κόμμα στα επιθυμητά ποσοστά.

Φυσικά κουβέντα δεν έβγαλαν για το γεγονός ότι το 41% του Μητσοτάκη συνετρίβη στα βράχια του 28%,  χάνοντας ένα εκατομμύριο ψήφους το κόμμα! Συμπεριφέρονταν τα στελέχη της ΝΔ σαν να μην είχε συμβεί τίποτε κι από πάνω αβαντάρονταν από  τα φιλικά της ΝΔ Μέσα!

Κι όταν ο Κασσελάκης απεφάσισε να θέσει σε εφαρμογή την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, που είχε ληφθεί επί Τσίπρα και ανασταλεί λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών, για κλείσιμο έκδοσης της ΑΥΓΗΣ, που μαζί με τα άλλα Μέσα του κόμματος απορροφούν το 45% των οικονομικών πόρων του κόμματος, υποχρεώνοντάς το να κάνει προεκλογική καμπάνια με ελάχιστους πόρους, βοηθούσης και της προσκείμενης στην ΝΔ ΕΣΗΕΑ ξέσπασε θέμα «ξαφνικού θανάτου» των μέσων του κόμματος και απεργία εκάστην Πέμπτην!

Προστιθέμενης και της υπερβολικής έκθεσης της ιδιωτικής ζωής του Προέδρου, από τον ίδιο, δημιουργήθηκε το κατάλληλο κλίμα για αναζωπύρωση αρχηγικών επιθυμιών, που ξεκίνησαν προ ολίγου καιρού στην ΚΕ από την ομάδα των «87»  με ηγέτιδα την κα Γεροβασίλη!

Έκτοτε παρατηρούμε ότι αυτή η ομάδα, σε επίπεδο Πολιτικής Γραμματείας ενεργεί ως φράξια, που έφθασε  σε σημείο  αποχώρησης  από την συνεδρίαση. Κι  ήταν μία κίνηση  συμβολική για τους αριστερούς, που τους ξύπνησε μνήμες από την αποχώρηση των τριών το Φλεβάρη του 1968, ξεκινώντας την διάσπαση των ΚΚΕ, από την αποχώρηση της ομάδα Κουβέλη, που οδήγησε στην συγκρότηση της ΔΗΜΑΡ, αλλά και από την πρόσφατη αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου  με την δημιουργία της Νέας Αριστεράς.

Αναγκαία η υπενθύμιση, που έρχεται ως προνουτσιαμέντο  διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. Παρήγορη είναι η ανάκρουση πρύμνης  από τους δεκατέσσερις  που παρέμειναν και ολοκλήρωσαν την συνεδρίασης της πολιτικής Γραμματείας. Στην απόφαση που εκδόθηκε, περιλαμβάνεται εδάφιο για την λήψη μέτρων προς επανέκδοση της ΑΥΓΗΣ, όπως ζητούσαν, ακόμη και με δανεισμό, οι «8» που αποχώρησαν.

 Αλλά, αυτή η απόφαση για την ΑΥΓΗ ελήφθη κατόπιν εορτής, κάτι που έπρεπε να αποφευχθεί. Ακόμη υπάρχει χρόνος για διορθωτικές κινήσεις, αρκεί να υπάρξει συναίνεση...

Είναι προφανές ότι συγκρούσεις αυτού του τύπου χαροποιούν την Δεξιά, που αυτές τις μέρες σιγοψήνεται στα αποκαΐδια της Βορειοανατολικής Αττικής.

Οι ευθύνες για την χθεσινή κατάληξη της συνεδρίασης είναι  αμφίδρομες, ανεξαρτήτως του όγκου τους για κάθε πλευρά!

Το ουσιώδες, -εάν το αντιλήφθηκαν οι της παλιάς φρουράς- είναι ότι ο κόσμος της Αριστεράς απογοητεύεται από αυτά, κι απηυδισμένος ζητά να συνειδητοποιήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κίνδυνο  παραμονής στην εξουσίας μιας Δεξιάς κυβέρνησης με την συνεργασία προθύμων εκ των επιθυμούντων του ξανανιώματος  του σχήματος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των μνημονιακών χρόνων, που, δυστυχώς, είμαστε καταδικασμένοι να υποστούμε, εάν δεν πετάξουμε στον κάλαθο την οικονομική πολιτική της ΝΔ..

Η οκταμελής  ομάδα υποψηφίων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ δεν εγγυάται πως όποιος βγει πρώτος θα ακολουθήσει  φιλολαϊκή πολιτική συνεργασίας των Αριστερών δυνάμεων. Μην έχουμε αυταπάτες.

Αλλά εάν είναι να πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εμφύλιο της φαγωμάρας, ας αποφασίσει η διαφωνούσα ομάδα. Θα μείνει ή θα φύγει; Αυτό είναι το ερώτημα  που θέτουν οι αριστεροί πολίτες του ΣΥΡΙΖΑ, που πολλά έχουν επενδύσει στην ενίσχυσή του. Σήμερα ο κόσμος βλέπει ακόμη και πρωτεργάτες στήριξης του προέδρου Κασσελάκη  να ''φαφλατίζουν'' στα κοινωνικά δίκτυα για την συλλογή λάικ που θα ενισχύσει την κρυφή τους επιθυμία για αρχηγιλίκι!

Αυτά πρέπει να τελειώσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Η συνέχιση καρκινοειδών καταστάσεων στο κόμμα της Αριστεράς, που ζήσαμε στο παρελθόν, θα είναι έγκλημα  να συνεχιστούν!

Ο κόσμος ζητά διέξοδο, από τα αδιέξοδα που του δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει  λόγος να τα επαναλαμβάνουμε. Είναι γνωστά , τα ζει στο πετσί του καθημερινά ο πολίτης.

Κι αν η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν δώσει λύση και προτάσεις  του προγράμματος της,  --όπως αυτή για την πυρόσβεση-- το κενό που θα δημιουργηθεί νομοτελειακά θα καλυφθεί .

Το ερώτημα του τι θα γίνει, δεν τολμώ να το απαντήσω, βλέποντας την μαυρίλα των ακροδεξιών σχημάτων που εμφανίζονται στον ευρωπαϊκό ορίζοντα  και στους θεσμούς της ΕΕ, αλλά και στην χώρα μας.

Το να ξυπνήσουμε .ένα πρωί  και να δούμε κραταιά την εμφάνιση ενός κόμματος αυτού του τύπου, ενισχυμένου με την απογοήτευση μέρους ψηφοφόρων της Αριστεράς, θα είναι ότι χειρότερο για  τον ΣΥΡΙΖΑ

Ιδού λοιπόν, η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: