ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Γ. Σταθάκης: Σκληρός χειμώνας περιμένει τα νοικοκυριά

Να ακολουθούν οι μισθοί την άνοδο της παραγωγικότητας. Ο Μητσοτάκης το είχε κάνει σημαία του προεκλογικά, αλλά δεν το τήρησε, είπε ο Γ. Σταθάκης, που επισήμανε την ανάγκη να προστατευτούν τα νοικοκυριά από το βάρος των ανατιμήσεων και της αύξησης τιμών στην ενέργεια!

 


Με την πώληση της ΔΕΗ έχασε το κράτος ένα κοινωνικό εργαλείο, με το οποίο διατηρούσε σταθερή την τιμή της ενέργειας, ενώ με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, ανέβηκαν οι τιμές!

Η κυβέρνηση έκλεισε πρόωρα το 2019 τις λιγνιτικές μονάδες, ενώ θα μπορούσε να τις κρατήσει μέχρι και το 2032, έδωσε άδειες διαχείρισης φυσικού αερίου σε τέσσερις ιδιώτες, παραχώρησε τη ΔΕΗ στον ιδιωτικό τομέα και ερχόμενη η κρίση, που έχει και την διεθνή της διάσταση, βρέθηκε προ μεγάλων ανατιμήσεων στην αγορά ενέργειας, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου, στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες καταναλωτές, εκτινάχθηκε στα ύψη.

Και τώρα στρέφεται στο Κόσοβο κι αλλού αναζητώντας λιγνίτη, αφού στέρεψαν τα αποθέματα, οι εναπομείνασες μονάδες δεν μπορούν να δουλέψουν στο φουλ και σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις, όπως σε ορυχείο της Β. Ελλάδας.  Ο χειμώνας που έρχεται προβλέπεται πολύ δύσκολος για τα φτωχά νοικοκυριά...

Τα παραπάνω ανέφερε συνοπτικά ο τ. υπουργός Γιώργος Σταθάκης, υπεύθυνος της Επιτροπής Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην συζήτηση που έγινε χθες Παρασκευή 22-10-2021 στην αίθουσα  του Μ.Λ.Τ., με τίτλο «Συζητάμε με την Κοινωνία», μία κίνηση που εξελίσσεται σε πανελλαδικό επίπεδο, ενώ τοπικά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΝΕ Αχαΐας του Κόμματος και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρόντων του Νάσου Ηλιόπουλου εκπροσώπου τύπου του κόμματος, των βουλευτών Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου, Κ. Μάρκου, του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ του Γιώργου Ρώρου και του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Λάμπρου, του πρώην βουλευτή Ανδρ. Ριζούλη, στελεχών μελών και φίλων του κόμματος.

Η ΔΕΗ παρείχε ένα ισχυρό κοινωνικό τιμολόγιο. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να έχουν τέτοιο τιμολόγιο. Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα οι τιμές ενέργειας τετραπλασιάστηκαν. Η βαριά βιομηχανία πως θα δουλέψει με τόσο ακριβή ενέργεια, αναρωτήθηκε ο Γ. Σταθάκης.

Και εξήγησε τους λόγους ανόδου των τιμών στην ενέργεια:

Με την πώληση της ΔΕΗ έχασε το κράτος ένα κοινωνικό εργαλείο, το οποίο διατηρούσε σταθερή την τιμή της ενέργειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της κατάστασης προτείνει:

-Ελέγξτε, παρεμβαίνοντας στις τιμές της αγοράς.

-Μειώστε τους φόρους.

-Προσφέρετε ισχυρό πακέτο για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

-Αυξήστε τους μισθούς στα 800 ευρώ.

Και η ΝΔ αντί των παραπάνω τι κάνει, ερώτησε, απαντώντας:

-Προχωρεί ασταμάτητα στις ιδιωτικοποιήσεις του Δημοσίου Τομέα. Όλα τα δημόσια έργα τα προγραμματίζει με ΣΔΙΤ. Επιβάλλει ελαστικές σχέσεις για συγκράτηση τιμών στους μισθούς. Επαναφέρει μνημονιακές δεσμεύσεις του 2019 που εμείς είχαμε αγνοήσει. Ψηφίζει αντιαναπτυξιακό νόμο και την Έκθεση Πισσαρίδη

Θέτει σε εφαρμογή τον Πτωχεπτικό νόμο, ισχυρό εργαλείο στα χέρια των Τραπεζών, που οδηγεί σε πτώχευση και έξοδο από την οικονομική δραστηριότητα, ακόμη και ιδιωτικά νοικοκυριά, αλλά κυρίως χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, που όμως επέζησαν της 10ετούς σκληρής οικονομικής κρίσης με 25% ύφεση και άρα δεν είναι ζόμπι, όπως τις χαρακτηρίζει η κυβέρνηση.

Δίνει φοροαπαλλαγές στα ευκατάστατα τμήματα της Κοινωνίας, αλλά καμία απαλλαγή στην Μεσαία τάξη!

Επίσης αναφέρθηκε στην Πράσινη μετάβαση, που όμως λόγω της οικονομικής κρίσης αφορά ολίγους  ευκατάστατους, που μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα κ.α. ενώ τα ρυπογόνα, της μεσαίας και μικρότερης τάξης ωθούνται στο περιθώριο, κάνοντας χρήσης της πανάκριβης, παλαιάς μορφής ενέργειας.

Πως αντιμετωπίζεται αυτός ο  αποκλεισμός, αναρωτήθηκε για να απαντήσει αμέσως:

-Με τους ανθρώπους της εργασίας, με την προστασία του οκταώρου.

-Να ακολουθούν οι μισθοί την άνοδο της παραγωγικότητας. Ο Μητσοτάκης το είχε κάνει σημαία του προεκλογικά, αλλά δεν το τήρησε!

-Να παρέχεται ίση αμοιβή για ίση εργασία.

-Να επιβληθεί ενιαίο καθολικό δημόσιο, παραγωγικό κράτος, που όλοι να έχουν ίση πρόσβαση σε αυτό και όχι μόνον οι κολλητοί και οι... κουμπάροι!

Και τέλος ζήτησε προοδευτικό φορολογικό σύστημα στο κράτος, για να μην δίνονται απαλλαγές σε περιουσίες των 800 χιλιάδων!

Μιλώντας για την Δημοκρατία και τα Δικαιώματα, υπενθύμισε ότι παραβιάζονται εδώ, αλλά και σε άλλες συντηρητικές κυβερνήσεις και πρότεινε: Μεταρρύθμιση της Δημόσιας διοίκησης, Πλατειά αποκέντρωση του κράτους, Λειτουργία θεσμών, Εξευρωπαϊσμό των δικαιωμάτων, κια να δεσμευτούν ότι θα τηρηθεί εξ όλων, μηδέ εξαιρουμένου και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 

Αναφέρθηκε δε στην παταγώδη αποτυχία  διαχείρισης της Υγείας, στην οποία είμαστε πρώτη ως ευρωπαϊκή χώρα, με εξαίρεση την Βουλγαρία.  Αλλά και στην Οικονομία, όπου σημειώνουμε την μεγαλύτερη ύφεση 8,2%, ως επίπτωση της πανδημίας, λόγω της έλλειψης ικανών μέτρων, και σημείωσε πως θα είμαστε η τελευταία χώρα που θα ανακάμψει, ενώ η συνέλθει μετά τα Χριστούγεννα.

Και κατέληξε: Οι επόμενες εκλογές, θα είναι μία σκληρή προγραμματική αντιπαράθεση, για μία κοινωνία στην  οποία θα έχουν όλοι θέση! 

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΚΟΥ

 


Στην συζήτηση που ακολούθησε παρενέβησαν με τοποθετήσεις τους οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, όπου:

Η Σία Αναγνωστοπούλου επισήμανε ότι εμβληματική θέση της κυβέρνησης είναι οι εισαγωγικές στις οποίες απόκλείστηκαν40 χιλ. νέοι, ενώ την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός έπαιρνε το κρατικό αεροπλάνο για να τοποθετήσει το παιδί του στο πανεπιστήμιο Γελ των ΗΠΑ!


 Και ο Κώστας Μάρκου, εντόπισε απαρχής της αποστασιοποίησης των πολιτών από την ΝΔ, τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Και αναρωτήθηκε πρώτα να καούν τόσες χιλιάδες στρέμματα;

Κι αφού χαρακτήρισε απαραίτητο εργαλείο ένα δυναμικό κόμμα, υπενθύμισε όπως νωρίτερα και η Σία Αναγνωστοπούλου: Η Δεξιά επιστρέφει στο πελατειακό κράτος της δεκαετίας του 60, διότι δεν θέλει κοινωνικό κράτος!

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

 


Ο Γιώργος Ρώρος , αφού υπενθύμισε ότι χρειαζόμαστε εντατικοποίηση προσπαθειών στον συνδικαλιστικό χώρο των ΜμΕ, ανέφερε τις προσπάθειες που γίνονται για ενημέρωση των πολιτών, από την παράταξη ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, της οποίας είναι επικεφαλής, ώστε να αντιμετωπιστεί η προβληματική λειτουργία του Δήμου σε επίπεδο Δημοκρατίας και διαφάνειας αποφάσεων. Και στάθηκε στο Φράγμα Πείρου, που με ευθύνη της δημοτικής αρχής παραδόθηκε στα χέρια ιδιώτη, με χρηματοδότηση του Δημοσίο. Και με υποχρέωση παροχής νερού στους Πατρινούς για την πρώτη 3ετία λειτουργίας του. Μέτα δεν δεσμεύεται. Επίσης μίλησε για την εγκατάλειψη της ανακύκλωση που υποβαθμίστηκε στο 3.5% έναντι του 30% που πρέπει να φθάσουμε.  

 

Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

 

Η αγορά υποτίθεται ότι ελέγχεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, είπε ο δημοτικός σύμβουλος της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ Γιάννης Λάμπρου, αλλά με την, στην ουσία,  κατάργηση τους, αποδεικνύεται ότι ο καπιταλισμός δεν ελέγχει τις επιτροπές.

Και αφού επισήμανε: Έχουμε να παλέψουμε κυβέρνηση κουμπάρων! Αναρωτήθηκε, με ποιες πολιτικές συμμαχίες θα προχωρήσουμε στην προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας;

Η διαλογική συζήτηση μεταξύ του τ. υπουργού Γ. Σταθάκη και παραβρισκόμενων πολιτών συνεχιζόταν μέχρι αργά.

 


 



Δεν υπάρχουν σχόλια: