ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας

 

Ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης κινδύνου από δασικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 4,9 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης»

H ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και μείωσης του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές, είναι το αντικείμενο του νέου έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση», του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και χρηματοδοτείται με 4,9 εκατ. ευρώ.

Το ολοκληρωμένο σύστημα επιτήρησης, έγκαιρης προειδοποίησης και επαύξησης της επιχειρησιακής ικανότητας ως προς τη μείωση του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές στην Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας συνδυάζει σύγχρονες και καινοτόμες τεχνολογίες επιτήρησης και αναγνώρισης πυρικών συμβάντων και στατικών/δυναμικών πυρικών παραμέτρων.

Η προτεινόμενη δράση στοχεύει στην αναβάθμιση των Υποδομών Πολιτικής Προστασίας της ΠΔΕ και θα ενισχύσει δραστικά την αποτελεσματικότητα και την επιχειρησιακή ικανότητα, του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας (ΠΕ.ΚΕ.Π.Π.) της ΠΔΕ, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και ειδικότερα στο επίπεδο της πρόληψης, παρακολούθησης και έγκαιρης ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών.

«Η προσπάθειά μας να θωρακίσουμε τον τόπο μας από νέες μεγάλες πυρκαγιές και να ενισχύσουμε τις δυνατότητες της Πολιτικής Προστασίας, συνεχίζεται. Και συνεχίζεται με καινοτόμες και σύγχρονες δράσεις που δίνουν έμφαση στην πρόληψη, καθώς είναι πάντα κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την ένταξη του έργου, προσθέτοντας τα εξής: «Γνωρίζοντας ότι πλέον θα αντιμετωπίζουμε ακραία φαινόμενα όλο και πιο συχνά, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Και θα το κάνουμε, με κάθε σύγχρονο τρόπο και μέσο. Με κάθε δυνατότητα που υπάρχει…».

 

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαϊμης για Επιτάλιο και Αλυκές

Η προσπάθεια επέκτασης του αεροδρομίου Επιταλίου και το έργο της ανάπλασης των Αλυκών συζήτησε εκτενώς στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον αρμόδιο Υπουργό, Σπήλιο Λιβανό ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

«Θέλουμε να λειτουργήσει το αεροδρόμιο υπό σωστές βάσεις  για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων, να μηδενίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων και να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη του αεροπορικού τομέα στην οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης ενώ αναφορικά με την αξιοποίηση των Αλυκών Αχαΐας επισήμανε ότι αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης για να προχωρήσουν οι μελέτες και στη συνέχεια να ξεκινήσει η γενικότερη ανάπλαση του χώρου.

Επίσης, ο κ. Ζαΐμης συζήτησε  και  με τη  Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστιάνα Καλογήρου τρέχοντα θέματα. «Η εμπειρία της στον ιδιωτικό τομέα αλλά και ως τ. Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου είναι πολύτιμη για να δίνει λύσεις και να γεννά ιδέες με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: