ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Το έλλειμμα δε θα καλυφθεί με σφαίρες!

Πορεία αστυνομία

 

«Αν η λύση στο έγκλημα είναι οι σφαίρες, απλά ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!» - Νέα απρόκλητη επίθεση αστυνομικών στο Πέραμα!

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τα γεγονότα στο Πέραμα, όπου πυροβολήθηκε από αστυνομικούς και έχασε τη ζωή του εικοσάχρονος, αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η ζωή ενός νέου ανθρώπου μετράει. Ακόμη και αν είναι παραβατικός. Ακόμη και αν δε σταμάτησε σε έλεγχο. Δεν ανεχόμαστε να έχει μικρότερη αξία αν είναι Ρομά.

Αυτά να τα αφήσετε κύριοι της Κυβέρνησης. Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια. Μη μας γυρνάτε πίσω σε λυμένα ηθικοπολιτικά ζητήματα.

Το δίκαιο και τις ποινές απονέμουν τα Δικαστήρια. Αν η Αστυνομία δεν μπορεί να φέρει τον παραβάτη στο δικαστή ζωντανό, δεν έχει δικαιοδοσία να τον σκοτώσει. 

Τέτοια εξουσία κάθε δημοκρατικός πολίτης δεν θα εκχωρήσει στο Αστυνομοκρατικό σας Κράτος. Δε θα φοβόμαστε την Αστυνομία. Το έλλειμμα στην αντεγκληματική πολιτική δε θα καλυφθεί με σφαίρες σε όποιον δεν υπακούει.

Είναι λάθος.

Δε θα επικρατήσει το Κράτος Βίας. Δε μπορεί να χάνεται αναίτια η ζωή του πολίτη από τον αστυνομικό.  Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Αν η λύση στο έγκλημα είναι οι σφαίρες, απλά ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ!».

Η παραπάνω ανακοίνωση ήρθε, ενώ σήμερα εκδηλώθηκε επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις με ξύλο και χημικά στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 20χρονου από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα.

Σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αποτυπώνεται η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στου συγκεντρωμένους, προκειμένου να διαλύσουν την πορεία.

Οι διαδηλωτές μεταξύ άλλων φώναξαν συνθήματα όπως «Οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή, είναι του συστήματος η πολιτική», «Ενάντια στη βία της αστυνομίας, Όχι στη συγκάλυψη της δολοφονίας». Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της πορείας ήταν έντονη η αστυνομική παρουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: