ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Ειδήσεις από την περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας


Βελτιώνεται η πρόσβαση προς την Ι.Μ Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

Εργασίες συντήρησης ξεκινούν σύντομα στο δρόμο προς την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου Αιγίου, καθώς σήμερα Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης  με τον ανάδοχο του έργου.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας προβλέπονται παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ανακατασκευή επενδεδυμένης τάφρου απορροής όμβριων υδάτων και συντήρηση μικρών τεχνικών για την προστασία της οδού, την αποκατάσταση τσιμεντόστρωσης, καθαρισμός οχετών, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, εργασίες οδοστρωσίας.

Με τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν, η επικίνδυνη σήμερα οδός που οδηγεί στο Μοναστήρι, γνωστό και ως Άγιος Ιωάννης των Τσετσεβών θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο ικανό να ικανοποιεί τις ανάγκες χρηστών και επισκεπτών της Ιεράς Μονής. Η βελτίωση της πρόσβασης μάλιστα εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη και αξιοποίησης της Μονής, η οποίας βρίσκεται χτισμένη στο ομώνυμο βουνό «Αγιάννης», σε υψόμετρο 900 μέτρων. 

 

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και «Άλμα Ζωής» ενώνουν δυνάμεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

 


 

Ο Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας, διοργανώνει για 9η συνεχή χρονιά τον θεσμό Pink the City για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Φέτος, λόγω των  ιδιαίτερων συνθηκών  και εξαιτίας  των περιορισμών  για την αποφυγή  διάδοσης της πανδημίας οι δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και κινητοποίησης του πληθυσμού, στο πλαίσιο του Pink the City 2021, έχουν μια άλλη μορφή.


H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μια ακόμη χρονιά στέκεται αρωγός και συνεργάζεται με το Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας προκειμένου να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, να ενημερωθεί για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος τονίζει: «O καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στο γυναικείο πληθυσμό. Αποτελεί όμως μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη αρκεί να διαγνωστεί νωρίς και αντιμετωπιστεί σωστά. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό για την  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να συμμετέχει με κάθε τρόπο στις  εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που προσπαθούν να κινητοποιήσουν τις  γυναίκες να αντικαταστήσουν το φόβο με επιλογές που προάγουν την υγεία όπως ο τακτικός προληπτικός έλεγχος και η υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής. Φέτος η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην ψυχή του συλλόγου ΑΛΜΑΤΟΣ ΖΩΗΣ , στην Λιολιώ Κολυπέρα , μια άξια γυναίκα που αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της ζωής της στους σκοπούς της πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού».

 

 

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χ. Μπονάνου με  τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α. Ζέρβα

 


Επίσκεψη στον Διευθυντή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέα Ζέρβα πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, συνοδευόμενος από την επιστημονική του συνεργάτιδα Ουρανία Σπυρίδωνος,  έπειτα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε για τη σύμπτυξη των τμημάτων στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Μπονάνος ζήτησε από τον κ. Ζέρβα να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος, ώστε να μην αυξηθούν οι μαθητές των τμημάτων για λόγους δημόσιας υγείας κι επεσήμανε πως στην προσπάθεια αυτή, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι παρούσα σε ό,τι ζητηθεί στα πλαίσια των δυνατοτήτων της.

 

Η ΠΕ Αχαΐας συνεχίζει τη διάθεση ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής σε δικαιούχους ΤΕΒΑ

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Κ.Σ. Π.Ε. Αχαΐας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ. ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ),  συνεχίζει την  διανομή ειδών βασικής υλικής συνδρομής (είδη προσωπικής χρήσης και ατομικής υγιεινής) σε συνεργασία με τον Εταίρο, τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), στο Λαϊκό Στέκι-Εστιατόριο του Δήμου Πατρέων (Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα). Η συγκεκριμένη διανομή ξεκίνησε την Τρίτη, 19/10/2021, και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 26/10/2021. Η διανομή πραγματοποιείται μόνο εργάσιμες ημέρες και ώρες από 09:00 έως 14:00 και αφορά ωφελούμενους ΤΕΒΑ εγγεγραμμένους  στον Δήμο Πατρέων.

Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας  από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021, έως και σήμερα διέθεσε προϊόντα σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ α) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δυμαίων,  β) της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, γ) του Δήμου Αιγιαλείας, δ) της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και ε) του Δήμου Καλαβρύτων.

 Οι δικαιούχοι ενημερώνονται για τις διανομές μέσω γραπτού μηνύματος (sms). Τα σημεία διανομής, οι ώρες και οι ημέρες αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ pdeteba.gr , στην κατηγορία Ανακοινώσεις/Νέα.

Επιπλέον, για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις διανομές, οι ωφελούμενοι μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα ΤΕΒΑ 2611-100230 (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 9:00-17:00)

Κατά την παραλαβή των ειδών υλικής συνδρομής, οι δικαιούχοι θα πρέπει οπωσδήποτε να προσκομίζουν:

ü τον Α.Μ.Κ.Α. και

ü  την Αστυνομική τους Ταυτότητα

Σε περίπτωση αδυναμίας των δικαιούχων να παρευρεθούν απαιτείται εξουσιοδότηση σε τρίτο πρόσωπο.

Παρακαλούνται οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ που θα προσέλθουν για να παραλάβουν τα παραπάνω είδη να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις).

 

Δράσεις εξωστρέφειας  από  την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ


 Με  τη συμμετοχή μελών της εταιρείας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021   υβριδικά (δια ζώσης και διαδικτυακά) η επαναληπτική Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου, στην Πάτρα.   

Ο Πρόεδρος της Σύμπραξης και Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος  Βασιλόπουλος, αφού καλωσόρισε τα μέλη προχώρησε στην εισήγηση των θεμάτων παρουσιάζοντας τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο  διάστημα  αλλά και  ενημερώνοντάς τους  για τις επερχόμενες δράσεις.  Συγκεκριμένα   ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά «παρά τις δυσκολίες και τις διαφορετικές προτεραιότητες που έθεσε η πανδημία που προκάλεσε η νόσος COVID – 19, η Αγροδιατροφική Σύμπραξης πιστή στις φιλοδοξίες της για μεγαλύτερη δικτύωση στον αγροδιατροφικό τομέα και για ανάδειξη του τοπικού αγροτικού προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά, πέτυχε την συμμετοχή της σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 5,2 εκ. ευρώ με σκοπό την προώθηση της επιτραπέζιας ελιάς και της φράουλας σε αγορές του εξωτερικού».

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι η συμμετοχή της Σύμπραξης σε χρηματοδοτούμενα από την Ευρώπη προγράμματα αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της δουλειάς που γίνεται αλλά και το όραμα και τους στόχους για μια υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη της Σύμπραξης και των φορέων που συμμετέχουν σε αυτή.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα της Σύμπραξης καθώς και στις απαραίτητες κινήσεις εξωστρέφειας που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα. Σε  αυτές συμπεριλαμβάνονται, η παρουσία της Σύμπραξης σε διεθνείς εκθέσεις, η διοργάνωση  θεματικών ημερίδων και συνεδρίων ανά την περιφέρεια, η συστηματική ενημέρωση των μελών, του τύπου αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων φορέων για τις επερχόμενες δράσεις, η επαναλειτουργία της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Σύμπραξης κ.α.  

 Τέλος, το λόγο έλαβαν   μέλη της Σύμπραξης που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση, θέτοντας για συζήτηση σημαντικά θέματα για τη λειτουργία, την ανάπτυξη και εξωστρέφεια της. Η Γενική Συνέλευση έκλεισε σε κλίμα σύμπνοιας και αισιοδοξίας για το μέλλον και την προώθηση των στόχων του φορέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: