ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

Ηττήθηκαν αυτοί που πολεμούν την ανακύκλωση!

 

Η αθώωση  των 11 συμβούλων της Θηραϊκής Πολιτείας,  αποδεικνύει πως ενήργησαν σύννομα και με στόχο την επίλυσή  του σημαντικότατου προβλήματος!


«Εάν ο στόχος των συκοφαντών ήταν μόνον η πολιτική αποδυνάμωσή μας, θα μπορούσαμε να το ανεχθούμε. Εκείνο, όμως, που δεν ανεχόμαστε είναι να εμφανίζονται όλοι όσοι πραγματικό στόχο είχαν και έχουνν την ματαίωση της επίλυσης του τεράστιου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων».

Τα παραπάνω αναφέρουν σε ανοικτή επιστολή τους έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης Σαντορίνης ''Θηραϊκή Πολιτεία'' του τέως  δημάρχου Νίκου Ζώρζου, οι οποίοι συκοφαντήθηκαν επί εξαετία και τιμωρήθηκαν με αργία για παράβαση καθήκοντος, από την Δεξιοκρατούμενη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, -που πήρε το μέρος των ιδιωτών- ότι δήθεν διέπραξαν κακώς, προκειμένου να διαφυλάξουν τα δημοτικά συμφέροντα των Σαντορινιών, που ασφυκτιούσαν στην δυσφήμιση του νησιού τους για πολλά χρόνια από την έλλειψη οργανωμένης δημοτικής δομής διαχείρισης απορριμμάτων, σε ένα νησί που εκατομμύρια επισκέπτες περνούν κάθε χρόνο από κει.  

Τον Οκτώβριο του 2018, έντεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι της Θηραϊκής Πολιτείας τέθηκαν σε αργία ενός μήνα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.  Ο λόγος της αργίας ήταν η θετική ψήφος τους στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραλαβή της μελέτης προμήθειας εξοπλισμού ανακύκλωσης και διαχείρισης αστικών σύμμεικτων αποβλήτων του Δήμου Θήρας.

Η υπόθεση που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, το 2018, έχει ως εξής:

Κατά των έντεκα Δημοτικών Συμβούλων υποβλήθηκε μήνυση από την εταιρεία ΤΕΑΒ Α.Ε., ιδιοκτήτρια εταιρεία των ορυχείων Μεταξά στο Μεγαλοχώρι Θήρας.

Εκείνη την περίοδο ο Δήμος Θήρας προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και το Συμβούλιο Επικρατείας προκειμένου να κριθεί η νομιμότητα των αποφάσεων.  Στις αρχές του 2020 τα ανωτέρω δικαστήρια εξέδωσαν τις αποφάσεις τους και δικαίωσαν τον Δήμο Θήρας για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και την 20η Οκτωβρίου 2021 εκδικάσθηκε η υπόθεση και οι εγκαλούμενοι έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι, αθωώθηκαν ομόφωνα από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου.

Σχετική με την απόφαση ήταν και ανακοίνωση της ''Θηραϊκής Πολιτείας'', που τονίζει:  

«Η αθώωσή τους έρχεται ως απάντηση σε εκείνους, αιρετούς και άλλους,  που στο δημόσιο λόγο τους εκείνη την περίοδο χρησιμοποίησαν άδικα αυτή την απόφαση για να τους χαρακτηρίσουν ως αλαζόνες, θρασείς, ότι ενήργησαν με δόλο, ότι κρύβονται από τον κόσμο, ότι έκαναν παρανομίες και ότι εκτέλεσαν εκ προμελέτης ακυρωμένες αποφάσεις.  

Πολιτική δηλαδή  που στερείται επιχειρημάτων,  στηρίζεται στο λαϊκισμό,  με στόχο ακόμα και σήμερα να πλήξει το κύρος της παράταξης του Νίκου Ζώρζου.

Η αθώωση  τους,  αποδεικνύει πως οι έντεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι σύννομα και με στόχο την επίλυσή  του σημαντικότατου προβλήματος διαχείρισης  των απορριμμάτων ενήργησαν».

Και καταλήγει:

Ευτυχώς ο χρόνος είναι σύμμαχος της αλήθειας.

Οι δε έντεκα δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν στην δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:


Δεν υπάρχουν σχόλια: