ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΜΝΗΜΗ: Περιπατητική Επιτέλεση για την Απελευθέρωση

 


Αύριο 30.10. 2021, ώρα 15.45  με εκκίνηση από το Δασύλλιο και τερματισμό στο Καταφύγιο. - Με καλλιτεχνικά δρώμενα, χοροθέατρο κ.α.

Η ΜΝΗΜΗ περιπατητική επιτέλεση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και θα ξεκινήσει αύριο στις 3.45 μμ από το Δασύλλιο, για να καταλήξει μέσω του Κάστρου,  των φυλακών Μαργαρίτη και της κλίμακας Αγ. Νικολάου στο καταφύγιο Ψηλαλωνίων, διαπραγματεύεται την απελευθέρωση της Πάτρας από τον ναζιστικό ζυγό με μια promenade performance, έναν περίπατο στην πόλη, ένα βίωμα του σώματος στο χώρο, με βασικό στόχο την εγγύτητα και συμμετοχικότητα.

Αναπτύχτηκε με τη μορφή project ως ένα πολυμεσικό σχήμα (επιτέλεση χοροθέατρο, θέατρο ντοκουμέντο). 

Στηρίζεται σε κείμενα ελλήνων συγγραφέων, σε ιστορικά ντοκουμέντα και σε προσωπικές μαρτυρίες και λόγια των συντελεστών.

Για να συνδέσουμε την μικροϊστορία με την Ιστορία, για να κρατήσουμε ζωντανή τη συλλογική μνήμη απέναντι σε προσπάθειες παραχάραξης της ιστορίας, απέναντι στην αμάθεια, απέναντι στον φασισμό, που προσπαθεί να εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υλοποιείται στον Αστικό χώρο της πόλης σε σταθμούς μιας χάρτας που αποτυπώνει την ψυχογραφική γεωγραφία του συμβάντος της απελευθέρωσης της πόλης από τους ναζί:

Δασύλλιο, Κάστρο, σκάλες Αγίου Νικολάου, Καταφύγιο.

30. 10. 2021 εκκίνηση απότο Δασύλλιο
Departure from DexameniProject, check in 11.15 και 15.45

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία, Χορογραφία, Σύνθεση promenade performance: Μάρω Γαλάνη

Ηθοποιοί: Θεοδωροπούλου Δήμητρα, Γαρόζης Νίκος, Γκλαβά Μαρία, Κατσάμπας Γιώργος
Χορογραφία, ερμηνεία στο καταφύγιο: Σπυράκη Όλγα
Σκηνογράφος, Ενδυματολόγος: Κολοκοτσά Δέσποινα
Σύνθεση μουσικής: Φραγκάκης Αλέξης

Video: Λουπασάκη Ιωάννα - Henning Strüve, Μηνάς Σπύρος
Collages αφίσας: Γιάννης Καρούμπαλος
Performers της ομάδας DERIDAncetheatre Ensemble: Δουλουκιτάκη Woula, Καραπαναγιώτη Χρυσή, Κορδέλα Σταυρούλα, Λαμπρίδου Μαρία, Μάρκου Βασίλης, Χατζόπουλος Παντελής
Φοιτητές/τριες της ομάδας χοροθεάτρου του ΤΕπΕΚΕ:

Γραμματικάκη Μαριλένα, Μερεού Δέσποινα, Μητρούλια Μαρίνα, Μουσαβερέ Χριστιάνα, Πολίτη Θεοδώρα

Παραγωγή studio DERIDA

Κράτηση θέσης στο
https://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=6856&showid=45095&fbclid=IwAR0RovUcnX9Ht1rhs5kBiM6G7SxVLjukJeQcc77V3HJ4LIhK5_M45K_GyiQ
____________

Να φοράτε άνετα παπούτσια που θα διευκολύνουν τον περίπατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: