ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Η ΕΣΗΕΑ για την εκτέλεση Καραϊβάζ: 6 μήνες μετά μηδέν!


Από την ημέρα της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, μέρα μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έχουν περάσει έξι μήνες και 20 ημέρες χωρίς να υπάρχει πρόοδος στην έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Η ΕΣΗΕΑ με επιστολή που απέστειλε σήμερα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ζητά την εντατικοποίηση των ερευνών για τη σύλληψη των δραστών της άνανδρης δολοφονίας του συναδέλφου, ενόψει της Διεθνούς Ημέρας για τον Τερματισμό της Ατιμωρησίας των Εγκλημάτων κατά των Δημοσιογράφων, που καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2013 και τιμάται κάθε χρόνο στις 2 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, μετά από καταιγισμό πυροβολισμών, λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο που πάρκαρε το αυτοκίνητό του για να πάει στο σπίτι του.

Όπως σημειώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ «η εξιχνίαση της δολοφονίας του συναδέλφου είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για να απονεμηθεί δικαιοσύνη ως προς το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά και για να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους Έλληνες δημοσιογράφους».

Παράλληλα τονίζει ότι η ελευθερία του Τύπου διασφαλίζεται μέσω της απρόσκοπτης ενημέρωσης, που μόνο ασφαλείς μπορούν να παρέχουν οι λειτουργοί της. «Η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου δεν μπορεί να περιορίζεται από το οποιοδήποτε αίσθημα φόβου και ανασφάλειας, αλλά πρέπει να διασφαλίζεται από το ίδιο το Κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: