ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Παραολυμπιακή τραμουντάνα στα Αθλήματα

 

Ξεκίνησε πριν λίγο καιρό με τις κατηγορίες του Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη κατά του ομοσπονδιακού προπονητή στο Boccia

 Μεγάλη αναστάτωση -κυριολεκτική τραμουντάνα- επικρατεί στο χώρο των Παραολυμπιακών αθλημάτων μετά από πλήθος καταγγελιών και επιστολών διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και την πολιτική ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού.  

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό με τις αστήρικτες, όπως αναφέρει η επιστολή διαμαρτυρίας  19 προπονητών αθλητών ΑμεΑ, κατηγορίες του Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη κατά του ομοσπονδιακού προπονητή στο Boccia, όσο και τις αναφορές για άσχημες συμπεριφορές προπονητών του νεοεκλεγέντα εκπροσώπου των αθλητών ΑμεΑ, Ανδρέα Κατσαρού, στο τηλεοπτικό κανάλι ΟΡΕΝ.

 Οι διαστάσεις που πήρε το θέμα από την πλευρά των Πολυχρονίδη-Κατσαρού μέσω των κοινωνικών δικτύων και τα ΜΜΕ υποσκάπτει συνολικά την θεσμική λειτουργία της Ελληνικής Αθλητικής  Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και μειώνει άδικα το σύνολο των προπονητών ΑΜΕΑ, αλλά και των αθλητών, διαταράσσοντας ταυτόχρονα το κλίμα του συνόλου της Ελληνικής  Παραολυμπιακής Ομάδας, σύμφωνα με την επιστολή των προπονητών.

Το όνομα του Κατσαρού αναφέρεται σε άλλη μια επιστολή διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά 45 Παραολυμπιονικών οι οποίοι  εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους σχετικά με την εκλογική διαδικασία  για την εκλογή των τριών εκπροσώπων του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών (ΣΕΠ) στην ολομέλεια της Ε.Π.Ε..  

Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, στις πρόσφατες εκλογές του ΣΕΠ, του οποίου Πρόεδρος είναι ο Πολυχρονίδης, το αρχικό αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας μετά από ένσταση του Κατσαρού παραποιήθηκε κρίνοντας ως άκυρα 11 ψηφοδέλτια λόγω του σχήματος και θέσης του σταυρού.

Σύμφωνα με τους 45 Παραολυμπιονίκες, ο υποτιθέμενος λόγος ότι ο σταυρός δεν ήταν ισομερής, ίσιος ή πλήρως ευθυγραμμισμένος με το όνομα, όταν μιλάμε για άτομα με σοβαρές αναπηρίες όπως τετραπληγίες, παραπληγίες με έντονη σπαστικότητα και άτομα με πρόβλημα όρασης, είναι απαράδεκτος και τους προσβάλει.

Η Παραολυμπιονίκης Δήμητρα Κοροκίδα, η οποία ως τρίτη εκλέγουσα πριν την ένσταση έχει έννομο συμφέρον, ανακοίνωσε στα κοινωνικά δίκτυα ότι θα κινηθεί νομικά καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα ώστε να ακυρωθούν οι εκλογές.

Όλος ο χώρος των Παραολυμπιακών αθλημάτων περιμένει με ενδιαφέρον τις εξελίξεις καθώς και αν θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την πολιτική ηγεσία, Υφυπουργό Αθλητισμού κο Αυγενάκη και Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κο Μαυρωτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: