ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

100 χιλ. πολίτες θα μορούν να προτείνουν νόμο

Τη βούληση της Ν.Δ. να αποδεχθεί τη λαϊκή νομοθέτηση που πρότειναν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά όχι και το λαϊκό δημοψήφισμα, δημοσιοποίησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της πλειοψηφίας και πρόεδρος της Επιτροπής Αναθεώρησης.
 
«Τολμώ να πω ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και στη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της Επιτροπής για ένα όγδοο σημείο, που αφορά τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία, στο οποίο, εξ όσων γνωρίζω, και οι δύο πολιτικές ομάδες έχετε συμφωνήσει, και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛΛ.» ανέφερε.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ θετικό» σχολίασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος αποκομίζοντας και τα εύσημα του εισηγητή της Ν.Δ. Κώστα Τζαβάρα: «Επιτέλους, ακούσαμε μία καλή λέξη, κύριε Κατρούγκαλε!». «Αυτό είναι πολύ θετικό» συμφώνησε και ο εισηγητής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει στο άρθρο 73 παρ.1 την εξής διατύπωση για τη λαϊκή νομοθέτηση: «Το δικαίωμα πρότασης νόμων ανήκει στη Βουλή και στην κυβέρνηση. Προτάσεις νόμων μπορεί επίσης να υποβληθούν από 100.000 πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα με τη διαδικασία και τους όρους που ορίζει ο νόμος. Η πρόταση αυτή εισάγεται υποχρεωτικά προς συζήτηση στην Ολομέλεια».

Η Ν.Δ. προσπάθησε να εργαλειοποιήσει την αναθεώρηση, επεσήμανε ο Γ. Κατρούγκαλος και τόνισε ότι η Ν.Δ. «δεν είναι απλώς πίσω από την πρόταση της αναθεώρησης του 2014, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι πίσω και από τις ίδιες τις συζητήσεις στη συντακτική Βουλή του 1975».

Την προσεχή Δευτέρα με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία, θα κλείσει η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: