ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Κατάληψη με προεκλογική σκοπιμότητα στον Άγ. Ανδρέα

Σκίτσο αρχείου από τον Καλαϊτζή!

Παίζουν κομματικά παιχνίδια οι συνδικαλιστές του νοσοκομείου με τις ζωές των ασθενών!

 Μετά την ολοκλήρωση του νέου οργανισμού στο ΓΝ Πατρών "Αγ. Ανδρέας", έγινε η εκ του νόμου προβλεπόμενη τοποθέτηση των Διευθυντών και των Προϊσταμένων στις θέσεις ευθύνης τους.

Αυτό οδήγησε κάστα συνδικαλιστών στην κατάληψη των  διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου, εν μέσω προεκλογικής περιόδου με άμεσο κίνδυνο για την υγεία των ασθενών.

Η 6η ΥΠΕ καταγγέλλει προεκλογική σκοπιμότητα ως κίνητρο της κατάληψης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου καλεί τους συνδικαλιστές να αναλογιστούν ότι «θέτουν πλέον σε κίνδυνο τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου».


Τον άμεσο κίνδυνο να ξεμείνει το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας από τα απαραίτητα για τη λειτουργία του υλικά, λόγω της παρατεταμένης κατάληψης που πραγματοποιούν στις διοικητικές υπηρεσίες οι συνδικαλιστές του κλάδου, εφιστά μιλώντας στο thebest.gr ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, Θόδωρος Σερεμέτης.

Προηγήθηκε η προσφυγή(!) του Σωματείου «Ιπποκράτης» στις εισαγγελικές αρχές ζητώντας την ποινική δίωξη τόσο του Διοικητή όσο και της Νοσηλευτικής Διευθύντριας καταγγέλλοντας παράνομες καρατομήσεις προϊσταμένων και διαδικασίες μετακίνησης-τοποθέτησης προσωπικού σε θέσεις ευθύνης.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Σερεμέτης οι αποφάσεις που έλαβε είναι καθόλα νόμιμες και ουσιαστικά αποτελούν εφαρμογή του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου που έπρεπε υποχρεωτικά να υλοποιηθεί.

«Θα ήμουν τρελός να κάνω κάτι κόντρα στη λογική και όσα προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία. Μάλλον κάτι δεν αρέσει στους συνδικαλιστές από τις συγκεκριμένες αποφάσεις και γι’ αυτό αντιδρούν», συμπληρώνει ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Τονίζει παράλληλα ότι ο Άγιος Ανδρέας βρίσκεται στα όριά του όσον αφορά κάποια απαραίτητα για τη λειτουργία του υλικά και αν η κατάληψη των συνδικαλιστών συνεχιστεί τότε θα δημιουργηθούν ελλείψεις με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

«Η κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών καθιστά αδύνατη τη σωστή τροφοδοσία μας με ότι χρειαζόμαστε. Παράλληλα υπεισέρχονται καθυστερήσεις και σε κάθε άλλη δραστηριότητα των διοικητικών υπηρεσιών με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Οι Διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου είναι υπό κατάληψη από τις 6/6/2019.

Τα αποθέματα των απαιτούμενων για τη ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου υλικών τελειώνουν! Καλώ ενώπιον όλων σας τους καταληψίες να λήξουν την χωρίς καμία προοπτική κινητοποίησή τους διότι θέτουν πλέον σε κίνδυνο τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου», προειδοποιεί.

Η «κατάληψη» αυτή προσλαμβάνει έντονα χαρακτηριστικά προεκλογικού πυροτεχνήματος

H 6η Υγειονομική Περιφέρεια αναφέρει για το πρόβλημα:

«Μετά την ολοκλήρωση του νέου οργανισμού στο ΓΝ Πατρών "Αγ. Ανδρέας", έγινε η τοποθέτηση των Διευθυντών και των Προϊσταμένων στις θέσεις ευθύνης, όπως προβλέπεται.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, τηρώντας απόλυτα τα προβλεπόμενα από το νόμο, τοποθέτησε τους υπεύθυνους με κριτήρια την προϋπηρεσία τους στη θέση ευθύνης στα διασυνδεδεμένα έως πρόσφατα νοσοκομεία, τα προσόντα και την εμπειρία τους και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.   Η αξιοκρατία κατά την επιλογή και η διασφάλιση, κατά το δυνατόν, της ομαλής και ποιοτικής λειτουργίας του νοσοκομείου προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον.

Παρ’  όλα αυτά, μερίδα της συνδικαλιστικής ηγεσίας προχώρησε σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών με το πρόσχημα ότι δύο εκ των τοποθετηθέντων υπολείποντο σε προϋπηρεσία κατά 8 ημέρες και 3 μήνες αντίστοιχα!!!  Προφανώς δεν ήταν της δικής της «επιλογής».

Η κατάληψη αυτή, απότοκος μιάς πελατειακής νοοτροπίας συνδιοίκησης εκ μέρους ορισμένων συνδικαλιστών, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δημιουργεί καθυστερήσεις στην έγκαιρη προμήθεια υλικών του νοσοκομείου, καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών του προσωπικού και την εξόφληση των υποχρεώσεων του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του.

Δεδομένου δε, ότι με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται ουδεμία υπηρεσιακή μεταβολή στους εργαζόμενους στο δημόσιο, η «κατάληψη» αυτή προσλαμβάνει έντονα χαρακτηριστικά προεκλογικού πυροτεχνήματος δυσφήμισης όλης της προσπάθειας αναβάθμισης του νοσοκομείου εκ μέρους της Διοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: