ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Αλέξη Τσίπρας για ΝΔ: «Τώρα τους έχουν ζώσει τα φίδια»



«Αρχίζουν και τα γυρνάνε», γιατί άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι είναι διαφορετική η λογική της ψήφου των πολιτών στις εθνικές κάλπες, «όπου αποφασίζουμε για τη ζωή μας»!
 
Αυτά είναι τα διλήμματα που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας σε πολυπληθή συγκέντρωση κατοίκων στην Δραπετσώνα  για τις εκλογές της 7 Ιουλίου:

  • Θα επιτρέψουμε όλα όσα κερδίσαμε με θυσίες, με κόπους, ακόμα και με αίμα, με μάχες μέσα και έξω από τη χώρα, να τα διαλύσει η ιδεοληψία, η ταξική μονομέρεια υπέρ μιας κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας ;
  • Θα παραδώσουμε στους σπόνσορες του κ. Μητσοτάκη το απόθεμα των ίδιων των θυσιών μας;
  • Θα επιτρέψουμε ένα άλμα προς τα πίσω, που θα αποδειχτεί για άλλη μια φορά καταστροφικό άλμα στο κενό;
  • Ή θα προχωρήσουμε μπροστά χέρι-χέρι, όλοι μαζί, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω, με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία;
  • Θα επιλέξουμε ανάπτυξη καθοδηγούμενη από τη διαπλεκόμενη επιχειρηματικότητα, εργασιακές συνθήκες εφταήμερου και κατάργησης του οχτάωρου, παράδοση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στους κουμπάρους ;
  • Ή θα στηρίξουμε το ίδιο μας το μέλλον, και το μέλλον των παιδιών μας, κλείνοντας το δρόμο στην παλινόρθωση του παλιού, που πληρώσαμε τόσο ακριβά. 
«Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Κοκκινιά, Κορυδαλλός, Ρέντης, είναι για μας οι γειτονιές της περηφάνειας μας. Είναι το πρόσωπο της Ελλάδας που επιμένει, αντιστέκεται, και προχωρά μπροστά, στις πιο δύσκολες συνθήκες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Δραπετσώνα. «Ναι, είναι βέβαιο, δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με την Αριστερά, με την προοδευτική παράταξη», είπε.

Από τα Λιπάσματα επισήμανε ότι αυτόν τον χώρο «με τους αγώνες σας, της δημοτικής αρχής, και την επιμονή μας, καταφέραμε τελικά να διασώσαμε από τους κερδοσκόπους του μπετόν και τον παραδώσαμε εκεί όπου ανήκει, στον λαό του Πειραιά».

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για ανησυχία των αντιπάλων του που παρότι μετά τις ευρωεκλογές πανηγύριζαν τη «βέβαιη νίκη τους» στις εθνικές, «τώρα τους έχουν ζώσει τα φίδια», «αρχίζουν και τα γυρνάνε», γιατί άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι είναι διαφορετική η λογική της ψήφου των πολιτών στις εθνικές κάλπες, «όπου αποφασίζουμε για τη ζωή μας».
«Γιατί βλέπουν ότι δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη προθυμία στην κοινωνία να παραδώσει τη ζωή της στα πολιτική τζάκια, και στις πολιτικές δυνάμεις που την οδήγησαν στο γκρεμό. Γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν αρκεί για να κερδίσεις εθνικές εκλογές μόνο φτιάχνοντας αρνητικό αφήγημα για τον αντίπαλο, αν δε μπορείς να φτιάξεις θετικό αφήγημα για σένα», είπε. Και διότι, πρόσθεσε, γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει τη δυνατότητα να καλύψει τη διαφορά των 500.000 που καταγράφηκε στις ευρωεκλογές και να κάνει μια μεγάλη εκλογική και πολιτική ανατροπή». 

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η διαφορά με το πρόγραμμα της ΝΔ ως προς αυτό το ζήτημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «μέτρα ελάφρυνσης της πλειοψηφίας άμεσα, σήμερα τώρα» και η δεύτερη διαφορά ότι «ο δικός μας ο σχεδιασμός, το δικό μας το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελαφρύνσεις χωρίς να περιλαμβάνει ταυτόχρονα και περικοπές δαπανών». Είπε ότι αυτός είναι ο λόγος που ούτε δεμένος δεν θα έρθει ο κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτικό διάλογο μαζί του «γιατί φοβάται ότι θα ακουστούν αλήθειες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: