ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Κυβερνητικός απολογισμός για την ισότητα των φύλων



 ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΗΜΟΥΣ
Κατάκτηση για την ισότητα και για την περαιτέρω ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή του τόπου, η αύξηση του ποσοστού   φύλου κατά 40%  του συνολικού αριθμού των υποψηφίων :

ü  στα ψηφοδέλτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Νομοσχέδιο «Κλεισθένης» για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
ü  ανά εκλογική περιφέρεια, για τις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές
ü  σε ό, τι αφορά τη συγκρότηση των συλλογικών οργάνων της Διοίκησης, θεσπίζεται κύρωση περί μη νόμιμης συγκρότησής τους, όταν δεν τηρείται το οριζόμενο ποσοστό.
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ
1. Τα στατιστικά στοιχεία  έμφυλης βίας σε επίπεδο Κρατών-Μελών και Ε.Ε είναι αποκαλυπτικά  :
1) μία στις τρεις γυναίκες έχει βιώσει σωματική ή/και σεξουαλική βία από την ηλικία των δεκαπέντε ετών
2) πενήντα γυναίκες χάνουν τη ζωή τους κάθε εβδομάδα λόγω της ενδοοικογενειακής βίας
3) το 75% των γυναικών έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση στον επαγγελματικό τους   βίο
4) το ετήσιο κόστος από την έμφυλη βία στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υπολογιστεί ότι ξεπερνάει το αστρονομικό ποσό των 225 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η σπουδαιότερη επιτυχία του φεμινιστικού κινήματος είναι η δια  Νόμου (4531/2018)  κύρωση  από τη Βουλή των Ελλήνων,  της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης).
Βία είναι :
ü Η Ψυχολογική βία
ü Η Σεξουαλική Παρενόχληση
ü Η Σωματική βία και ο  βιασμός
ü Ο Καταναγκαστικός γάμος
ü Η Σεξουαλική βία
ü Ο Ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων γυναικός
ü Η Καταναγκαστική έκτρωση και καταναγκαστική στείρωση
Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε υπογραφεί από τη χώρα μας στις 11.5.2011 αλλά παρέμενε ανενεργή. 
Ως νόμος του κράτους σηματοδοτεί την πρώτη διεθνή συνθήκη που αναγνωρίζει και ορίζει ξεκάθαρα την έμφυλη βία.
Παράλληλα, ικανοποιεί το διαχρονικό αίτημα για την ύπαρξη ενός νόμου, οι διατάξεις του οποίου θα καλύπτουν κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών, σε όποιον τομέα της καθημερινότητάς μας και αν εμφανίζεται. Ως εκ τούτου, εγγυάται την ισότιμη προστασία όλων ανεξαιρέτως των γυναικών και προασπίζεται το δικαίωμά τους σε μέτρα προστασίας, υποστήριξης και αποκατάστασης. Βάσει αυτών, όλες οι γυναίκες, ανεξάρτητα από την καταγωγή, την κοινωνική τάξη, τη θρησκεία, την ταυτότητα φύλου ή οποιαδήποτε άλλη παράμετρο, θα μπορούν πια και βάσει νόμου να λαμβάνουν ένα άρτιο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας στην υγεία, την κατοικία, την εκπαίδευση, την εργασία, την κοινωνική, νομική και δικαστική υποστήριξη.
Στο Νόμο 4531/2018 για την  κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης περιλαμβάνονται και διατάξεις που τροποποιούν άρθρα του Π.Κ.  ώστε να καθίσταται πιο αποτελεσματική η εφαρμογή της στην πράξη. Ειδικότερα οι  ρυθμίσεις που εισάγονται στο νέο νόμο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
ü την κατάργηση της διάταξης του άρθρου 339 παρ. 3 ΠΚ  (μη άσκηση ποινικής δίωξης εάν μεταξύ του υπαιτίου αποπλάνησης ανηλίκου και του θύματος τελέστηκε γάμος).
ü Την τροποποίηση του ν. 2168/1993 περί όπλων, ώστε να μην χορηγούνται άδειες σε όσους διώκονται ποινικά ή έχουν καταδικασθεί για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.
ü Την προστασία από την επιστροφή αλλοδαπών που είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας και προσέρχονται στις αρμόδιες αρχές για να υποβάλουν τη σχετική καταγγελία.
ü Επίσης τροποποιείται η περίπτωση α' της παρ. 3 του άρθρου 79 του Ποινικού Κώδικα με σκοπό την προσαρμογή στο άρθρο 42 της Σύμβασης.( Η πρόβλεψη του άρθρου 42 της Σύμβασης σκοπεί να αποκλείσει κοινωνικές αντιλήψεις άλλων εποχών π.χ. «η τιμή της οικογένειας» κ.λπ. από το να αποτελέσουν δικαιολογητικό λόγο για την διάπραξη εγκλημάτων) προστίθεται ότι «Τα έθιμα και οι παραδόσεις που ακολουθεί ο δράστης, καθώς και η θρησκεία του δεν συνιστούν στοιχεία ικανά να μειώσουν την ποινή».
ü Επίσης, ποινικοποιείται σε νέα διάταξη (άρθρο 315 Β ΠΚ) η παρότρυνση γυναίκας να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, καθώς και η δημόσια πρόκληση και διέγερση στην πράξη αυτή,( κατά το πρότυπο των άρθρων 184 και 186 του Ποινικού Κώδικα).
ü προστίθεται στους σκοπούς της εμπορίας ανθρώπων (άρθρο 323 Α ΠΚ) ο εξαναγκασμός σε τέλεση γάμου (σύμφωνα με το άρθρο 37 της Σύμβασης).
ü ποινικοποιείται το λεγόμενο Stalking, (σύμφωνα με το άρθρο 34 της Σύμβασης) δηλαδή μία επίμονη συμπεριφορά καταδίωξης ή παρακολούθησης, με την οποία η επέμβαση στην ιδιωτική σφαίρα του θύματος είναι ιδιαιτέρως επαχθής. Ως εκ τούτου, στην παράγραφο 1 του άρθρου 333 ΠΚ προστίθεται δεύτερο εδάφιο. Το νέο αδίκημα που τυποποιείται, σε αντίθεση με αυτό της απειλής, δεν τελείται με απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης, αλλά με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθηση του θύματος, η οποία πραγματοποιείται είτε με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου (π.χ. αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνα κλπ.), είτε με διαρκείς επισκέψεις στο περιβάλλον του θύματος, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του, προκαλώντας στο θύμα τρόμο ή ανησυχία.
ü την κατάργησητης άκρως αναχρονιστικής διάταξης της παρ. 3 του άρθρου 339 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει την παύση της ποινικής δίωξης ή την αποχή από αυτήν, αν μεταξύ του δράστη του αδικήματος της αποπλάνησης ανηλίκου κάτω των 15 ετών και του θύματος τελέστηκε γάμος.
ü τέλος,  την τροποποίηση του ν. 3500/2006 για την ενδοοικογενειακή βία, με στόχο την ευρύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του:
ü διευρύνεται περαιτέρω η έννοια της οικογένειας, ώστε να καταλαμβάνει και τα πρόσωπα που συνδέονται με σύμφωνο συμβίωσης.
ü  παύει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση η συνοίκησή για την υπαγωγή στην προστασία του ν. 3500/20006 της μόνιμης συντρόφου του άνδρα ή του μόνιμου συντρόφου της γυναίκας και των τέκνων τους, κοινών ή ενός εξ αυτών. Επίσης, , οι διατάξεις του ν. 3500/2006 εφαρμόζονται, εκτός από τους τέως συζύγους, και στα μέρη συμφώνου συμβίωσης που έχει λυθεί.
ü  συμπληρώνεται το άρθρο 11 παρ. 2 εδ. β' του ν. 3500/2006 που ορίζει τις προϋποθέσεις για την έναρξη της διαδικασίας της ποινικής διαμεσολάβησης, έτσι ώστε να επέρχονται οι απαραίτητες έννομες συνέπειες όταν το πρόσωπο στο οποίο αποδίδεται η τέλεση του εγκλήματος ενδοοικογενειακής βίας δε συμμορφώνεται στις υποχρεώσεις που ορίζει η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη.
ü  τροποποιείται το άρθρο 16 του ν. 3500/2006 για την παραγραφή των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας, ώστε η παραγραφή των εγκλημάτων αυτών, όταν στρέφονται κατά ανηλίκων, να αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος και για ένα έτος μετά, εφόσον πρόκειται για πλημμέλημα, και για τρία έτη μετά, εφόσον πρόκειται για κακούργημα
2. Ψήφιση του  N.4604|2019 – «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας», που στοχεύει στην πραγμάτωση και εμπέδωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας.
Αποτελεί αυτοτελές θεσμικό πλαίσιο για την ισότητα μεταξύ των φύλων και την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, το οποίο διέπεται από μια συνολική θεώρηση των έμφυλων σχέσεων, χωρίς να αντιμετωπίζεται το γυναικείο φύλο «ως ειδική κατηγορία», όπως ισχύει με τις μέχρι σήμερα διατάξεις και ρυθμίσεις του οικογενειακού και εργατικού δικαίου, του δικαίου κοινωνικής ασφάλισης, τις κοινοτικές οδηγίες και τις διεθνείς συνθήκες, που η χώρα μας έχει κυρώσει.
Διατρέχει οριζόντια το σύνολο των βιοτικών και έννομων σχέσεων, ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου, αποσκοπώντας στην εμπέδωση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας, μέσα από στοχευμένες πολιτικές παρεμβάσεις, που αναμετρώνται με παγιωμένες πρακτικές και νοοτροπίες έμφυλων διακρίσεων και ανισοτήτων.
Προβλέπεται για πρώτη φορά η εκπόνηση «Σχεδίων Ισότητας», ολοκληρωμένων δηλαδή παρεμβάσεων, που εκπονούνται από επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εφαρμόζονται μετά από ανάλυση της υφιστάμενης κοινωνικής πραγματικότητας και θέτουν συγκεκριμένους στόχους, στρατηγικές και πρακτικές για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, καθώς και η απονομή «Σήματος Ισότητας» από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, ως τίτλου επιβράβευσης για την εφαρμογή πολιτικών ίσης μεταχείρισης και ίσων ευκαιριών των εργαζομένων γυναικών και ανδρών.
3. Εξασφαλίσαμε την  περαιτέρω λειτουργίας των 62 δομών για τις γυναίκες θύματα βίας  (24ωρη γραμμή SOS 15900, 40 Συμβουλευτικά Κέντρα και 21 Ξενώνες φιλοξενίας).
Εμπλουτίσαμε τις  υπηρεσίες μας  με την εργασιακή συμβουλευτική, και εντάξαμε και  νέες κατηγορίες ωφελούμενων γυναικών με γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μονογονείς, πρόσφυγες – μετανάστριες κλπ).
ΠΑΙΔΕΙΑ
Με σύμμαχο την  Παιδεία   δημιουργούμε    νέες  γενιές  με  προοδευτικά  πρότυπα, με στόχο την πλήρη άρση κάθε είδους  σεξισμού και  μιας κοινωνίας   χωρίς στερεότυπα.
 ·        Όλες οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί,  ή μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού ή του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, δικαιούνται πλέον 3,5 μήνες άδεια μητρότητας, αμέσως μετά τη  λοχεία.
·        Διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, των νηπίων  ηλικίας  4 ετών.
·        Επιμόρφωση  εκατοντάδων στελεχών  και εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα ισότητας και φύλου, από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης  (ΕΚΔΔΑ).
·        Δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, στο πλαίσιο της  θεματικής εβδομάδας με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα»
·        Η  ενημέρωση - πρόληψη – ευαισθητοποίηση με εκατοντάδες δράσεις  σε μαθητικούς πληθυσμούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο «Βία στις ερωτικές σχέσεις των νέων».
·        Δεκάδες Πανελλήνιοι  Μαθητικοί  Διαγωνισμοί  της  Γενικής Γραμματείας ισότητας των Φύλωνγια θέματα ισότητας
·        Επισκέψεις σχολικών τμημάτων στην Γενική Γραμματεία, όπου οι μαθητές/τριες δέχθηκαν ολοκληρωμένες παρουσιάσεις για θεματικές που άπτονται της ισότητας από έμπειρα, εξειδικευμένα στελέχη.
·        Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, συνεργάζεται  με το Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» και το Γραφείο Αγωγής Υγείας  και υλοποιεί το «Πρόγραμμα  Ευαισθητοποίησης Μαθητών/τριώνδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θέματα Αναπαραγωγικής και Σεξουαλικής Υγείας». Χιλιάδες  μαθητές/τριεςσχολείων, ενημερώνονται από εξειδικευμένες συμβούλους μαίες σε  θέματα αντισύλληψης και  σεξουαλικής αγωγής. 
·        Θεσμοθετήσαμε  Επιτροπές Ισότητας των Φύλων στα  Πανεπιστήμια όλης  της χώρας
Με το Νόμο 4327/2015 (Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις),  θεσπίστηκε η επανασύσταση ειδικοτήτων της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης που είχαν καταργηθεί (άρθρο 6), όπως για παράδειγμα αισθητική, πρόνοιας, βοηθός νοσηλευτή/τριας, κομμωτική, βοηθός φυσικοθεραπευτή/ οδοντοτεχνίτη, κ.λπ.
Συνεχίζουμε   και Σχεδιάζουμε με το  Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικήςτη δημιουργία διδακτικών εγχειριδίων χωρίς τη χρήση σεξιστικής γλώσσας και  την ένταξη της οπτικής φύλου  στα προγράμματα σπουδών και στα διδακτικά βιβλία. 
ΕΡΓΑΣΙΑ -  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ
Το ποσοστό ανεργίας και στα δύο φύλα   μειώνεται  τα τελευταία χρόνια και όμως   η διαφορά του ποσοστού ανεργίας μεταξύ ανδρών και γυναικών είναι διαχρονικά  πολύ υψηλότερη στη χώρα μας σε σχέση με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης .
Η οικονομική κρίση, η εργασιακή ανασφάλεια, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας   δημιούργησαν   μία γερασμένη Ευρώπη και  πολύ περισσότερο στην Ελλάδα  είναι δραματική η  μείωση του πληθυσμού.  
Μειώθηκαν  οι   γεννήσεις και  αυξήθηκε η μετανάστευσης    στους νέους.
Το  Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (EIGE),ευρωπαϊκός οργανισμός έρευνας και τεκμηρίωσης για θέματα ισότητας των φύλων με έδρα το Βίλνιους της Λιθουανίας, δημοσιοποίησε στις 8 Μαρτίου 2017, μελέτη, η οποία εστιάζει στα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν στα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. από την ουσιαστική αναβάθμιση της θέσης των γυναικών στη δημόσια και την ιδιωτική ζωή και την  ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών στην πράξη. Ένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα της είναι η διαπίστωση ότι η υιοθέτηση πολιτικών ισότητας των φύλων θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ μέχρι και σε ποσοστό της τάξης του 10%  έως το 2050.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω έχουμε  λάβει μέτραγια την συμφιλίωση εργασίας και φροντίδας  και για μια αξιοπρεπή και ποιοτική εργασία :
·        Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό με ταυτόχρονη    ισόποση αύξηση και του χορηγούμενου  ποσού  κατά την 6μηνη ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας, και  πλέον είναι 650€.
·        Ψηφίσαμε νόμο και αυξήσαμε τους ελέγχους ,  για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων,  την αυστηρή τήρηση των κανόνων για τις υπερωρίες και την υπερεργασία και την καταπολέμηση της απλήρωτης, αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.
·        Αυξήσαμε  τη δυνατότητα της πρόσβασης των νέων γυναικών στην αγορά εργασίας, δίνοντας το δικαίωμα κάθε είδους γονικής άδειας να  χορηγείται σε ένα από τους δύο φυσικούς ή θετούς γονείς.
·        Ο εργοδότης, κατά την αναζήτηση διαθέσιμων προς εργασία ανέργων μέσω ΟΑΕΔ, δεν έχει πρόσβαση στο φύλο του ανέργου, με αποτέλεσμα να  έχουν αυξηθεί αισθητά οι προσλήψεις γυναικών.
·        Δώσαμε τη δυνατότητα εγγραφής στομητρώο των ανέργων του ΟΑΕΔ και σε κακοποιημένες γυναίκες που φιλοξενούνται στις δομές υποστήριξης.
·        Αυξήσαμεαπό   79.000   σε 127.000 τα Vouchers  για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
·        Αυξήσαμετα επιδόματα   παιδιού από 800.000 δικαιούχους οικογένειες σε  900.000      και από 650 εκατ. ευρώ στα 980 εκατ. Ευρώ.
·        Δημιουργήσαμε  το  θεσμό   των σχολικών γευμάτων (πάνω από 152.000 καθημερινά ζεστά γεύματα σε 953 σχολεία)
·        Βελτιώσαμε  το τρόπο  λειτουργίας και αυξήσαμε  το αριθμό των ολοήμερων σχολείων.  Οι μαθητές/τριες εκτός από την ώρα μελέτης των μαθημάτων έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης  συμμετοχής σε προγράμματα Πληροφορικής, Θεατρικής Αγωγής,  Αγγλικών, Φυσικής  Αγωγής και  Εικαστικά.
·        Παρέχουμε  στεγαστικό  επίδομα  σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους γυναίκες και άνδρες.
·        Λειτούργησαν κατασκηνωτικά προγράμματα   για παιδιά, ΑΜΕΑ  αλλά και για γυναίκες και άνδρες ηλικιωμένους.
·        Δημιουργία ολοκληρωμένου εργαλείου φροντίδας ηλικιωμένων (ΟΦΗΛΙ).
·        Σημαντικότατες νομοθετικές παρεμβάσεις,  4443/2016 [Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2000/43/ΕΚ περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, κ.λπ.] ψηφίστηκαν πολιτικές και μέτρα για την άρση έμμεσων, άμεσων και πολλαπλών διακρίσεων στην απασχόληση με βάση το φύλο, τα έμφυλα χαρακτηριστικά, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου.
·        Κύρωση Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (Ν. 4359/2016)  με τον οποίο κατοχυρώνεται το δικαίωμα των εργαζόμενων γυναικών στην προστασία της μητρότητας, το δικαίωμα των διακινούμενων εργαζόμενων και των οικογενειών τους στην προστασία και τη συνδρομή, το δικαίωμα σε ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση σε θέματα απασχόλησης και επαγγέλματος χωρίς διάκριση λόγω φύλου και το δικαίωμα των εργαζόμενων με οικογενειακές υποχρεώσεις στην ισότητα ευκαιριών και την ίση μεταχείριση.
Για την προστασία της μητρότητας
·        Χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις έγκυες αυτοαπασχολούμενες, τεκμαιρόμενες μητέρες και μητέρες που υιοθετούν τέκνο.
·        Χορήγηση ειδικής γονικής άδειας λόγω σοβαρών νοσημάτων των τέκνων και στους γονείς παιδιών που πάσχουν από σύνδρομο Down ή αυτισμό.
·        Προστασία από απόλυση για τις μητέρες που υιοθετούν ή εμπλέκονται στη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας.
Σύμφωνα με ισχύον πλαίσιο, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας το 2016 (υποπαρ. ΙΔ.1 του ν. 4152/2013, όπως ισχύει), χορηγούνται τα ακόλουθα δικαιώματα:
·        Στις περιπτώσεις απουσίας λόγω: α) επαπειλούμενης κύησης, β) κύησης και γ) λοχείας, η απασχόληση αναστέλλεται και παρατείνεται η δυνατότητα απασχόλησής τους.
·        Οι ωφελούμενες σε κατάσταση κυοφορίας δύνανται να απουσιάζουν για να υποβληθούν σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, εφόσον οι εξετάσεις αυτές πρέπει να γίνουν σε ώρες απασχόλησης.
·        Οι ωφελούμενες/οι που έχουν παιδιά ΑμεΑ, έχουν δικαίωμα στο μειωμένο ωράριο κατά 1 ώρα την ημέρα.
·        Οι ωφελούμενοι γονείς δικαιούνται είτε να προσέρχονται αργότερα είτε να αποχωρούν νωρίτερα από την εργασία τους κατά 1 ώρα την ημέρα και μέχρι το τέκνο να φτάσει στην ηλικία των 30 μηνών. Το δικαίωμα αυτό χορηγείται και στους θετούς γονείς παιδιού ηλικίας έως 6 ετών, με χρονική αφετηρία την υιοθεσία του παιδιού. Το δικαίωμα αυτό αποδίδεται στον έναν εκ των 2 γονέων.
·        Κάθε γονέας παιδιού ηλικίας 4 έως 16 ετών δικαιούται να απουσιάζει 2 ημέρες, σε ώρες ή ολόκληρη ημέρα κάθε φορά, προκειμένου να διευκολυνθεί για την παρακολούθηση της σχολικής επίδοσης.
Για τα θύματα έμφυλης βίας,  για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ σε ομάδες του πληθυσμού που μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσαν να εγγραφούν, μεταξύ των οποίων και οι κακοποιημένες γυναίκες που φιλοξενούνται σε σχετικές δομές υποστήριξης.
Ένταξη  του  κριτηρίου  της μοριοδότησης της μονογονεικότητας στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο αποτελεί  μια συνιστώσα που πριμοδοτεί τη γυναικεία συμμετοχή στα προγράμματα, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των επικεφαλής των μονογονεικών νοικοκυριών είναι γυναίκες.
Συνεχίζουμε και Σχεδιάζουμε :
Το πρόγραμμα που έχει εισηγηθεί ο ΟΑΕΔ, ονοματισμένο για γυναίκες, θα αφορά 8.000 άνεργες, Πρόκειται για προγράμματα που θα συνδυάζουν δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, τοποθέτησης στην εργασία και επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να μπορούν να ενταχθούν οι γυναίκες από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στην απασχόληση. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα αυτό αναμένονται να γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό με σκοπό την ανάσχεση του ανοίγματος και άλλο της ψαλίδας θα καταρτιστούν και θα προκηρυχθούν προγράμματα ενίσχυσης των δεξιοτήτων των γυναικών στις νέες τεχνολογίες και την πληροφορική ενώ επίσης προγραμματίζεται η υλοποίηση ενός προγράμματος για τις γυναίκες- θύματα βίας που διαμένουν σε ξενώνες γυναικών- θυμάτων βίας και το οποίο προωθεί την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία
Μεγάλο ποσοστό γυναικών απασχολούνται σε   επιχειρήσεις που λειτουργούν στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.  Οι γυναίκες ασχολούνται   στον τομέα αυτόν και λόγω της επιθυμίας τους να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, σε συνδυασμό με την ανάγκη τους για απασχόληση.
Η Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο, υλοποιεί συνεχείς  δράσεις  ενημέρωσης και δημοσιότητας των επιχειρήσεων Κ.ΑΛ.Ο, με ετήσιες εκθέσεις με στόχο την προώθηση  των προϊόντων.  
Στον Ν. 4430/ 2016 [Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις], στον ορισμό για τις ειδικές ομάδες (άρθρο 2) συμπεριλαμβάνονται :
 α) τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας,
β) τα θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, γ) οι άστεγοι, δ) τα άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ε) οι οικονομικοί μετανάστες, στ) οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο, για όσο εκκρεμεί η εξέταση του αιτήματος χορήγησης ασύλου,
ζ) οι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,
 η) τα άτομα με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, θ) οι μακροχρόνια άνεργοι έως είκοσι πέντε ετών και άνω των πενήντα ετών.]
Με τη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στο πλαίσιο της εργασιακής συμβουλευτικής που εντάχθηκε στις υπηρεσίες των δομών της ΓΓΙΦ και  με στόχο την ενημέρωση των γυναικών που επισκέπτονται τα αντίστοιχα Συμβουλευτικά Κέντρα , εκπαιδεύτηκαν με επιτυχία τα στελέχη αυτών των δομών της Περιφέρειας Αττικής.
Συνεχίζουμε και σχεδιάζουμε την   επέκταση της  εκπαίδευσης  και στα υπόλοιπα στελέχη των Συμβουλευτικών Κέντρων  της ΓΓΙΦ της σε όλη την Ελλάδα και την  ενίσχυση και στήριξη με χρηματοδότηση όλων  των επιχειρήσεων ΚΑΛΟ.
Η δράση αυτή είναι σημαντική και για την ενίσχυση  της γυναικείας επιχειρηματικότητας, γιατί είναι γνωστό ότι μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων,  στο  πλαίσιο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας είναι γυναικείες  ή  έχουν υψηλό ποσοστό  εργαζομένων και μετόχων γυναίκες.
Χωριστές φορολογικές δηλώσεις η δυνατότητα υποβολής φορολογικής δήλωσης χωριστά για το έγγαμο ζευγάρι, εφόσον ένας τουλάχιστον εκ των συζύγων το επιλέξει, με ανέκκλητη δήλωσή του για κάθε φορολογικό έτος μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής της δήλωσης (άρθρο 59 παρ. 5 ν. 4583/2018-αντικατάσταση της παρ. 4 του άρθρου 67 του ν. 4172/2013)
Ρομά
Πολύ σημαντικά μέτρα επίσης θεωρούμε τις δράσεις που   υλοποιούνται και που έχουν δρομολογηθεί πανελλαδικά για τις κοινότητες των Ρομά. :
·        Παροχή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης προς όλους τους Ρομά που στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
·        Λειτουργία  πολυκέντρων   σε όλη την Ελλάδα, με προϋπολογισμό 11 εκατ. ευρώ και στα οποία   θα λειτουργούν μεταξύ άλλων υπηρεσίες υγείας, ενισχυτικής διδασκαλίας για τα παιδιά, αλλά και χώροι με πλυντήρια και υπηρεσίες υγιεινής.
·        Μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα  της Ε.Ε δίνεται η
δυνατότητα μετεγκατάσταση όσων Ρομά επιθυμούν σε κατοικίες.
·        Το σχεδιασμό της απαγόρευσης των γάμων σε μικρές ηλικίες.
ΥΓΕΙΑ
·        Η δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία
·        Για όλες και όλους, το  δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, χωρίς καμία χρέωση.
·        Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στα στρατιωτικά νοσοκομεία όλης της χώρας για όλες και όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς καμία χρέωση.
·        Για όλες και όλους τους καρκινοπαθείς, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
·        Με τον Ν. 4368/2016 [Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου] προβλέφθηκαν η προαγωγή του μητρικού θηλασμού, το ωράριο των βρεφονηπιοκόμων, η ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στο ν. 2643/1998 και η υγειονομική κάλυψη ανασφάλιστων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
 Βγάζουμε τις Γυναίκες Αγρότισσες από την αφάνεια
Στρατηγικός μας    στόχος    είναι να στραφούν οι γυναίκες σε παραγωγές στον πρωτογενή και μεταποιητικό αγροτοδιατροφικό τομέα και να εστιάσουμε σε υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτόμες εφαρμογές, ακολουθώντας οικολογικές πρακτικές, που θα είναι ανταγωνιστικές ακόμα και στη διεθνή αγορά.
·     Εκπονήσαμε την απολύτως πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα έρευνα
με θέμα :  «Η Ελληνίδα αγρότισσα: αποτύπωση της συμμετοχής, προβλήματα, προκλήσεις και προτάσεις πολιτικής για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό τομέα και την ελληνική ύπαιθρο»(ΓΓΙΦ).
Στόχος της έρευνας ήταν η αποτύπωση της κοινωνικής κατάστασης των αγροτισσών, των προβλημάτων και των δυσχερειών που αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες, αλλά και ως γυναίκες, στο πλαίσιο της πατριαρχικής ακόμα, σ’ ένα βαθμό, ελληνικής υπαίθρου, όπως και των προσδοκιών τους.
·     Συνέδριο με τίτλο «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Αγροτική Ανάπτυξη. Συνεργασία, Παράδοση, Ποιότητα» και η Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών, με στόχο την προώθηση  των προϊόντων τους. (ΓΓΙΦ, ΥπΑΑΤ,  Περιφέρεια Αττικής).
Με τον 4384/2016  Νόμος  για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, και ειδικά για τους Γυναικείοι συνεταιρισμοί ψηφίσαμε στο Άρθρο2 :
1.Για τη σύσταση ΑΣ μέλη των οποίων, σύμφωνα με το οικείο καταστατικό μπορούν να γίνουν αποκλειστικά γυναίκες, στο εξής γυναικείοι ΑΣ, απαιτείται ελάχιστος αριθμός πέντε (5) ιδρυτικών μελών.
2.Αν τα μέλη του γυναικείου ΑΣ είναι λιγότερα από δέκα (10), δεν απαιτείται η εκλογή διοικητικού συμβουλίου, εκτός αν προβλέπεται από το καταστατικό του. Εφόσον δεν προβλέπεται η εκλογή διοικητικού συμβουλίου, η διοίκηση του γυναικείου ΑΣ ασκείται από όλα τα μέλη του ή από ένα μέλος που εκλέγεται από αυτά ως διαχειρίστρια, σύμφωνα με τους όρους του καταστατικού.

3.Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του κατά περίπτωση συναρμόδιου Υπουργού εξειδικεύονται συγκεκριμένα μέτρα ανάπτυξης και εφαρμογής θετικών δράσεων για τους ΑΣ και τους γυναικείους ΑΣ, όπως δράσεις πληροφόρησης, δικτύωσης, προβολής και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών, με σκοπό τη στήριξη της συμμετοχής και της απασχόλησης των γυναικών και την ενίσχυση της οικονομικής τους αυτοτέλειας στην αγροτική παραγωγή.
Άρθρο 17 – Αρχαιρεσίες :Το ποσοστό των γυναικών υποψηφίων να εκλεγούν μέλη του διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου, αντιστοιχεί κατ’ ελάχιστο στο ποσοστό των γυναικών μελών του
 Ένοπλες Δυνάμεις
Προσθήκη στο Νόμο «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», στην παράγραφο 11 του άρθρου 47, μετά τη φράση «Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών» προστέθηκε η φράση «καθώς και η κατηγορία των μονιμοποιηθέντων εθελοντών του ν.δ445/1974 και των μονιμοποιηθεισών εθελοντριών του ν.705» (Ιούλιος 2016).
Πολύ σημαντική παρέμβαση,   η οποία εισαγάγει ισότιμα τις γυναίκες υπαξιωματικούς στην αντίστοιχη αναφορά των ανδρών υπαξιωματικών και  ικανοποιεί και το αίτημα για αναγνώριση της βαθμολογικής εξέλιξης των γυναικών.
 Με την παρούσα τροπολογία, καταρρίπτεται η διάκριση λόγω φύλου, ώστε, όπως και οι άντρες αξιωματικοί, να μπορούν πια και οι γυναίκες να εξελιχθούν έως το βαθμό του Σμηνάρχου, αντί του Επισμηναγού, που μέχρι πρότινος μπορούσαν.
 Περιφέρεια Αττικής
Η Περιφέρεια Αττικής έχει συντάξει ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, το οποίο  και έθεσε σε διαβούλευση για την εξειδίκευση του,  στις Περιφερειακές Ενότητες.  Οι  δράσεις αφορούν τέσσερεις θεματικούς  τομείς :
·        Απασχόληση
·        Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής
·        Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση στην κοινωνική ένταξη και το πολιτισμό
·        Υγεία και κοινωνική Αλληλεγγύη
Στο πλαίσιο αυτό υλοποιήσαμε :
1.   Την συνέχιση  της  λειτουργίας  6  Συμβουλευτικών Κέντρων και 4 Ξενώνων φιλοξενίας γυναικών θυμάτων ενδοοικογενειακής  βίας  για  τα  επόμενα  τρία  χρόνια,  από  το  Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα  «Αττική» 2014-2020, και στήριξη της λειτουργίας του αντίστοιχου Συμβουλευτικού σταθμού  της Ελευσίνας.
2.   Την σύσταση και λειτουργία  στην Περιφέρεια Αττικής μόνιμης « Επιτροπή γυναικών με Αναπηρία & Χρόνιες Παθήσεις».
 Μέσα από δημόσια διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ,  κατατέθηκαν προτάσεις και  αναζητήθηκαν λύσεις, τις  οποίες  η εν λόγω επιτροπή με την υποστήριξη του Δήμου Αιγάλεω , παρουσίασε σε ημερίδα και τις προώθησε προς υλοποίηση   προς τις δύο βαθμίδες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  και την Κυβέρνηση.
3.   Διοργάνωση   σεμιναρίου  στις  υπηρεσίες της Περιφέρειας   για την παρουσίαση του οδηγού  για χρήση μη σεξιστικής γλώσσας  στα  δημόσια  έγγραφα.
4.   Συνδιοργάνωση  με το Γραφείο Ισότητας της ΕΝΠΕ,   εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα  της  Γυναίκας, με  την  παρακολούθηση  δύο  θεατρικών  παραστάσεων. Τα έξοδα καλύφθηκαν από την Περιφέρεια  Αττικής. 
5.   Με στόχο την ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας,  οργάνωση σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων  συνεδρίου, και ,έκθεσης  τοπικών παραδοσιακών προϊόντων  των Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και ημερίδας παρουσίασης    παρουσίαση  της  έρευνας  – μελέτης:  «Η  Ελληνίδα  αγρότισσα:  αποτύπωση  της  συμμετοχής,  προβλήματα,  προκλήσεις  και προτάσεις πολιτικής για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στον αγροτικό  τομέα και την ελληνική ύπαιθρο», που εκπονήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των  Φύλων.
6.   Διοργάνωση για  δεύτερη  συνεχή  χρονιά     με  το   Εμπορικό  και  Βιομηχανικό  Επιμελητήριο  Αθηνών  (EBEA),  το  2οAthensBusinessWomenForum  για  τις «Γυναίκες  που  καινοτομούν»,  επιβραβεύοντας τη  γυναικεία  επιχειρηματικότητα,  τιμώντας  γυναίκες  που  αναπτύσσουν  καινοτόμο  δραστηριότητα.
7.   Στο  πλαίσιο  του  προγράμματος  «Υγεία  για  Όλους» δράσεις  για την προάσπιση προαγωγής υγείας ευπαθών  ομάδων  στον  Ασπρόπυργο παρεμβάσεις αφορούσαν σε  εμβολιασμούς  παιδιών,  παιδιατρική  εξέταση,  γυναικολογική  εξέταση-testpap, παθολογικό και καρδιολογικό έλεγχο, καθώς και εκτίμηση αναγκών υγείας.
Με  τη  Γενική  Γραμματεία Ισότητας  των  Φύλων  και  των  αλληλέγγυων  γυναικών  του  κέντρου  φιλοξενίας  προσφύγων  Ελληνικού,   επισκέψεις των γυναικών προσφύγων σε ιστορικούς  και  αρχαιολογικούς  χώρους  της  Αττικής.
 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
 1. Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέχει το χαρτοφυλάκιο και  της Ισότητας των Φύλων.
·     Υπό την προεδρία του συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας Υψηλού Επιπέδου για την Ισότητα των Φύλων  και ετοίμασε:
«Έκθεση για την ισότητα των φύλων στηΓραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - η τρέχουσακατάσταση και η περαιτέρω πορεία 2017-2019»,
η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα και υποστηρίζει τις επικαιροποιημένες προτάσεις για τη βελτίωση της ισόρροπης εκπροσώπησης των φύλων στη Γραμματεία του Κοινοβουλίου.
·     Ανελλιπής είναι η παρουσία του με συνεχείς δράσεις προώθησης και ενίσχυσης των γυναικών σε ηγετικές θέσεις στην πολιτική και στην  προβολή των γυναικών στη δημοσιότητα. 
·     Έθεσε ως  στόχο του Ευρωκοινοβουλίου, να βοηθήσουν όλοι  στις επικείμενες ευρωεκλογές, ώστε σε κάποια από τα κορυφαία πόστα να έχουμε γυναίκες.
 2. Η Ευρωβουλεύτρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, μέσα από τη συμμετοχή της στην  Επιτροπή Δικαιωμάτων  των Γυναικών & Ισότητας των Φύλων (FEMM), προχώρησε σε πολλές παρεμβάσεις και προτάσεις για τα δικαιώματα των γυναικών για:
ü Την δημιουργία Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας για την αποτροπή της αδήλωτης εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι γυναίκες υπόκειται σε μεγαλύτερες διακρίσεις.
ü Την αναγνώριση και ρύθμιση του επαγγέλματος των οικιακών βοηθών και του προσωπικού φροντίδας
ü Την καταπολέμηση του κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων
ü Την υπεράσπιση  και την προσχώρηση της ΕΕ στηΣύμβασης της Κωνσταντινούπολης.
ü Την Πρωτοβουλία Απασχόλησης των Νέων (ΠΑΝ)
ü Την ίδρυση Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας, με στόχο τη δημιουργία μηχανισμού διαμεσολάβησης  ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ για τα προβλήματα περίπου 18 εκατ. Διασυνοριακών εργαζομένων σε κλάδους αυξημένης παραβατικότητας (οικιακό προσωπικό κλπ)
ü Κατέθεσε τροπολογίες για την πρόταση Οδηγίας για την ισορροπία επαγγελματικής & ιδιωτικής ζωής. Σημαντικότερες από αυτές προστέθηκαν στο τελικό κείμενο, που τέθηκε υπό διαπραγμάτευση όπως :
-         100% αμειβόμενες και μη μεταφερόμενες γονικές άδειες
-         Προσαρμόσιμα και όχι ευέλικτα ωράρια εργασίας
-         Ενισχυμένο ρόλο των συνδικάτων στις «ατομικές» συμφωνίες εργαζομένων,  εργοδοτών για το ωράριο εργασίας
-          Ενισχυμένα δικαιώματα για οικογένειες μονογονεϊκές, με παιδιά ή γονείς με αναπηρίες .
 ΕΡΓΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. όπως REC,HORIZON, INTERREG
Εκτός των  συγχρηματοδοτούμενων έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο των Περιφερειακών ΕΣΠΑ (ΠΕΠ) και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα, με συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Ισότητας (ΓΓΙΦ), του Κέντρου Ερευνών και Θεμάτων Ισότητας (ΚΕΘΙ) και συνεργασία με Πανεπιστήμια, άλλους δημόσιους και μη Κερδοσκοπικούς Φορείς,   καταθέσαμε  προτάσεις και εγκριθήκαν  επιπλέον  έργα 2,5 εκατ. Ευρώ  και πλέον, που αφορούν αποκλειστικά δράσεις  και έργα για τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: