ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Ν.Παππάς: Τεράστια μπίζνα το ασφαλιστικό της ΝΔ


Ως μία τεράστια και «αισχρή μπίζνα», με τζίρο 3 δισ. ευρώ τον χρόνο, χαρακτήρισε το ασφαλιστικό της ΝΔ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και υποψήφιος βουλευτής στον Νότιο Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Contra.


Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να κάνει «ντιλ» με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες και πρόσθεσε ότι υπάρχει ένας τζίρος 3 δισ. το χρόνο από εισφορές των ασφαλισμένων και με την αποχώρηση του Δημοσίου, δημιουργείται μία τεράστια τρύπα.

Όπως τόνισε, εάν οι νεότερες γενιές επιλέξουν να πάνε σε ιδιωτική ασφάλιση, σταματούν οι εισφορές στα επικουρικά ταμεία, με δύο επακόλουθα: ή να σταματήσουν αμέσως οι επικουρικές συντάξεις ή να δημιουργηθεί μία υποχρέωση σε βάρος των φορολογουμένων, η οποία πρέπει να καλυφθεί.
Στρατηγική της ΝΔ είναι να δημιουργηθεί χώρος για την ιδιωτική επικουρική ασφάλιση, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κάνοντας λόγο για «αισχρή μπίζνα» στην οποία «τα κέρδη των εταιρειών είναι ευθέως ανάλογα της θνησιμότητας του πληθυσμού». «Πρέπει να πεθάνει ο κόσμος για να βγάζουν κέρδη» σημείωσε.

«Αυτό δεν είναι ούτε κοινωνική, ούτε ασφάλιση, διότι ο όρος κοινωνική σημαίνει ότι βρίσκουμε μία συλλογική λύση και ο όρος ασφάλιση σημαίνει ότι ασφαλιζόμαστε απέναντι σε ένα αρνητικό γεγονός. Η εμπειρία δείχνει ότι κανενός τύπου εγγύηση δεν μπορεί να υπάρξει. Εάν καταρρεύσει η εταιρεία στην οποία είμαστε ασφαλισμένοι, καταρρέει και οποιοδήποτε δικαίωμά μας» ανέφερε.
Είπε επίσης ότι ο νόμος Κατρούγκαλου κατασυκοφαντήθηκε, παρ΄ότι το 85% των ασφαλισμένων έχει λιγότερες εισφορές, ενώ η μεγάλη κατάκτηση της Ελλάδας είναι ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, έχει βιώσιμο ασφαλιστικό μέχρι το 2060.

Δεν υπάρχουν σχόλια: