ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Ευ.Αποστολάκης: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε

Ο Βαγγ. Αποστολάκης  με τον Τούρκο ομόλογό του Ακάρ.

Τις αντιρρήσεις για τις κινήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης κατά τη συνάντησή του με τον  Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.


Επιπρόσθετα ο Έλληνας υπουργός επεσήμανε στον κ. Ακάρ ότι στόχος της Ελλάδας είναι η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι δε θα υποχωρήσει από την υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας.

Ο ίδιος πρόσθεσε δε ότι «θέλουμε την αποφυγή έντασης. Αυτόν το σκοπό έχουν εξάλλου οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών ομάδων γύρω από δράσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».
«Πιστεύω όμως ότι με τον κύριο Ακάρ έχουμε θέσει ένα καλό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Θλιβερή παραφωνία» οι δηλώσεις Λοβέρδου»

«Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ στο ΕΣΕΠ κ. Ανδρέα Λοβέρδου αποτελούν θλιβερή παραφωνία ενός Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής στο οποίο όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις επεδίωξαν τη συζήτηση τού πολύ σοβαρού θέματος της τουρκικής παραβατικότητας στο χώρο της Κυπριακής ΑΟΖ με όρους εθνικής ευθύνης και συναντίληψης» σημειώνει σε γραπτή του ανακοίνωσή το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Το ζητούμενο από τη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ», επισημαίνει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, δεν είναι η προβολή της συμμετοχής των μελών του, ούτε οποιοδήποτε άλλο μικροκομματικό όφελος. «Είναι η επιβεβαίωση της εθνικής στρατηγικής, που οδήγησε στη σημαντική διπλωματική επιτυχία της λήψης, για πρώτη φορά, ευρωπαϊκών μέτρων κατά της Τουρκίας», όπως τονίζεται.

Η ανακοίνωση καταληκτικά υπογραμμίζει πως ο ελληνικός λαός περιμένει από τα κόμματα υπευθυνότητα στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και επίδειξη πνεύματος εθνικής ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: