ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Διαπιστώσεις εκ των έσω για τον εκβιασμό Μητσοτάκη


 
Ο Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μητσοτάκη αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο  facebook "στη ΝΔ δεν θεωρούν ότι έχουν την αυτοδυναμία (παρά τις μετρήσεις στο τσεπάκι τους) και βγάζουν ένα μικρο-εκνευρισμό". 


Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος κυβερνήσεως Καραμανλή θεωρεί ότι εάν η ΝΔ δεν έχει ισχυρή εντολή,όπως είπε ο ίδιος σε σημερινή του συνέντευξή, εξηγώντας “τι ακριβώς εννοεί ο Μητσοτάκης με το ότι και οι επόμενες, μετά τις επόμενες … εκλογές, θα γίνονται με απλή αναλογική εάν η ΝΔ δεν μπορέσει να αλλάξει τον εκλογικό νόμο”…

Η ανάρτηση Αντώναρου

«Eχει μεγάλο -- πολιτικό -- ενδιαφέρον η προ-αναγγελία του Κυρ. Μητσοτάκη πως "αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο." Και το λέω σοβαρά. Ούτε ειρωνικά. Ούτε απαξιωτικά.

Διαπίστωση πρώτη: Αν η ΝΔ δεν φθάσει στην αυτοδυναμία (και δεν μπορέσει η δεν θελήσει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού ή να κυβερνήσει με ανοχή κάποιου κόμματος), τότε όντως το πιθανότερο είναι να πάμε για νέες εκλογές μεσοκαλόκαιρο.

Διαπίστωση δευτέρη: Η προ-αναγγελία Μητσοτάκη προδίδει δύο πράγματα:

Πρώτον, ότι στη ΝΔ δεν θεωρούν ότι έχουν την αυτοδυναμία (παρά τις μετρησεις στο τσεπάκι τους) και βγάζουν ένα μικρο-εκνευρισμό.

Δευτερον: θέλουν να ευαισθητοποιήσουν πολλούς ψηφοφόρους που ίσως προτιμήσουν να πάνε σε διακοπές στη θάλασσα. Μόνο που τέτοιες δημόσιες δηλώσεις επιδρούν μερικές φορές αντίστροφα στην ψυχολογία των πολλών που δεν τους αρέσει να βρίσκονται μπροστά σε "εκβιαστικά διλήμματα ".

Διαπίστωση τριτη: Αν η χώρα πάει σε επαναληπτικές εκλογές αυγουστιάτικα χωρίς να έχει σχηματισθεί κυβέρνηση (όπως κα θα συμβεί), οι καλοκαιρινές εκλογές θα γίνουν υποχρεωτικά με την απλή αναλογική. Και κατά πάσαν πιθανότητα -- και οι επόμενες. 

Αφού βέβαια η κυβέρνηση συνασπισμού που θα σχηματισθεί δεν θα έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία για να αλλάξει άμεσα τον εκλογικό νόμο.

Ισως αυτό να ήθελε να πει τελικά ο Μητσοτάκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: