ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ο... φιλέσπλαχνος συνεχίζει την Μπερτοδούλεια τακτική

Με τον... φιλέσπλαχνο  Υπουργό Δημ. Τάξεως της ΝΔ Βασ. Κικίλια, σε συνάντησή του κ. Πελετίδη μαζί του, πραγματοποιηθείσα επί υπουργίας του πρώτου, στο Δημαρχείο Πατρέων! Μάλλον περί της φτώχειας των ανέργων η συζήτηση, όπως καλή ώρα των οκταμηνιτών του Δήμου που αρνείται ο κ. Πελετίδης, να δώσει λύση στο πρόβλημά τους, αν και έχει την δυνατότητα!


Ο Δήμαρχος
εμπαίζει 8μηνίτες

Ο Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΟΚΤΑΜΗΝΙΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

Παιχνίδια στις πλάτες των οκταμηνιτών συμβασιούχων εξακολουθεί να παίζει ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης, εξαπατώντας τους, ότι το ζήτημά τους που αφορά την επαναπρόσληψή τους στον Δήμο, μπορεί να ικανοποιηθεί με την παρέμβαση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι παραπλανημένοι οι  πρώην οκταμηνίτες συναντούνται με την Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια συναντούνται με τον Γραμματέα  του Υπ. Εσωτερικών μετά από παρέμβαση των βουλευτών του κόμματος και αφού ενημερώνονται ότι μονιμοποίηση  δεν επιτρέπεται,  αφού δεν θεωρείται νόμιμη από το Σύνταγμα, που σημαίνει ότι και να μονιμοποιηθούν από τον υπουργό, θα θεωρηθεί άκυρη η πρόσληψή τους στην πρώτη παρέμβαση  αρμοδίου και πρώτου και καλύτερου του Παρέδρου Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα αρνηθεί να υπογράψει  κατάσταση πληρωμής τους, τότε ωθούμενοι από το ΚΚΕ, που πιστεύει ότι έτσι προστατεύει τον Δήμαρχο και προκαλεί φθορά στον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν να ξημεροβραδιάζονται στην οδό Υψηλάντου, κάτω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και δύο εβδομάδες.
 Έστησαν δύο αντίσκηνα, έβαλαν μαύρες σημαίες (σ.σ.: το ΚΚΕ σε αυτά είναι μανούλα)  και με την αριστερίστικη πολιτική του το ΚΚΕ περιμένει να εισπράξει πολιτικά κέρδη.
Οι οκταμηνίτες όμως παραμένουν στην ίδια κατάσταση, αν και υπάρχει διέξοδος:
Να επισκεφθούν τον Πάρεδρο οι υπεύθυνοι του Δήμου και να  συνεννοηθούν μαζί του ότι θα υπογράψουν με τους οκταμηνίτες επαναληπτικές δίμηνες συμβάσεις μέχρι να λυθεί το ζήτημα με τις προσλήψεις  που ετοιμάζει το Υπουργείο, ώστε να καλυφθούν παράλληλα και οι ανάγκες των Δήμων, αλλά λόγω διαδικαστικών ζητημάτων και των εκλογών που προέκυψαν, έχουν παγώσει.  
Υπάρχει προηγούμενο; Βεβαίως. Ο ίδιος ο Δήμος Πατρέων το έχει εφαρμόσει, στην περίπτωση του Κοινωνικού Οργανισμού, πέρυσι στις 18/12/2018, όπως προκύπτει  από το υπ. αριθμόν 7706 έγραφό του, που εξέδωσε:

«Για την πρόσληψη προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου έως δύο (2) μήνες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του ΚΟΔΗΠ και ειδικότερα του άτυπου Υπνωτηρίου για τους άστεγους πολίτες κατά την περίοδο του ψύχους».

Ο... φιλέσπλαχνος Δήμαρχος συνεχίζει την Μπερτοδούλεια τακτική του και προκαλεί διαμαρτυρία της ΝΕ Αχαΐας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, για την εκμετάλλευση που γίνεται από το ΚΚΕ και τον Δήμαρχο Πατρέων, στους οκταμηνίτες που αγωνιούν, συρρέοντας καθημερινά στην Υφηλάντου, εις αναζήτηση λύσης για το πρόβλημά τους.

Και επισημαίνει:  
Πρώτον, «παίζονται πολιτικά παιχνίδια ενόψει Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών εκλογών και δεύτερον, ο δήμος Πατρέων έχει την δυνατότητα με βάση τη νομοθεσία και την ηθική υποχρέωση να λύσει το πρόβλημα με δίμηνες συμβάσεις».

Κι ακόμη:
«Αφού λοιπόν δέχεται να βρεθεί σε συναντήσεις μαζί με τους συμβασιούχους, του προτείνουμε να ορίσει συνάντηση με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αρμόδιο για τις εγκριτικές αποφάσεις για τις συμβάσεις,  για να σταματήσει η παραπληροφόρηση και να μάθουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι  ότι το νομικό πλαίσιο υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει η βούληση από την πλευρά του κ. Πελετίδη να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα παρακάτω:

«Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας για το θέμα των οκταμηνιτών συμβασιούχων, εξηγήσαμε γιατί δεν μπορεί να γίνει παράταση της σύμβασης ή μονιμοποίηση των συμβασιούχων, των οποίων η σύμβαση έληξε τον Δεκέμβριο του 2018.
Επισημαίναμε όμως δύο ζητήματα ιδιαίτερα σοβαρά. Πρώτον, ότι στις πλάτες αυτών των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και πολλαπλά προβλήματα, παίζονται πολιτικά παιχνίδια ενόψει Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών εκλογών και δεύτερον, ότι ο δήμος Πατρέων έχει την δυνατότητα με βάση τη νομοθεσία και την ηθική υποχρέωση να λύσει το πρόβλημα με δίμηνες συμβάσεις, όσων τουλάχιστον δεν συμπληρώνουν τον αναγκαίο χρόνο για να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα προσληφθούν εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις.
Για του λόγου το αληθές , επισυνάπτουμε προηγούμενη πρόσκληση για δίμηνη σύμβαση που προκηρύχθηκε από το ΝΠΔΔ του Δήμου Πατρέων ΚΟΔΗΠ τον Δεκέμβριο του 2018 και στην οποία αναφέρεται όλο το νομικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται η προκήρυξη».
(Σημείωση Σύνταξης: Πρόκειται για την υπ΄ αριθμόν πρωτοκόλλου 7706/18-12-2018 απόφαση του ΚΟΔΗ Πατρέων)
«Μετά την σημερινή τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Πελετίδη στη συνέλευση των συμβασιούχων, την οποία πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, επιβεβαιωνόμαστε απόλυτα.
Ο κ. Πελετίδης για άλλη μια φορά εκτελώντας το κομματικό του καθήκον έριξε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, πούλησε ψεύτικες ελπίδες και αρνήθηκε να πράξει όσα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να κάνει δείχνοντας στην πράξη και όχι στα λόγια την αλληλεγγύη του.
Αφού λοιπόν δέχεται να βρεθεί σε συναντήσεις μαζί με τους συμβασιούχους, του προτείνουμε να ορίσει συνάντηση με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αρμόδιο για τις εγκριτικές αποφάσεις για τις συμβάσεις,  για να σταματήσει η παραπληροφόρηση και να μάθουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι  ότι το νομικό πλαίσιο υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει η βούληση από την πλευρά του κ. Πελετίδη να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν».

Στην σχετικά ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων για τις προσλήψεις στον ΚΟΔΗΠ αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Γούναρη 76
262 24 Πάτρα


 Πάτρα, 18/12/2018
Αρ. Πρωτ.: 7706

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την πρόσληψη προσωπικού με Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου έως δύο (2) μήνες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του ΚΟΔΗΠ και ειδικότερα του άτυπου Υπνωτηρίου για τους άστεγους πολίτες κατά την περίοδο του ψύχους.

Το ΝΠΔΔ «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων» έχοντας υπόψη:
Τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν.3584/2007 «Κώδικας Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων» (ΦΕΚ 143/Α/28-6-2007) περί προσωπικού για κατεπείγουσες εποχικές ή πρόσκαιρες ανάγκες ΟΤΑ, όπως ισχύει.
Τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 περ. ιε του Ν. 2190/94, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάγεται στις διατάξεις των κεφαλαίων Α΄ Β΄ και Γ΄ του Ν.2190/94 το προσωπικό που προσλαμβάνεται για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών. Παράταση, ανανέωση ή μετατροπή της δίμηνης σύμβασης σε σύμβαση αορίστου χρόνου είναι αυτοδικαίως άκυρη.
Τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2 περ. ιε του Ν.3812/2009 «Αναμόρφωση συστήματος προσλήψεων στο δημόσιο» (ΦΕΚ Α/234/28-12-2009), σύμφωνα με τις οποίες εξακολουθούν να εξαιρούνται από τις διατάξεις του Ν. 2190/1994 οι συμβάσεις δίμηνης διάρκειας για κατεπείγουσες εποχικές ή πρόσκαιρες ανάγκες.
Τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 22 του Ν.4071/2012, σύμφωνα με τις οποίες εξαιρείται από την έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 η πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών ή εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών.
Τις υπ' αριθ. 309/2-11-2018 (ΑΔΑ : 6ΚΟ2ΟΛΑΟ-ΜΡΩ) και 327/26-11-2018 (ΑΔΑ : 75Κ9ΟΛΑΟ- 3Γ5) αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων» με θέμα: «Πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών του ΚΟΔΗΠ και ειδικότερα του άτυπου Υπνωτηρίου για τους άστεγους πολίτες κατά την περίοδο του ψύχους»
Τις υπ’ αριθ. 253735/21-11-2018 (ΑΔΑ: ΩΥΠΡΟΡ1Φ-Ν4Χ) και 274517/12-12-2018 (ΑΔΑ: 60ΨΛΟΡ1Φ-ΥΟΚ) Εγκριτικές Αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Τις υπ' αριθ. 6833/13-11-2018 και 7235/4-12-2018 βεβαίωση της Προϊσταμένης του Οικονομικού – Διοικητικού Τμήματος του ΝΠΔΔ «Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων» περί ύπαρξης πιστώσεων για την κάλυψη της δαπάνης που προκαλείται από την πρόσληψη του προσωπικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: