ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ευρεσιτεχνία: Ελληνοποίηση κορεατικών διπλωμάτων !

Από ελληνοποίηση κορεατικών διπλωμάτων μέχρι εικονική εξόφληση τελών και απόκτηση αδειών μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων, αλλά και κλοπή μεγάλου αριθμού εντύπων αδειών κυκλοφορίας, εντοπίστηκε μετά από έλεγχο της Γεν, Δ/νσης Συγκοινωνιών. Αμέτρητες οι παραβάσεις. Επεμβαίνει Εισαγγελέας, ενώ σς άλλες περιπτώσεις προηγείται ΕΔΕ.



Σωρεία παρανομιών έφθασαν στον Εισαγγελέα κατόπιν εντοπισμού των από την Γεν. Δ/νση Συγκοινωνιών – Κλοπή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) εντύπων αδειών κυκλοφορίας

Κύκλωμα ασχολούμενο με παράνομες ενέργειες στην Δ/νση Συγκοινωνιών εξαρθρώθηκε στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, που ενέχεται σε σοβαρές υποθέσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προϊσταμένου της Γενικής Δ/νσης, η Υπηρεσία επενέβη σε  υποθέσεις Ελλήνων και αλλοδαπών, ενώ στην συνέχεια ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές.

Εκ της παραπάνω δράσης εντοπίστηκαν παρανομίες,  όπως:

Παράνομη μαζική αντικατάσταση Κορεάτικων διπλωμάτων με Ελληνικά στη Διεύθυνση  Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Νοτίου Τομέα Αττικής, κλοπή ή απώλεια εντύπων αδειών κυκλοφορίας,  παραποίηση αποτελεσμάτων Θεωρητικής Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών και  αποτελεσμάτων εξετάσεων για απόκτηση διπλώματος ADR (Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων), Μεταβίβαση πολυτελών οχημάτων χωρίς την καταβολή των προβλεπόμενων τελών κυκλοφορίας,  παραποίηση στοιχείων φακέλων αδειών οδήγησης, μεταβιβάσεις Ε.Ι.Χ. με την υποβολή πλαστών δικαιολογητικών, πολλαπλή χρήση παραβόλων είσπραξης τελών μεταβίβασης,  αδειοδότηση αγροτικών αυτοκινήτων με παραποιημένα δικαιολογητικά.

«Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία προέβη στις παρακάτω ενέργειες και ακολούθησε ενημέρωση του Εισαγγελέα:

1.     Παραποίηση στοιχείων φακέλων αδειών οδήγησης - Διεύθυνση  Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Πειραιώς και Νήσων

Η υπόθεση αναφέρεται σε σημαντικό αριθμό αδειών οδήγησης (καταρχήν 56) που χορηγήθηκαν παρατύπως και συγκεκριμένα με το να δοθεί η δυνατότητα σε υποψηφίους οδηγούς να συμμετέχουν σε πρακτική εξέτασή τους και να λάβουν στη συνέχεια την προβλεπόμενη άδεια οδήγησης χωρίς να έχουν υποβληθεί, όπως προβλέπεται, προηγουμένως σε επιτυχή θεωρητική εξέταση αλλά με τοποθέτηση στον φάκελό τους πλαστού φύλλου θεωρητικής εξέτασης με αποτέλεσμα «επέτυχε».
Ενέργειες:
Ενημέρωση αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών.
*                       Διατάχθηκε διερεύνηση του θέματος με την ανάθεση και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) – είναι σε εξέλιξη.
*                       Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης ευθυνών των δύο εκπαιδευτών και της σχολής οδηγών, μαθητές των οποίων ήταν όσοι έλαβαν τις προαναφερθείσες παράτυπες άδειες.
*                      Έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάκλησης των παράνομων αδειών οδήγησης.
*                      Μετακινήθηκε η προϊσταμένη του Τμήματος Αδειών Οδήγησης στα πλαίσια της διευκόλυνσης της προτεινόμενης παραπάνω διεξοδικής διερεύνησης της υπόθεσης.

2.     Μεταβιβάσεις Ε.Ι.Χ. με την υποβολή πλαστών δικαιολογητικών

Η υπόθεση αφορά σε μεταβιβάσεις Ε.Ι.Χ. οχημάτων που είχαν πραγματοποιηθεί με χρήση πλαστών εξουσιοδοτήσεων στο σύνολο των υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αττικής (δεν προέκυψε εμπλοκή υπαλλήλων).
Ενέργειες:
*  Ενημέρωση αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών.
*  Ανάκληση μεταβιβάσεων για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι πάσχουν νομιμότητας.

3.     Πολλαπλή χρήση παραβόλων είσπραξης τελών μεταβίβασης

Η υπόθεση αναφέρεται σε περιστατικά που εντοπίστηκαν, καταρχήν, στις υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Δυτικού Τομέα και ΠΕ Πειραιώς και Νήσων και αναφέρονται στην πολλαπλή χρήση τριπλότυπου παραβόλου καταβολής του προβλεπόμενου τέλους μεταβίβασης σε πράξεις μεταβίβασης οχημάτων.
Ενέργειες:
*  Διερεύνηση από το σύνολο των Διευθύνσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής για εντοπισμό περιπτώσεων πολλαπλής χρήσης τριπλότυπου παραβόλου καταβολής του προβλεπόμενου τέλους μεταβίβασης σε πράξεις αρχικής ταξινόμησης ή μεταβίβασης οχημάτων.
*  Έγινε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), και έχουν επιβληθεί κυρώσεις, διερευνάται επίσης από το Σώμα Επιθεωρητών του Υπουργείου Μεταφορών.
*  Ενημέρωση αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών.

4.     Αίθουσα ΜΣΘΕΥΟ Διεύθυνσης  Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Νοτίου Τομέα
*       Η Δ/νση διέκοψε τη λειτουργία της υπηρεσίας
*        Η έρευνα συνεχίζεται από τις αστυνομικές αρχές
*   Μόλις ολοκληρωθεί θα προχωρήσουμε και σε δικές μας ενέργειες (Ανάκληση αδειών, παραπομπή στον εισαγγελέα κλπ.)


Ομάδα Β (Πρόταση για ΕΔΕ - Διενέργεια ΕΔΕ - Έλεγχος από Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου Περιφέρειας)

1.     Αντικατάσταση Κορεάτικων διπλωμάτων
Η υπόθεση αναφέρεται σε παράνομη μαζική αντικατάσταση Κορεάτικων διπλωμάτων με Ελληνικά στη Διεύθυνση  Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Νοτίου Τομέα

Ενέργειες:
*   Διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και έχουν επιβληθεί κυρώσεις.
*   Θα επανεξετάσουμε την υπόθεση.

2.     Κλοπή - απώλεια εντύπων αδειών κυκλοφορίας

Η υπόθεση αναφέρεται σε απώλεια – κλοπή τεσσάρων χιλιάδων (4.000) εντύπων αδειών κυκλοφορίας που έλαβε χώρα στη Διεύθυνση  Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Νοτίου Τομέα.
Ενέργειες:

*  Διατάχθηκε διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) – είναι σε εξέλιξη.

3.     Παραποίηση αποτελεσμάτων Θεωρητικής Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών – αποτελεσμάτων εξετάσεων για την απόκτηση άδειας Οδικού Μεταφορέα και αποτελεσμάτων εξετάσεων για την απόκτηση Πιστοποιητικού ADR (Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων).

Η υπόθεση αναφέρεται σε περιστατικά που εντοπίστηκαν στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Δυτικής Αττικής σχετικά με παραποίηση αποτελεσμάτων Θεωρητικής Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών – αποτελεσμάτων εξετάσεων για την απόκτηση άδειας Οδικού Μεταφορέα και αποτελεσμάτων εξετάσεων για την απόκτηση Πιστοποιητικού ADR (Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων) με πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων της υπηρεσίας.
Ενέργειες:

*  Διενεργήθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), επιβλήθηκαν κυρώσεις.
*  Έγινε διερεύνηση της υπόθεσης από το Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας.

4. Αδειοδότηση αγροτικών αυτοκινήτων με παραποιημένα δικαιολογητικά

Η υπόθεση αναφέρεται στη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας αγροτικών αυτοκινήτων (φορτηγά με μικτό βάρος μέχρι 3.5 τόνους) με την υποβολή παραποιημένων – πλαστών δικαιολογητικών στην Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Δυτικής Αττικής
Ενέργειες:

*   Διερευνάται η υπόθεση από το Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου της Περιφέρειας.

5. Μεταβίβαση πολυτελών οχημάτων χωρίς την καταβολή των προβλεπόμενων τελών κυκλοφορίας

Η υπόθεση αναφέρεται σε σημαντικό αριθμό πολυτελών οχημάτων τα οποία μεταβιβάστηκαν στη Διεύθυνση  Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Ανατολικής Αττικής με την υποβολή  πλαστών – ψευδών βεβαιώσεων για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.
Ενέργειες:
*  Ενημέρωση αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών
*  Ενημέρωση των αρμόδιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) για την αναζήτηση των οφειλομένων τελών κυκλοφορίας
*  Ανάκληση μεταβιβάσεων για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι πάσχουν νομιμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: