ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Η Ν.Δ. δεν «είδε» τις μολότοφ στα σπιτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ



Απάντηση του Π. Σκουρλέτη στα ψεύδη της Ντ. Μπακογιάννη - "Ολισθηρό" χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τον "δρόμο της διχαστικής αντιπαράθεσης από τη Ν.Δ."


«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» για τη Νέα Δημοκρατία, που επαναφέρει το γνωστό αφήγημα της δήθεν διασύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη βία και την τρομοκρατία, σε μια προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα αφού η καταστροφολογία έχει πέσει στο κενό.

Μάλιστα χθες, από τον ΑΝΤ1, η Ντόρα Μπακογιάννη δεν δίστασε ψευδώς να ισχυριστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καταδικάσει την επίθεση τον Κωστή Χατζηδάκη το 2010, έχοντας απέναντι της τον Π. Σκουρλέτη, που, κατά σύμπτωση, ήταν εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο. 

«Ήμουν εκπρόσωπος Τύπου, η πρώτη ανακοίνωση βγήκε από τα χέρια μου γραμμένη τότε, όταν χτυπήθηκε ο κ. Χατζηδάκης. Ανατρέξτε. Η πρώτη ανακοίνωση, το πρώτο κόμμα», απάντησε αμέσως ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, με tweet, επισύναψε τη σχετική ανακοίνωση. «Είναι ολισθηρός και διχαστικός αυτός ο δρόμος της αντιπαράθεσης. Δείχνει βέβαια ένδεια επιχειρημάτων. Διότι σε όλα τα άλλα έχετε διαψευστεί» τόνισε.

Επισήμανε δε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία προ ολίγων εβδομάδων στις παρακρατικές επιθέσεις κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα. 

«Υπήρξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δέχτηκαν μολότοφ και το κόμμα σας δεν το καταδίκασε, πριν από έναν μήνα στη Μακεδονία. Και οι βουλευτές σας, μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, υπεραμύνθηκαν αυτών των πρακτικών. Και δια του προέδρου σας δεν πήρατε αποστάσεις, ούτε πήρατε αποστάσεις από το σύνθημα «η Δημοκρατία πουλάει την Μακεδονία», υπογράμμισε ο Π. Σκουρλέτης.

«Όλοι παρακολουθήσαμε τον κ. Βορίδη, όλοι είδαμε τον κ. Γεωργιάδη», πρόσθεσε κατηγορώντας την Ντ. Μπακογιάννη ότι το κόμμα της λειτούργησε εμπρηστικά  σε αυτούς που πήγαν να κάψουν τα σπίτια εκλεγμένων βουλευτών. «Το αφήγημα περί επιλεκτικών σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και τρομοκρατίας είναι πολύ παλιό. Το έλεγε και ο Πάγκαλος, το είπαν και άλλοι και χάσανε», τόνισε.

Γ. Κυρίτσης: Λανθασμένη η δήλωση μου

Στο μεταξύ «λανθασμένη» χαρακτήρισε την δήλωση για το ότι «δεν θυμάται να πέθανε κανείς από μολότοφ»ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης που με δήλωση του στο ethnos.gr επισήμανε πως θεωρεί  δικαιολογημένη την αντίδραση που προκλήθηκε τονίζοντας πως «αισθάνομαι την ανάγκη να απολογηθώ».

«Όταν μου ζητήθηκε από την ΕΡΤ να σχολιάσω τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα σχετικά με τις μολότοφ, είχα στο μυαλό μου τις συγκρούσεις που συχνά παρατηρούμε στο δρόμο, σε πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις επί χρόνια κι όχι φυσικά τον εμπρησμό της Marfin που οδήγησε στο θάνατο τριών εργαζομένων, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου», σημείωσε και υπογράμμισε πως το έγκλημα της Marfin κατέχει από μόνο του μια ξεχωριστή θέση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας. «Το έγκλημα της Marfin δεν είχε προηγούμενο κι ευτυχώς έκτοτε δεν καταγράφηκε άλλο όμοιο ή αντίστοιχό του», είπε.

Αντιδράσεις Φίλη - Κοντονή

Η δήλωση του Γ. Κυρίτση είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ θυμάμαι να υπάρχουν νεκροί από μολότοφ. Είναι η Marfin και ξέρω ότι δεν πιάστηκαν οι εγκληματίες. Είχαμε τρία θύματα» δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης προχθές στο δελτίο ειδήσεων του OPEN. Μάλιστα συμπλήρωσε σχετικά με την τραγωδία στη Marfin »μόνο που ξέρω ότι δεν πιάστηκαν ακόμη οι εγκληματίες«, ενώ τόνισε ότι τιμωρία υπήρξε μόνο για τους υπεύθυνους της τράπεζας και τα ελλιπή μέτρα πυρασφάλειας στην τράπεζα. Στην ίδια γραμμή τοποθετήθηκε στο News247 και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής:» Οι μολότοφ και σκοτώνουν και έχουν σκοτώσει" ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: