ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Δεν επιθυμεί αλλαγή μισθοδοσίας η Ιερά Σύνοδος

Αλλά δεν αρνείται τον διάλογο με την Πολιτεία

Να εμμείνει στην απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018, δηλαδή, να συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αποφάσισε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, ωστόσο, δεν δέχεται καμία αλλαγή στο καθεστώς μισθοδοσίας των κληρικών και των εκκλησιαστικών υπαλλήλων.


Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή της στις επιχειρούμενες συνταγματικές αλλαγές για την ανεξιθρησκία και την προστασία της οικογένειας. 

Στην απόφαση μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

«Συγχαίρει την Ειδική Συνοδική Επιτροπή «Διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος» για το ότι έφερε εις πέρας την αποστολή που της ανατέθηκε από την Ιεραρχία και για την από 19.3.2019 Εισήγηση.

Εμμένει στην απόφαση της Ιεραρχίας της 16ης Νοεμβρίου 2018, ήτοι να συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, αλλά «να εμμείνη στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Προσδιορίζει έτι περαιτέρω τα θέματα, στα οποία θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Πολιτεία, ήτοι τις οργανικές θέσεις των Κληρικών και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, την αποζημίωση για την απαλλοτριωθείσα εκκλησιαστική περιουσία έως το 1939, τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας μετά τις Συμβάσεις της 18.9.1952.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα ολοκληρώσει τις εργασίες της αύριο, Πέμπτη 21 Μαρτίου ε.έ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: