ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

37ο Συνέδριο ΓΣΕΕ: Από τους τραμπουκισμούς στην πλήρη απαξίωση...

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (δήμαρχος και αντιδημαρχαίοι της Πάτρας) στην Πανελλαδική  απεργία, της 4-2-2016,  πρώτη απεργία επί αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. (Φωτογραφία αρχείου Istologiou G. Mosxou)



Σε κλίμα έντασης και πρωτοφανούς συνδικαλιστικής απαξίωσης επρόκειτο να ξεκινούν σήμερα στην Καλαμάτα οι εργασίες του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. 

Όπως απεδείχθη πια, το Συνέδριο διαλύθηκε δύο ώρες μετά την απόπειρα  έναρξής του, κατόπιν κατάληψης του χώρου  από εντεταλμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου θεωρείτο αμφίβολη λόγω της συνδικαλιστικής αντιδικίας του ΠΑΜΕ κυρίως με την ΠΑΣΚ και με επίδικο την οριστική ματαίωση (από το ΠΑΜΕ) του συνεδρίου της μεγαλύτερης οργάνωσης στον ιδιωτικό τομέα, της ΟΙΥΕ, με πρόεδρος τον Πατρινό Δημ. Καραγεωργόπουλος, πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου του Καζίνο Ρίου.

Το ΠΑΜΕ, επικαλούμενο αδιαφανείς (πραγματικούς σε μεγάλο βαθμό) όρους εκλογής του προέδρου της ΟΙΥΕ και στελέχους της ΠΑΣΚ Δημ. Καραγεωργόπουλου (εξελέγη τελικά από την Ομοσπονδία «Τυχερών Παιχνιδιών») μετά την οριστική ματαίωση «με το έτσι θέλω» της ΟΙΥΕ, απειλούσε και τη συνοχή του 37ου Συνεδρίου. Και με μπούσουλα την ανατροπή των εργασιών της Συνέλευσης αντιπροσώπων του ΕΚ Πατρών, προχώρησε στην κατάληψη του χώρου του Συνδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με άρθρο του  προκειμένου αφενός να καλύψει κυρίως πολιτικά ελλείμματα του κομματικού του φορέα (ΚΚΕ) και αφετέρου να κρατήσει σχετικά υψηλά ποσοστά στο συνδικαλιστικό κίνημα για τη δύσκολη επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών. Από την πλευρά της η ΠΑΣΚ είχε «στήσει» συνεργαζόμενη πλειοψηφία με τμήμα της συνδικαλιστικής Δεξιάς επιδιώκοντας πρόβα συγκυβέρνησης «ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.».

Όπως αναφέραμε, το συνέδριο της ΟΙΥΕ, του Δημ. Καραγεωργόπουλου, ματαιώθηκε οριστικά και θα επιχειρηθεί διορισμός προσωρινής διοίκησης από τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία να μην εκπροσωπηθεί από τους 25 συνέδρους που της αναλογούν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η ΟΙΥΕ με ανακοίνωσή της κατηγορεί το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμό τονίζοντας ότι, αφού διέλυσε το συνέδριο της ομοσπονδίας, κατέθεσε μέσα σε 15 ώρες αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για διορισμό προσωρινής διοίκησης αποτελούμενης μόνο από 21 μέλη του ΠΑΜΕ!

Επίσης το ΜΕΤΑ σε ανακοίνωσή του κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι «συμμετείχε με δικά του ψηφοδέλτια και δικά του πρωτοκλασάτα στελέχη στις εκλογές των σωματείων που σήμερα καταγγέλλει ως 'εργοδοτικά', οι οποίες έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία και από τις οποίες μάλιστα εξέλεξε και μερικούς αντιπροσώπους στην ΟΙΥΕ. Από την άλλη πλευρά, μόλις διαπίστωσε ότι οι πραγματικοί εργαζόμενοι του γύρισαν την πλάτη και καταποντίστηκε στις εκλογές, ανακάλυψε παρεμβάσεις διευθυντών και εργοδοσίας».

Να σημειώσουμε τέλος ότι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ συμμετέχουν  και μπορούν να ψηφίσουν συνολικά 350 σύνεδροι, οι οποίοι εκπροσωπούν 146 Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: