ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

1η Μεικτή Διϋπουργική Επιτροπή Ελλάδας-Κουβέϊτ


Σία Αναγνωστοπούλου: Ορόσημο για τις από δω και πέρα διμερείς σχέσεις!
 Ως «ορόσημο για τις από εδώ και πέρα διμερείς μας σχέσεις με μεγάλη πρακτική και συμβολική σημασία» χαρακτήρισε την Επιτροπή και τα αποτελέσματα που παρήγαγε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου ενώ υπογράμμισε «τη θέληση και την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνεχίσει στον δρόμο αυτόν για την περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε επίσης ότι στα τέλη αυτού του μήνα τίθεται σε ισχύ και η Διμερής Συμφωνία προώθησης και αμοιβαίας προστασίας επενδύσεων που είχε υπογραφεί το 2014.  Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί και η επεξεργασία και άλλων συμφωνιών σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, πλέον των τεσσάρων που υπογράφηκαν σήμερα, στους τομείς  της προώθησης εξαγωγών, της βιομηχανικής συνεργασίας, της τυποποίησης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών. 
Τέλος η αν. υπουργός Εξωτερικών συνεχάρη όλα τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών για την πολύ καλή δουλειά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν αυτό το τριήμερο. Στη συνέχεια παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του υπουργού Οικονομικών του Κουβέιτ.

Οι τριήμερες εργασίες της 1ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Κουβέϊτ, στην οποία συμπροήδρευσαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου και ο Υπουργός Οικονομικών του Κουβέιτ, Δρ. Nayef Al-Hajraf, ολοκληρώθηκαν σήμερα Παρασκευή 15.03.  
Στο ιδιαίτερα φιλικό κι εποικοδομητικό κλίμα της συνάντησης, οι δύο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις και ιδέες για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων. Υπεγράφησαν οι ακόλουθες τέσσερις διμερείς συμφωνίες:  
(α) Συμφωνία συνεργασίας σε θέματα Μέσων Ενημέρωσης και Ραδιοτηλεοπτικών παραγωγών,
(β) Μνημόνιο Κατανόησης για θέματα προώθησης εξαγωγών,
(γ) Μνημόνιο Κατανόησης για θέματα βιομηχανικής συνεργασίας και
(δ) Μνημόνιο Κατανόησης για θέματα πιστοποίησης.

Η επιτυχής κατάληξη των εργασιών της 1ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής μεταξύ των δύο κρατών πιστοποιεί το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων και την κοινή βούληση των δύο μερών να αναπτύξουν τη συνεργασία τους σε νέους τομείς οικονομικής, επενδυτικής και εμπορικής δραστηριότητας.
Συμφωνήθηκε οι Μεικτές Διυπουργικές Επιτροπές Ελλάδας-Κουβέιτ να συγκαλούνται σε ετήσια βάση, με την επόμενη συνάντηση να προγραμματίζεται, στο Κουβέιτ, εντός του 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: