ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Υπόψη η Εκκλησία αλλά η ευθύνη είναι της Κυβέρνησης

Να μην υπονομεύεται η εθνική ομοψυχία από μισαλλοδοξία και ακρότητες που στο παρελθόν οδήγησαν σε εθνικές ήττες αναφέρει στην επιστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Αλ. Τσίπρας.


Ο Αρχιεπίσκοπος είχε εκείνος στείλει χθες επιστολή στον πρωθυπουργό αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Η κυβέρνησή μου είναι αποφασισμένη να το αντιμετωπίσει με αίσθημα εθνικής ευθύνης, αμετακίνητης προάσπισης των εθνικών συμφερόντων, και επιδίωξης σχέσεων ειρήνης, συνεργασίας, και φιλίας, με όλους τους λαούς της περιοχής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη την εκλησσιαστική πτυχή με «τη δέουσα προσοχή» ωστόσο, τονίζει ο Αλ. Τσίπρας, υπεύθυνη για το ζήτημα βάση του Συντάγματος είναι η κυβέρνηση. Παράλληλα ξεκαθαρίζεται πως οι ρόλοι Εκκλησίας- Πολιτείας  είναι διακριτοί ενώ υπογραμμίζεται πως «η εθνική αποφασιστικότητα είναι αποτελεσματική μόνον όταν συνδυάζεται με την εθνική σύνεση και την διαρκή επιδίωξη της εθνικής ενότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: