ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Οι εθελόντριες τροχονόμοι ζητούν μόνιμη πρόσληψη


Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή, παραμένει αρωγός στο αίτημά των εθελοντριών σχολικών τροχονόμων και στηρίζει το πλαίσιο διεκδίκησης για μόνιμη και σταθερή εργασία. Τόνισε ότι το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται σε σύγκρουση με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων.


Νυν υπέρ πάντων
ο κομματισμός!

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΕΛΕΤΙΔΗ, ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕ ΟΦΕΛΟΣ! ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ Η ΑΡΝΗΣΗ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ;



Ήταν γραφτό στις μέρες μας να βιώσουμε εκτός όλων των άλλων παράξενων και τούτο, περί φεμινιστικού δημάρχου, που μας ενημερώνει το δελτίο τύπου του Δήμου Πατρέων  για τις εθελόντριες σχολικές τροχονόμους. Στο βωμό της απαξίωσης του 9ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου, του οποίου το Πρόγραμμα και την πρόσκληση εξέδωσε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, μία ακόμη προσπάθεια  απαξίωσής του, μετά από την αποτυχούσα, με εμβρυουλκό το θαλάσσιο πρόσωπο της Πάτρας, έλαβε χώρα από την πλευρά του Δήμου Πατρέων!

Ζητά την εδώ και τώρα μονιμοποίηση πρόσληψης των εθελόντριων σχολικών τροχονόμων! Τα πάντα στο βωμό του κόμματος, για τον Κ. Πελετίδη, όπως ακούστηκε ομόφωνα από τους εκπροσώπους των παρατάξεων που συμμετείχαν στην κοπή της πίτας της ΡΑΠ.

Ο εθελοντισμός, με την προτροπή Πελετίδη, απαξιώνεται σε οικονομιστική πρακτική με όφελος! Επόμενο βήμα η άρνηση φύλαξης των μικρών μαθητών από τους αυτοκινητικούς κινδύνους που καραδοκούν έξω από την πόρτα του σχολείου;

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Δήμου:

«Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, είχε συνάντηση στις 29-1-2018, με εκπροσώπους του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων Ν. Αχαΐας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος και η δημοτική σύμβουλος και Πρόεδρος Α/βαθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Σοφία Ασπρούλια.

Οι σχολικοί τροχονόμοι, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, για το ότι εδώ και χρόνια παραμένει η σχέση εργασίας τους «εθελοντικού χαρακτήρα» και επανέλαβαν το αίτημά τους για μόνιμη εργασία και ένταξή τους στο τομέα της εκπαίδευσης  σαν μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα για να καλύψουν τις μεγάλες ελλείψεις για τις ανάγκες των σχολείων.

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει το αίτημά τους από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Από το 2014, με επιστολή της στον τότε Υπουργό Παιδείας, τόνιζε ότι το αίτημά τους είναι κοινωνικά δίκαιο και ώριμο και δήλωνε συμπαραστάτης με όλους τους τρόπους που διέθετε.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή, παραμένει αρωγός στο αίτημά τους και στηρίζει το πλαίσιο διεκδίκησης για μόνιμη και σταθερή εργασία. Τόνισε ότι το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται σε σύγκρουση με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων. Αντικαθίσταται η μόνιμη σταθερή δουλειά με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενες ως τροχονόμοι στα σχολεία δεν μονιμοποιούνται και δεν εντάσσονται στο προσωπικό των σχολείων για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες, εγκρίνονται και υλοποιούνται προγράμματα 8μηνης απασχόλησης.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, στο αμέσως επόμενο διάστημα, να παρθούν κοινές πρωτοβουλίες για την στήριξη του δίκαιου αιτήματός τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: