ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Απολογισμός του έργου της ΓΓΙΦ για το έτος 2017





Για τρίτη συνεχή χρονιά, η παρουσίαση του απολογισμού του έργου της ΓΓΙΦ για το έτος που διανύθηκε, πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που συνδυάστηκε με την κοπή της πίτας στα γραφεία της ΓΓΙΦ.


Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, αναφέρθηκε συνοπτικά στο σύνολο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το 2017 και έκανε λόγο για τις παρεμβάσεις, τις ολοκληρωμένες προτάσεις και τις ποικίλες πρωτοβουλίες της ΓΓΙΦ, που όλες έχουν ως στόχο την αποκατάσταση των έμφυλων ανισοτήτων σε κάθε πεδίο της καθημερινότητάς μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι: «Τρία χρόνια τώρα, με την ακάματη συνεισφορά όλων των εργαζομένων της,  η ΓΓΙΦ, αγωνίζεται διαρκώς για τη διεκδίκηση και την εφαρμογή της ισότητας στην πράξη και σε κάθε τομέα του βίου μας. Σε πείσμα των καιρών, της απογοήτευσης και των όποιων μισαλλόδοξων πρακτικών, η ΓΓΙΦ θα συνεχίσει να μάχεται ενεργά για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας μας σε μια κοινωνία με ιδεώδη και αξίες, που εμπνέονται από την ελευθερία, την  ισότητα, την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια για όλους και όλες ανεξαιρέτως».

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση της ΓΓΙΦ ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο οποίος, μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο για την ουσιαστική ισότητα των φύλων, το οποίο του έχει παραδώσει η Γενική Γραμματέας Ισότητας, ανακοινώνοντας ότι πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το συντομότερο δυνατό.
Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη, η οποία έκανε λόγο για την επικείμενη κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επιπλέον, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ),Ε. Αγαθοπούλου, εκ μέρους του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κου Μπαλάφα, η συνεργάτιδά του,  κα Ε. Μαυροφρύδη, οι Βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καφαντάρη και Α. Σταμπουλή, ο Γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κ. Ζαχαριάδης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η κα Ζ. Δημαδάμα, η κα Φ. Λεοντίλα, εκπρόσωπος του τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το ΠΟΤΑΜΙ, η κα Κ. Παπαθεοδώρου εκ μέρους του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κα Μ. Ανδρούτσου, , η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, κα Α. Λεβέντη, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής για θέματα Ισότητας, κα Ν.Δανιά, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ισότητας της ΕΝΠΕ, κα Φ. Βρύνα, και η εκπρόσωπος του Προέδρου της ΠΕΔΑ, κα Ε. Κουνενάκη.

Επιπλέον, με την παρουσία τους μας τίμησαν ιδιαίτερα γυναίκες εκπρόσωποι από: το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, την ένωση Ελληνίδων Νομικών, την Ένωση Διπλωματούχων Ελληνίδων Μηχανικών, το Ευρωπαϊκό Λόμπυ Γυναικών, τις «Αθέατες Γυναίκες» - εθελόντριες για τις γυναίκες πρόσφυγες, την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Π. Φαλήρου, του Γυναικείου Συλλόγου «Αθηνά» Π.Φαλήρου, την Οικολογική Συνεργασία Π.Φαλήρου, την Σοροπτιμιστική Ένωσης Ελλάδος, την Ένωση Γυναικών Ελλάδος, τη γυναικεία οργάνωση «Women Act», τον Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, την Επιτροπή Ισότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, την ΜΚΟ «Διοτίμα», το Δίκτυο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, εργαζόμενες και εργαζόμενοι από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Σύλλογο εργαζομένων της ΓΓΙΦ, εκπρόσωποι των Συμβουλευτικών Κέντρων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής καθώς και  πλήθος από εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας των Πολιτών, της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και πολλών γυναικών από τους συνεργαζόμενους με τη ΓΓΙΦ φορείς.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε με μεγάλη χαρά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 & ώρα 13.30 στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, Κολωνού & Λεωνίδου 16-18, 3ος όροφος.
Ευελπιστούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας
                                                                                                  Με εκτίμηση,
                                                                                                Η συντονίστρια,
                                                                                         Αγγελική Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: