ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Προνουτσιαμέντο εξελίξεων η κοπή της πίτας της ΡΑΠ



Η «πίτα της οργής», βάζει φωτιά στην δημοτική Αρχή Πατρέων του Κ. Πελετίδη και κινητοποιεί το ΚΚΕ στην Πάτρα, ενόψει του 9ου Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου.


Πυροδότησε  την

πολιτική αυλαία

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Η Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΤΡΕΩΝ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΗΣ  - ΙΑΝΟΣ Ο Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ
Με μία λιτή ανακοίνωση η δημοτική παράταξη της «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη»  δημοσιοποίησε την κοπή της πίτας της, χθες στην αίθουσα του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας, στην Πάτρα, που εκ των πραγμάτων αποτέλεσε προνουτσιαμέντο των δημοτικών εξελίξεων, αφού πια φαίνεται, πως μπροστά στην επιβαλλόμενη άρση του αδιεξόδου που δημιούργησε για την πόλη η δημοτική Αρχή Πελετίδη, επιβάλλεται η ευρύτερη συνεννόηση των παρατάξεων.
Και αυτή εκδηλώθηκε ευθέως τόσο χθες κατά την κοπή της πίτας 2018, όσο και με σημερινή διαπαραταξιακή ανακοίνωση των πέντε επικεφαλής, που ζητούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, την ερχόμενη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, που θα έρθει στην Πάτρα (αίθουσα Ροαγιάλ, πρώην Πτωχοκομείο) για το κλείσιμο και χαιρετισμό των εργασιών του 9ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου.
Στην κοινή ανακοίνωση τονίζουν πως συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συνέδριο και ζητούν συνάντηση για να θέσουν υπόψη του, προς επίλυση έργα των παρακάτω πέντε  αξόνων, ήτοι:
1. Παραχώρηση του Θαλασσίου Μετώπου, που ποτελεί μία από τις κύριες πολύχρονες διεκδικήσεις της πόλης. Επιτέλους πραγματοποιήθηκε όπως ενημερωθήκαμε ήδη από την κυβέρνηση, το πρώτο από τα δυο απαιτούμενα βήματα. Η τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης του 2001 και η επιστροφή στο Ελληνικό Δημόσιο, του υπό παραχώρηση Θαλασσίου Μετώπου. Ο δρόμος λοιπόν άνοιξε, για να πραγματοποιηθεί από την κυβέρνηση το δεύτερο και τελευταίο βήμα.
2. Διέλευση του Τρένου. Με τη μέγιστη δυνατή υπογειοποίηση και υπογειοποιημένη διέλευση της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής μέχρι το αμαξοστάσιο του Σ.Σ. Αγίου Ανδρέα με πλήρως υπογειοποιημένο τον Κεντρικό Σταθμό Πάτρας στην περιοχή του Αγ. Διονυσίου έτυχε της αποδοχής της πλειοψηφίας των φορέων της πόλης.
3. Φράγμα Πείρου Παραπείρου. Βρισκόμαστε πλέον στην τελική φάση όπου η απόφαση είναι επείγουσα και επιτακτική για τη δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης, έτσι ώστε να λειτουργήσει το φράγμα,  με όρους που θα διασφαλίζουν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του νερού, ως ζωτικού  αγαθού. Ζητάμε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, μέχρι το καλοκαίρι !
4. Διαχείριση απορριμμάτων. Δυστυχώς ο τοπικός σχεδιασμός καρκινοβατεί και εξαντλείται σε έργα διατήρησης και επέκτασης της Ξερόλακας, που θα έπρεπε να έχει κλείσει χτες. Συγχρόνως  απαιτείται να προωθηθεί  η δευτεροβάθμια επεξεργασία αλλά και τα προηγούμενα στάδια (ανακύκλωση στη πηγή και μηχανικά).
5. Το Αναπτυξιακό προφιλ της πόλης. Οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί,  όπως για παράδειγμα η ένταξη της Πάτρας στο πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων, με 43 εκατ. Ευρώ, αποτελεί μεν μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις, για την ενίσχυση του αναπτυξιακού της χαρακτήρα, όμως δεν αρκεί. Δεν μπορεί να φέρει αναπτυξιακά αποτελέσματα αν απλώς υλοποιηθεί, χωρίς να σχεδιαστούν  συμπληρωματικές δράσεις και προγράμματα.
Μάλιστα για το ζήτημα ζητούν: Ταυτόχρονα στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Εθνικής αλλά και Περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης, πρέπει να αντιμετωπιστεί  το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και της επαναφοράς των εργασιακών σχέσεων, οι οποίες έχουν ανατραπεί πλήρως. Αυτό είναι προϋπόθεση της δίκαιης ανάπτυξης.
Δηλώνοντας ότι συμμετέχουν και διεκδικούν στο 9ο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο λύση των τοπικών προβλημάτων της Πάτρας, τονίζουν:

«Γι’ αυτό το λόγο, δεν μείναμε μόνο έκπληκτοι από την στάση της Δημοτικής Αρχής, αλλά μας βρίσκει σθεναρά αντίθετους η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της Πάτρας, να μην συμμετέχει αλλά και να καταγγείλει την διεξαγωγή του Συνεδρίου. Στερούν από την Πάτρα και τους πολίτες της κατ΄ εντολή του Περισσού, το δικαίωμα του τρίτου Δήμου της Χώρας και του μεγαλύτερου Δήμου της Περιοχής, να τοποθετηθεί επί των προβλημάτων, να εκφράσει τις απόψεις του, τους σχεδιασμούς του, τις διεκδικήσεις του, τις προσδοκίες του ή και τις όποιες διαφωνίες του στον Κυβερνητικό σχεδιασμό, εντός μίας επίσημης θεσμικής διαδικασίας»

Χωρίς να γίνει αναφορά στις εσωπαραταξιακές διεργασίες για την μεταβίβαση στην μετά Σπαρτινό εποχή, κάτι που ζήτησε ο ίδιος ο σημερινός επικεφαλής της ΡΑΠ, για λόγους αντικειμενικής ανταπόκρισής του, καθώς ασχολείται με το κοινοβουλευτικό έργο και διότι επιβάλλεται αφού πια η παράταξη  στοχεύει στην διεύρυνσή της, κάτι αναγκαίο μετά την νηπιακή εμφάνισή της λίγο πριν την τρέχουσα δημοτική περίοδο, η ανακοίνωση επικεντρώνεται σε αυτό καθ΄ εαυτό το θέμα της κοπής της πίτας, προσπερνώντας με χαμηλούς τόνους το μεγάλο εγχείρημά της που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ωστόσο, ερωτηθείς από το tempo24.gr, για ποιο λόγο δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, ο κ. Σπαρτινός δήλωσε "Από τη στιγμή που παραμένω Βουλευτής, δεν είναι λογικό ένα άτομο να διεκδικεί δυο αξιώματα. Πρέπει και η λειτουργία των δυο να είναι συνεχής. Λόγω της Βουλευτικής μου ιδιότητας, αδυνατώ πολλές φορές να παραστώ στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Παρακολουθώ τα θέματα και θα εξακολουθήσω να είμαι επικεφαλή της ΡΑΠ".
Άφησε δε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο η παράταξη να μετατραπεί σε μια ευρύτερη συμμαχική Δημοτική ομάδα, με την προϋπόθεση πως θα υπάρχει προγραμματική βάση και δεν είναι απλή "συρραφή" προσώπων.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:
«Την πρωτοχρονιάτικη πίτας της έκοψε χθες το απόγευμα η δημοτική παράταξη ΡΑΠ- Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη στην κατάμεστη από δεκάδες μέλη της παράταξης αίθουσα  του ΤΕΕ δυτ. Ελλάδας.
Στους χαιρετισμούς τους όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων τόνισαν την αδήριτη ανάγκη ευρείας συναίνεσης, συνεννόησης  και συνεργασίας στα μεγάλα θέματα που αφορούν τον δήμο μας, όπως η έλευση τους τραίνου, η ολοκλήρωση και η διαχείριση από διαδημοτικό φορέα του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, η παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου κ.α., απέναντι σε μια δογματική δημοτική αρχή, που πάνω από τις ανάγκες των πολιτών  και την αύξηση της παραγωγικότητας, βάζει το κομματικό συμφέρον του πολιτικού της φορέα.
Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους  και απεύθυναν  χαιρετισμό από την παράταξη ΝΕΑ ΠΟΛΗ ο κ. Γιώργος Καυκάς και η κα.  Μαριάννα Σταματιάδου, από την παράταξη ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ οι κ.κ. Κότσαλης Αντώνης και Σαρδελιάνος Δημήτρης και από τους ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ο κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ενώ επίσης μας τίμησε και η κα. Βίβιαν Σαμούρη, από την παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
Το δώρο για το τυχερό που βρήκε το φλουρί ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής που φιλοτέχνησε η κα Μαρία Σεβαστοπούλου και την ευχαριστούμε θερμά».
Ο Δήμαρχος Πατρέων σε ρόλο Ιανού

Σε ρόλος Ιανού, διχασμένος και σε πλήρες αδιέξοδο ο δήμαρχος των Πατρέων Κώστας Πελετίδη θα βρεθεί κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του λιμανιού παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη. 

Την πρώτη μέρα Δευτέρα 5-2-2018, ο δήμαρχος της Πάτρας θα χαιρετίσει τις εργασίες κανονικά, στο πλαίσιο του προγράμματος. Την επομένη όμως, θα βρίσκεται απέξω διαδηλώνοντας εναντίον της κυβέρνησης και εναντίον του Συνεδρίου που την προηγούμενη θα έχει χαιρετίσει! Θα είναι επικεφαλής της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και πορείας που θα πραγματοποιηθεί με σημείο εκκίνησης το παλιό λιμάνι. H πορεία με επικεφαλής το δήμαρχο θα φτάσει στην αίθουσα του λιμανιού την ώρα που στο βήμα θα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στο ΚΕΠ του δήμου μέσα στο παλαιό λιμάνι. 

Και εκεί θα μείνουν καθώς οι πληροφορίες του Istologiou G. Mosxou είναι ότι θα υπάρξει ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση, προς αποφυγήν καταστάσεως δυσάρεστων εκ μέρους θερμοκέφαλων! 

«Για μας δεν αλλάζει κάτι στη γραμμή μας το γεγονός ότι θα χαιρετίσουμε το συνέδριο, γιατί η γραμμή μας μέχρι το τέλος θα είναι οι λαϊκές ανάγκες» λέει ο εκπρόσωπος της δημοtικής αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος.

Αλλά μάλλον καιμ ο ίδιος δεν φαίνεται πεπεισμένος για τον άχαρο ρόλο που του ανέθεσε η ανωτέρσα κομματική Αρχή! 

Ωστόσο είναι πολλά τα ερωτηματικά που ανακύπτουν καθώς κατόπιν πρότασης του δημάρχου και της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας το δημοιτκό συμβούλιο της Πάτρας κατήγγειλε το αναπτυξιακό συνέδριο που ο δήμαρχος θα χαιρετίσει. 

Στο μεταξύ στο πλαίσιο πλατιάς προπαγάνδας στην Αχαΐα για τα 3 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ενόψει του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου στη Δυτική Ελλάδα,  που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ διοργανώνει περιοδείες σε καφενεία και συνοικίες της Πάτρας και ομιλίες σε όλο το νομό, θέλοντας να κάνει αντιπερισπασμό στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ανάπτυξη. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν απόψε Τρίτη από την πλατεία Ελευθερίας στα Προσφυγικά της Πάτρας και την Κάτω Αχαΐα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Συμμετέχουμε στο Περιφερειακό Συνέδριο (Κείμενο των 5 δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Πατρέων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: