ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Απολογισμός: Μια δημοκρατική διαδικασία





Αρθρο του Απόστολου Κατσιφάρα, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
 
Ο απολογισμός έργου, δράσεων και πρωτοβουλιών προς την κοινωνία δεν είναι μια απλή, τυπική διαδικασία. 


Θεωρώ ύψιστο καθήκον των αιρετών τον δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων τους. Για μένα, προσωπικά, αποτελεί ηθική δημοκρατική υποχρέωση, απευθυνόμενος στην κοινωνία και κοιτώντας τους πολίτες στα μάτια, να τους μιλήσω ευθέως για όσα έπραξα το προηγούμενο διάστημα. Για όσα δεσμεύθηκα να κάνω. Για όσα υλοποίησα. Για όσα δρομολογώ για το μέλλον. Αλλά και για όσα δεν βρήκα πρόσφορο έδαφος για να καλλιεργήσω… 

Η δημοκρατική μου συνείδηση επιβάλλει τον απολογισμό. Οχι οι κανονισμοί, οι κώδικες , τα άρθρα και τα οργανογράμματα. Θέλω η παρουσία μου στην κοινωνία, οι δράσεις μου, που στοχεύουν στην αναπτυξιακή ρότα της Δυτικής Ελλάδας να είναι σε όλες και όλους γνωστή. 

Γι΄ αυτό στην πορεία μου μέχρι σήμερα έχω προχωρήσει σε πολλούς δημόσιους απολογισμούς και αυτό θα συνεχίσω να πράττω. Η διαδικασία λοιπόν του απολογισμού του έργου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την χρονιά που αφήσαμε πίσω μας δεν είναι «χωμένη» μέσα στο χαρτομάνι ενός συρταριού, ούτε στο ντοσιέ με τις πολύχρωμες εικόνες της παρουσίασης. 

Ο απολογισμός του έργου μας είναι όσα αντικρίζει ο συμπολίτης στην καθημερινότητά του, που αγωνιζόμαστε να την κάνουμε καλύτερη. Με τα θετικά και αρνητικά. Γιατί μόνο η απραξία σου εξασφαλίζει το αλάθητο. Κι εμείς δεν αφήνουμε μέρα να περάσει και να παραμείνουμε αδρανείς.
Με ξέρετε, θέλω να κοιτώ τον καθένα σας στα μάτια και να μπορώ να πω «ναι πάλεψα για να διασφαλίσω χρήματα για την περιοχή. Για να γίνουν έργα. Για να υπάρχουν δουλειές. Για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό».

Στην εποχή που διανύουμε δεν είναι πάντα εύκολο για βρεις τον δρόμο για το ξέφωτο. Όμως δίνεις όλες σου τις δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου. Ο απολογισμός πεπραγμένων δεν είναι άλλο από την καταγραφή της αλήθειας, χωρίς φιοριτούρες. 

Αυτός είναι για μένα ο πραγματικός απολογισμός και θα τον κάνω πάντα. Κοντά στον πολίτη μιλώντας, μαζί του, κοιτώντας τον στα μάτια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: