ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Δηλώσεις Ν. Κοτζιά μετά τη συνάντηση με Νίμιτς



«Πρότεινα εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους. Νομίζω ότι καλή τη πίστη πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή τη κατεύθυνση»


Δημιουργική και παραγωγική χαρακτήρισε την συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι καλή τη πίστη οι δύο πλευρές μπορούν να οδηγηθούν σε μια λύση του ονοματολογικού.
Ο υπουργός Εξωτερικών μετά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του Μ. Νίμιτς, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους επανέλαβε ότι η ελληνική πλευρά θα υποβάλει ένα σχέδιο συμφώνου προς τη γείτονα χώρα και σημείωσε ότι εξήγησε στον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών τι μπορεί και πρέπει να εμπεριέχει η ονομασία.

Την ίδια ώρα, όπως εξήγησε ο ίδιος, στα σημεία όπου υπάρχουν διαφωνίες του πρότεινε εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους.

«Πρότεινα εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους. Νομίζω ότι καλή τη πίστη πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή τη κατεύθυνση. Τα άλλα τα αφήνω σε αυτούς που θέλουν να κάνουν κριτική χωρίς λόγο» τόνισε ο Ν. Κοτζιάς.

Ερωτηθείς σχετικά με την επόμενη συνάντησή του με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ, είπε ότι αυτή θα γίνει «αφού ετοιμάσουμε την πρότασή μας». Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι η «άλλη πλευρά ξέρει για το Σύμφωνο, απλώς το περιεχόμενό του το επεξεργαζόμαστε εμείς», εξηγώντας ότι το Σύμφωνο θα είναι η δική μας πρόταση, «μια πρόταση για συζήτηση και διάλογο για να διευκολυνθεί η διαπραγμάτευση».

Ερωτηθείς σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ο Ν. Κοτζιάς απάντησε «όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα», υπογραμμίζοντας ότι «θέλει πολλή δουλειά». Διευκρίνισε ότι «εξαρτάται από το αν οι προτάσεις που κάνουμε είναι λογικές ή μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την άλλη μεριά ή θα χρειαστεί να ξαναρχίσουμε την όλη συζήτηση για το Σύμφωνο από την αρχή».

Αποσαφήνισε επίσης, ερωτηθείς, ότι «δεν έχει χρονοδιάγραμμα», ότι μπορεί να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση και μετά τον Ιούνιο και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: «αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, θα συνεχίσουμε», είπε και συμπλήρωσε: «Εμείς το είχαμε πει αυτό, όχι σε σχέση με τρίτους παράγοντες, σε σχέση να μην μπερδευτεί η διαδικασία συμφωνίας με χώρες όπως η Αλβανία και η πΓΔΜ, με τις εληνικές εκλογές που θα γίνουν το 2019».

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: