ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Κηδεύεται αύριο Πέμπτη ο εκδότης Χρ. Χριστόπουλος

Συλλυπητήρια παραγόντων της πόλης

Πέθανε χθες σε ηλικία 76 ετών και κηδεύεται αύριο Πέμπτη 18-1-2018, στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, ο εκδότης της εφημερίδας «Γνώμη» Πατρών Χρήστος Χρηστόπουλος, υποκύπτοντας σε ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε. Η κηδεία του θα γίνει μεθαύριο  Πέμπτη, ώρα 2 από τον ΙΝ Αγ. Ανδρέα.


Η εφημερίδα που ίδρυσε πριν 46 χρόνια, αγγέλλοντας τον θάνατό του, αναφέρει μεταξύ άλλων τα παρακάτω: 

«Η ψυχή μας, ο ιδρυτής και εκδοτής της "Γνώμης" Χρήστος Ι. Χριστόπουλος "έφυγε" από τη ζωή σήμερα (Τρίτη) το πρωί. Το τελευταίο αντίο θα του απευθύνουμε την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα...».

»Ο Χρήστος Ι. Χριστόπουλος, ο αρχαιότερος ιδρυτής και εκδότης της Ελλάδας, έχασε τη σκληρή μάχη το πρωί της Τρίτης που έδινε τις τελευταίες ημέρες στο Νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" όπου νοσηλευόταν. Πάλεψε γενναία όλες αυτές τις ημέρες μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως έκανε και σε όλη τη διαδρομή της ζωής του».

»O Χρήστος Ι. Χριστόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Πάτρα. Ήταν παντρεμένος με τη Λιάνα Σκιαδαρέση-Χριστοπούλου με την οποία και απέκτησαν τρία παιδιά, τη Γεωργία, τον Γιάννη και την Εύη, ενώ ευτύχησε να γνωρίσει και τέσσερα εγγόνια».



Ψήφισμα των ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ

Από την πλευρά τους τα ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗ και του ΤΕΑΣ σε ψήφισμά τους αναφέρουν:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ, με θλίψη πληροφορήθηκαν το θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη», Χρήστου Χριστόπουλου, και σε έκτακτη συνεδρίαση τους αποφάσισαν, να εκπροσωπηθούν τα ΔΣ στην κηδεία και να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.


Ο Χρήστος Χριστόπουλος ήταν παραδοσιακός εκδότης. Η εφημερίδα που ίδρυσε και διηύθυνε για  46 χρόνια, παρότι είχε σαφή προσανατολισμό, διέθετε πάντοτε χώρο για παρουσίαση και προβολή όλων των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων. Η απώλειά του αφήνει κενό στο χώρο του Τύπου».

Ανακοινώσεις για το θάνατο  Χρ. Χριστόπουλου

Πλήθος ανακοινώσεων για τον θάνατο του Χρήστου Χριστόπουλου εξεδόθησαν από τους παρακάτω: παρακάτω: 



Δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου


Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Χρήστου Χριστόπουλου, ιδρυτή της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ. Υπήρξε εμβληματική δημοκρατική φυσιογνωμία του χώρου της δημοσιογραφίας και σφράγισε καθοριστικά με την εκδοτική του παρουσία τα πολιτικά δρώμενα όχι μόνο της Πάτρας αλλά και ολόκληρης της χώρας, ακόμα και σε καιρούς που η ελευθερία του λόγου δεν ήταν αυτονόητη.
Θα θυμόμαστε όλοι την γενναία στάση που κράτησε επί Χούντας, όταν με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας δήλωνε πρώτος αυτός, το τέλος της επταετίας και τις απαρχές της Μεταπολίτευσης.

Αυτός ο εκπρόσωπος της πιο δημοκρατικής δεξιάς, φυλακίστηκε για το θάρρος του. 

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους εργαζόμενους της εφημερίδας του.
 


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός

«Με λύπη μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Χριστόπουλος, ένας από τους παραδοσιακούς και εμβληματικούς εκδότες περιφερειακών εφημερίδων, ένας δυναμικός άνθρωπος, μια χαρακτηριστική παρουσία στον τομέα της ενημέρωσης στην πόλη μας.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους οικείους και τους συνεργάτες του». 


Ο βουλευτής ΝΔ Ιάσωνας Φωτήλας 

Πιστός στα δημοκρατικά και φιλελεύθερα ιδεώδη του, ο Χρήστος Χριστόπουλος ήταν από τους ελάχιστους εκδότες πανελλαδικά που πήρε τη γενναία απόφαση να κλείσει προσωρινά την εφημερίδα του στους ζοφερούς καιρούς της χούντας, αντί της «εύκολης» λύσης να  δημοσιεύει τις ειδήσεις που θα του υπαγόρευαν οι συνταγματάρχες.

Ο γιος του, Γιάννης, άξια συνεχίζει σήμερα το μεγάλο έργο παρακαταθήκη του πατέρα του, σε δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μας.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.


Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Ο βουλευτής Αχαΐας, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ενημέρωσης της ΔΗ.ΣΥ. δήλωσε "η απώλεια του Χρήστου Χριστόπουλου, ιδρυτή και εκδότη της Εφημερίδας "Γνώμη" με γεμίζει θλίψη. Ο Χρ. Χριστόπουλος υπηρέτησε με πάθος, αγωνιστικότητα και αφοσίωση τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση στην Αχαΐα τα τελευταία πενήντα χρόνια. Άνθρωπος ευγενής, με πνεύμα ανήσυχο και μαχητικό, τιμούσε πάντα τις φιλίες του και υπερασπίστηκε με συνέπεια τις ιδέες και τις αξίες του. Υπήρξε παράδειγμα πατρινού που αγάπησε και ανέδειξε την πόλη του και τα προβλήματα της. Θα μου μείνουν αξέχαστες οι συζητήσεις μας, οι καλοπροαίρετες παροτρύνσεις του και η προσήνειά του. Η παρακαταθήκη που άφησε είναι μεγάλη. Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου και την ειλικρινή συμπαράστασή μου στην οικογένεια του, καθώς και στο προσωπικό της Εφημερίδας "Γνώμη" για την απώλειά του. Καλό του ταξίδι.


Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας


Τα θερμά του συλλυπητήριά του για τον θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Η Γνώμη» της Πάτρας, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

«Ενας πραγματικός άνθρωπος του τύπου που έδωσε αγώνες για τη Δημοκρατία και την ελεύθερη πληροφόρηση, έφυγε αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Χρήστος Χριστόπουλος υπήρξε πάντα πρωτοπόρος στην εκδοτική του δραστηριότητα, στοχεύοντας στην πληρέστερη ενημέρωση του κοινού.

Άνθρωπος με ανησυχίες και δημοκρατικό φρόνημα σε χρόνια σκοτεινά αντιστάθηκε κατά του ανελεύθερου καθεστώτος, ακόμη και με κίνδυνο της προσωπικής του ελευθερίας.

Εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Ο πολιτευτής Αχαΐας των ΑΝ.ΕΛ. Γιάννης Λαϊνιώτης 

«Η σημερινή είδηση για την απώλεια του αγαπητού Δημοσιογράφου – Εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη», αλλά πάνω απ’ όλα, αγαπημένου Πατρινού φίλου Χρήστου Χριστόπουλου, μας γέμισε θλίψη!

Η τοπική Δημοσιογραφία σαφώς γίνεται φτωχότερη. Όμως φτωχότερη γίνεται και η ίδια η πόλη, διότι «έφυγε» ένας από τους μεγάλους οραματιστές που με τις απόψεις του για την Κοινωνία, την Πολιτική αλλά και την πόλη μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, καθώς επίσης στους συντάκτες και το τεχνικό προσωπικό της «Γνώμης».

Καλό σου ταξίδι, Χρήστο!».


Ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ»  Χρήστου Χριστόπουλου.

Ο Δήμαρχος εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και στους οικείους του.


Ο πρώην Υφυπουργός, Γιώργος Μαυραγάνης

«Είμαι βαθύτατα συγκλονισμένος για την απώλεια του αγαπημένου μου φίλου Χρήστου Χριστόπουλου. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που τον γνώρισα και με τίμησε με τη φιλία του.

Η προσφορά του στην Αχαΐα, τη δημοσιογραφία και την παράταξή μας υπήρξε μοναδική και τεράστια. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι φίλε μου...».


Η δημοτική σύμβουλος Βίβιαν Σαμούρη

«Η θλίψη μας μεγάλη... οι ώρες για την Πάτρα δύσκολες... Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας ως ο Άνθρωπος, ο καλός φίλος, που κατόρθωσε να μεταφέρει το ήθος, τον αξιακό του κώδικα και στο δημιούργημά του, τη μεγάλη εφημερίδα της Πάτρας "Η ΓΝΩΜΗ", δίνοντας  βήμα σε όλες τις απόψεις, ακόμα κι αν ο ίδιος διαφωνούσε -ό,τι δηλαδή χαρακτηρίζει τη δημοσιογραφική δεοντολογία της ιστορικής εφημερίδας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη φυσική και την εκδοτική οικογένειά του, η οποία, είμαι βεβαία πως θα θα συνεχίσει στο δρόμο που ο ίδιος χάραξε.

Αντίο, φίλε».


Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Οικονομόπουλος

«Αγωνιστής της Δημοκρατίας, της Ενημέρωσης και της τοπικής κοινωνίας…

Αυτόν τον Χρήστο Χριστόπουλο γνωρίσαμε όλοι μας και η απουσία του είναι ήδη και θα είναι  για πάντα, έντονα αισθητή. Για εμένα προσωπικά, που πέρυσι τέτοια εποχή είχα την χαρά ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου «ΠΛΑΤΩΝ» να του απονέμω τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία, αλλά και για κάθε συμπολίτη.

Πέραν του ότι επρόκειτο για έναν υποδειγματικό οικογενειάρχη, ο Χρήστος Χριστόπουλος υπήρξε και ιδανικός καθοδηγητής και στήριγμα για κάθε έναν εξ ημών που κάποια στιγμή σκεφτήκαμε, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε πιο ενεργά με τα κοινά και να εμπλακούμε στον χώρο της Πολιτικής.
Το γραφείο του ήταν πάντα ανοικτό, για όλους, ώστε να δώσει τις κατάλληλες συμβουλές και γνώμες οι οποίες ήταν ο σωστός «οδηγός» διότι πάντοτε επαληθεύονταν στην πράξη.

Καλό σου… ταξίδι, αγαπημένε φίλε Χρήστο.
 
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην αξιότιμη οικογένειά σου, αλλά και στον γιο σου, Γιάννη Χριστόπουλο, άξιο συνεχιστή της εφημερίδας που ίδρυσες και αγκάλιασαν άπαντες οι Πατρινοί».


O Nίκος Τζανάκος

Εφυγε απο κοντά μας μια εμβληματική μορφή οχι μόνο της δημοσιογραφίας αλλά και της πόλης. Ενας άνθρωπος που αγάπησε τον τόπο του και με τη συμπεριφορά του και τον "όγκο" του δίδαξε και κατηύθηνε. Η πόλη έχασε εναν δικό της άνθρωπο και η δημοσιογραφία το δάσκαλό της. Δύσκολο  και μεγάλο στοίχημα η αναπλήρωσή του κενού που αφήνει πίσω του. Θερμότατα συλλυπητήρια στη δημοσιογραφική οικογένεια και ειδικά στους οικείους του. Νίκος Τζανάκος. Πάτρα η δική μας πόλη.

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος

Έφυγε ο φίλος μου ο Χρήστος!
Τον γνώρισα λίγα χρόνια πριν, αλλά έφταναν για να χτίσουμε μια φιλία που προχτές το βράδυ επισφραγίστηκε με έναν τελευταίο διάλογο :
- Γεια σου ρε μάγκα σε αγαπάω πολύ.
- Και εγώ σε αγαπάω Χρήστο.
Καλό ταξίδι φίλε!

Η ΝΟΔΕ Αχαΐας

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο εκδότης της  εφημερίδας των Πατρών «Η ΓΝΩΜΗ», Χρήστος Ι. Χριστόπουλος. «Η ΓΝΩΜΗ» συντροφεύει όλους τους Πατρινούς για δεκαετίες και η προσφορά του ιδρυτή της στην ενημέρωση είναι αδιαμφισβήτητη. Ο χαμός του ιστορικού εκδότη, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική και όχι μόνο κοινότητα των ΜΜΕ.

Ως ΝΟΔΕ ΑΧΑΪ́ΑΣ εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΑΧΑΪ́ΑΣ
Ανδρέας Μαζαράκης
Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκ. Άγιος Ανδρέας Πατρών.

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών



Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια μίας εμβληματικής προσωπικότητας της δημοσιογραφίας, του εκδότη Χρήστου Χριστόπουλου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
 


O Πλάτωνας Μαρλαφέκας
Με αφορμή την  απώλεια του εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη», Χρήστου Χριστόπουλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Ο Χρήστος Χριστόπουλος υπηρέτησε για δεκαετίες τον Τύπο. Επέλεξε να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο στο χώρο των ΜΜΕ, αρνούμενος να κάνει εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες που τον διέκριναν στην επαγγελματική και την κοινωνική πορεία του. Ανήκε στην παραδοσιακή γενιά των εκδοτών που σεβόταν την διαφορετική γνώμη, το αναγνωστικό κοινό και τους συνεργάτες του. Χρησιμοποιούσε την δύναμη του Μέσου που διηύθυνε με επιτυχία, για να ασκήσει γόνιμη κριτική σε κάθε μορφής εξουσία και για να προβάλει την αγαπημένη μας Αχαΐα. Θα μας λείψει… Απευθύνω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Χριστόπουλου και πιστεύω ότι θα τους παρηγορεί το γεγονός ότι υπήρξε ένας ακέραιος και συνετός άνθρωπος".
    Ο Αντώνης Κουνάβης
Η απώλεια του ιδρυτή και εκδότη της ιστορικής εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ» Χρήστου Χριστόπουλου σκόρπισε θλίψη στη δημοσιογραφική οικογένεια της Πάτρας και σε όλους όσοι είχαν την τύχη να γνωρίζουν αυτόν τον εξαίρετο άνθρωπο, πρωτεργάτη και στυλοβάτη του τοπικού Τύπου.

Για μένα ήταν κάτι παραπάνω από ένας φίλος. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ο αδόκητος χαμός του όχι μόνο με στενοχώρησε, αλλά με συγκλόνισε. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ!

Είναι μάλλον περιττό να σημειωθεί ότι ο Χρήστος Χριστόπουλος αφήνει πίσω του ένα εξαιρετικά δυσαναπλήρωτο κενό.

Στην οικογένεια του και στο προσωπικό της «ΓΝΩΜΗΣ» εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου. Τους εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς να έχουν τη δύναμη και το κουράγιο ώστε να αποδειχθούν στην πορεία αντάξιοι συνεχιστές του έργου του.
Η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, εκπροσωπώντας και το Σώμα, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκδότη της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» Χρήστου Χριστόπουλου για το θάνατό του.

Ο Χρήστος Νικολάου

¨Ένας άνθρωπος με ήθος και αξιοπρέπεια έφυγε σήμερα από κοντά μας¨, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου για την απώλεια του εκδότη της εφημερίδας "ΓΝΩΜΗ" Χρήστου Χριστόπουλου που έφυγε το πρωί της Τρίτης.

«Ο Χρήστος Χριστόπουλος αφήνει πίσω του τεράστιο κενό και μια μεγάλη παρακαταθήκη για όλους μας. Ιδρυτής της ιστορικής εφημερίδας ΓΝΩΜΗ, ακούραστος εργάτης της καθημερινότητας, σωστός πατέρας, καλός οικογενειάρχης και πάντα δίπλα σε όλους, όσοι τον είχαν ανάγκη, ο εκλιπών ήταν πάντα παρών με ευγένεια και ήθος.

Η αγάπη του για τον τόπο του, εκφραζόταν εμπράκτως στην εφημερίδα, η οποία περνά πλέον στον άξιο συνεχιστή του έργου του και γιο του εκλιπόντος, Γιάννη Χριστόπουλο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε στην άκρη, το πολυετές έργο και τη μεγάλη προσφορά του, αλλά και τις οικογένειες που στήριζε και στηρίζει η ιστορική εφημερίδα. Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, την αγαπημένη του σύζυγό Λιάνα, τον γιο του Γιάννη και τις δύο κόρες του Γεωργία και Εύη».

Ο Γιάννης Μάκκας
Ο Χρήστος Χριστόπουλος άφησε τη δική του παρακαταθήκη στον χώρο του τοπικού τύπου μέσα από την πολύχρονη και σημαντική διαδρομή της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ,από το 1972 ως σήμερα. Με συνέπεια, μεράκι και ήθος υπηρέτησε τον χώρο της δημοσιογραφίας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, για την απώλειά του.
Η Ευσταθία Γιαννιά
Eκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Χρήστου Χριστόπουλου, ενός γνήσιου και αυθεντικού ανθρώπου, άξιου εκφραστή του περιφερειακού Τύπου. Ο Χρήστος Χριστόπουλος άφησε σπουδαία παρακαταθήκη. Πιστός στις αρχές της αντικειμενικής δημοσιογραφίας υπηρέτησε την Αχαΐα και την παράταξή μας με σθένος και συνέπεια. Αιωνία του η μνήμη!
Ευσταθία Γιαννιά, Αντιστράτηγος ε.α, Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας ν. Αχαίας. Μέλος Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΝΔ
Ο Γιάννης Καρβέλης
Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του εκδότη της εφημερίδα σας, Χρήστου Χριστόπουλου και παρακαλώ όπως μεταφέρετε στους οικείους του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΠΕΛ/ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο Χρήστος Πατούχας
Από την Ανυπότακτη Πολιτεία, εκφράζουμε τα βαθύτατα συλληπητήρια μας, στους συντάκτες, όλους τους εργαζόμενους και στην οικογένεια του εκλιπόντος, για τον θάνατο του εκδότη σας κυρίου Χριστόπουλου.
Με κάθε τιμή Χρήστος Πατούχας Δημοτικός Σύμβουλος.

Ο Παύλος Μαρινάκης

Ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, δικηγόρος, Παύλος Δ. Μαρινάκης ανέφερε "τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους εσάς που εργαζόσασταν δίπλα του. Το παράδειγμά του θα αποτελεί ανυπολόγιστης αξίας παρακαταθήκη για όλους"
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΕΠ  

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΕΠ για την απώλεια του εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη Πατρών» ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους εργαζόμενους της εφημερίδας.


Η προσφορά του στην ανάπτυξη και προβολή των αθλητικών δράσεων στην περιοχή ήταν τεράστια. 

Το Δ.Σ. του ΝΟΠ
Το ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Πατρών σας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια ενός σπουδαίου Πατρινού.
Για το ΔΣ του ΝΟΠ
Ο Πρόεδρος
Πέτρος Καθρέπτας
Ο Προμηθέας

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Προμηθέα Πάτρας εκφράζουν την θλίψη τους για την απώλεια του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας "Η Γνώμη", Χρήστου Χριστόπουλου. Παράλληλα, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Ο Νίκος Σταθακόπουλος

Ο αδόκητος χαμός του ιδρυτή της ιστορικής εφημερίδας «Η ΓΝΩΜΗ» Χρήστου Χριστόπουλου, είναι κάτι παραπάνω από μια σημαντική απώλεια. Είναι ένα δυσαναπλήρωτο κενό για τον τοπικό Τύπο, στον οποίο άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του με μια μακροχρόνια και δημιουργική πορεία.
Στην οικογένεια του και στο προσωπικό της «ΓΝΩΜΗΣ εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, με την εγκάρδια ευχή να συνεχίσουν το έργο του ιδρυτή της. 


Η ΕΠΣ Αχαΐας
Το Δ.Σ. της ΕΠΣ Αχαΐας εξέδωσε συλλυπητήριά ανακοίνωση, που αναφέρει: «Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Αχαΐας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον θάνατο του ιδρυτή της εφημερίδας «Γνώμη», Χρήστου Χριστόπουλου. Η προσφορά του στην Αχαΐα και την δημοσιογραφία ήταν τεράστια».
H ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 
Η διοίκηση της ΠΑΕ Παναχαϊκή με ανακοίνωση της εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήριά για την απώλεια του εκδότη της Γνώμης, Χρήστου Χριστόπουλου. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαικη, αναφέρει: ""Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891 συμμετέχει στο πένθος για την απώλεια ενός σπουδαίου μέλους της πατραϊκής κοινωνίας, του ιστορικού εκδότη της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ», Χρήστου Χριστόπουλου. 
Ο εκλιπών υπήρξε πρωτεργάτης της παραδοσιακής ελληνικής δημοσιογραφίας διδάσκοντας ήθος και σεβασμό.
Η συνεισφορά του, για δεκαετίες ολόκληρες, στην προβολή και ανάπτυξη των αθλητικών δρώμενων της περιοχής και ιδιαίτερα της Παναχαϊκής μέσα από τις σελίδες της «ΓΝΩΜΗΣ», ήταν τεράστια.
Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 1891 συλλυπείται  θερμά την οικογένεια του και ιδιαίτερα τον γιο του Γιάννη που συνεχίζει με επιτυχία το εκδοτικό του έργο». 
Α.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ 
Η διοίκηση του Απόλλωνα Πάτρας στο άκουσμα της απώλειας του εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη», Χρήστου Χριστόπουλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Χριστόπουλου, εκδότη της εφημερίδας «Γνώμη». Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του στήριξαν διαχρονικά τις αγωνιστικές προσπάθειες του Απόλλωνα Πάτρας, αλλά και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Σύλλογος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. 

Μας έκανε να αισθανόμαστε πάντα φιλικά και μας έδειχνε «δρόμους» για την καλύτερη δυνατή προβολή των αθλητικών αξιών που πρεσβεύει ο Απόλλωνας Πάτρας. Θα μείνει στη θύμησή μας σαν ένας άνθρωπος που βοήθησε σημαντικά τον ιστορικό μας Σύλλογο με τις ιδέες, τις προτάσεις και τις δράσεις του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: