ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ζητά ευκαιρία να λακήξει από τους Μεσογειακούς!


Φωτογραφία αρχείου, από την επίσκεψη Βασιλειάδη στο Δημαρχείο Πατρέων.


Ο Δήμαρχος Πατρέων θέτει ως πρόσχημα την μη συμμετοχή χορηγών στους Παράκτιους Αγώνες της Πάτρας το 2019, αλλά ζητάει να πάρει την κατασκευή των δέκα έργων τους!


Ευκαιρία να «λακήξει» από τις ευθύνες που συνεπάγονται  στην ανάληψη μιάς σημαντικής διοργάνωσης, όπως αυτή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, προσπαθεί να βρει ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης κσι  αίφνης θυμήθηκε ότι δεν θα τους δεχθεί, εάν σε αυτούς συμμετάσχουν και χορηγοί.
Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει σε επιστολή του, που απέστειλε στον υφ. Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, υπό το πρόσχημα της ερώτησης του πότε θα γίνουν τα έργα, που προβλέπονται, δέκα τον αριθμό, στην Αγυιά και αλλού.
Η θέση αυτή του δημάρχου, χαρακτηρίζεται ως υπαναχώρηση εκ των συμφωνηθέντων, που δεν συνάδει με την σοβαρότητα και το κύρος του πρώτου πολίτη της πόλης. Και εκ των πραγμάτων θέτει ζητήματα, όσον αφορά τον σκοπό αυτής της στάσης του. 
Εκ τούτων αναμένεται και η αντίδραση του υφυπ. Αθλητισμού, που θα αντανακλά την θέση της Κυβέρνησης, καθότι είναι η υπεύθυνη για την επιλογή της Πάτρας, στην διεξαγωγή των Μεσογειακών Αγώνων.
Στην αποτελούμενη εκ τριών συνόλων επιστολή του, ο Κ. Πελετίδης στο δεύτερο σύνολο αναφέρει τα παρακάτω:
2. Επειδή στη συζήτηση που είχαμε την τελευταία φορά, διαφάνηκε η πρόθεσή σας να έχουν ισχυρή παρουσία χορηγοί, θα ήθελα να σας αναφέρω και γραπτώς τις απόψεις μας πάνω σ’ αυτό το θέμα.
Απόψεις που σας παρέθεσα στην τελευταία συνάντησή μας αναλυτικά και που διατυπώθηκαν και δημοσίως από την μεριά μας στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα.
Η άποψή μας είναι ότι δυστυχώς τέτοιοι οι διεθνείς αγώνες έχουν μετατραπεί σε μια εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι χορηγοί και οι χορηγίες είναι ο εύσχημος τρόπος της όλο και πιο βαθιάς εμπορευματοποίησής τους, που οδηγεί αθλητές και αθλήτριες στον πρωταθλητισμό του ντόπινγκ, τους μετατρέπει σε αναλώσιμο υλικό ενός αδυσώπητου εμπορευματοποιημένου θεάματος κ.λπ.
Δεν θα θέλαμε οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες στην πόλη μας να αφήσουν ένα τέτοιο αποτύπωμα. Θα επιδιώξουμε - όσο περνάει από το χέρι μας - να μην αφήσουν την σφραγίδα των πολυεθνικών αλλά των
αθλητών, των ταλέντων, της φιλίας των λαών της Μεσογείου και που ειδικά στις μέρες με οδηγό τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών ξεριζώνονται και ματώνουν. Χωρίς την αυταπάτη ότι
με την συμμετοχή του ο Δήμος μας θα αποτρέψει την εμπορευματοποιημένη εικόνα και πραγματικότητα τέτοιων αθλητικών διοργανώσεων θέλουμε να κάνουμε καθαρό και με την θέση και με την στάση μας ότι δεν θα συνεισφέρουμε στην διαιώνισή της».

Προφανώς ο κ. Πελετίδης είδε ότι δεν μπορεί να οικειοποιηθεί ένα τόσης μεγάλης έκτασης γεγονός, που φυσικά συνεπάγεται ευθύνες και γι αυτό επιδιώκει το μπλοκάρισμα της διοργάνωσης.
Θέτει ως πρόσχημα την μη συμμετοχή χορηγών, ξεχνώντας  πως η εμπορευματοποίηση δεν είναι ο μόνος λόγος για την χρήση ντόπινκγ, αφού αυτή η ολέθρια ταχτική ακολουθήθηκε ακόμη και στις πρώην ανατολικές χώρες με προαγωγό το επίσημο κράτος. Και με αποτέλεσμα μεγάλοι αθλητές να πεθαίνουν από αυτό, ενώ αθλήτριες να γεμίζουν τρίχες στα στήθη τους, λόγω των ανδρικών ορμονών, που τους χορηγούσαν!
Εντοιαύτη  περιπτώσει το ζήτημα των χορηγών το έχει λύσει η ίδια η ζωή με την ανάδειξη της συμβολής τους, που δυστυχώς λόγω του μεγάλου ύψους κόστους των  διοργανώσεων, τους  έχουν καταστήσει αναγκαίους. Πολύ περισσότερο που αυτού του είδους οι διοργανώσεις καθίστανται υπερθέαμα με την παράλληλη εξοικονόμηση πόρων λόγω της τοποθέτησης υψηλού κύρους διαφημίσεων.
Αντιδράσεις από την ακαταλόγιστη ανευθυνότητα του Δημάρχου

Στις πρώτες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ανώριμη μη σοβαρή στάση του Δημάρχου, προστίθενται και οι παρακάτω, μία των οποίων ανήκει στον υπεύθυνο του Τμήματος Αθλητισμού της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα.   

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΡΑΠ Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» Ηλίας Γρηγόρης συσχετίζει το θέμα με την ιδεολογική θέση του ΚΚΕ, αναφέροντας:

«Δεν καταλαβα... Αν υπαρξουν  χορηγοι, ο Δημος Πατρεων, που φιλοξενει τους αγωνες, ΔΕΝ θα συμμετασχει???... Σε παραλληλο συμπαν με τις ιδεοληψιες τους , ως συνηθως, ο Πελετιδης και το ΚΚΕ... Γιατι, δεν το ηξερε απο πριν??...Και γιατι συμμετειχε με εκπροσωπο του, και μαλιστα, προσπαθησε να το ιδιοποιηθει σαν δικο του επιτευγμα, με ξενα κολυβα???...  Διαφορετικα, να περιμενουμε... να γινει το ΚΚΕ αυτοδυναμη Κυβερνηση στην Ελλαδα, καταργωντας τα υπολοιπα κομματα φυσικα...δηλαδη ΠΟΤΕ... να καταργησει τις χορηγιες.... ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΕΣ... Τραγελαφικες ιστοριες του δημαρχου του ΚΚΕ, Πελετιδη, εν ετει 2017...».

Μία άλλη άποψη είναι αυτή που ρωτά:

«Και τότε γιατί τους αποδέχθηκε ο κ. Πελετίδης; Τι παιδιαρίσματα είναι αυτά; Τι ζητάει τώρα δηλαδή; Να γίνουν τα δέκα αθλητικά έργα στην Πάτρα και μετά να βγει και να πεί ότι εγώ το είχα πει δεν θελω χορηγους. Και να χτυπάει τα πόδια του με πείσμα στο πάτωμα; Βρε τον Μπερτόδουλο, που την πάει τη δουλειά; Κι εδώ πολιτική της τρικλοποδιάς θέλει να κάνει; Εάν είναι να φορτωθεί όλο το κόστος η χώρα για να πάρουμε τους Μεσογειακούς, κάνοντας έργα σε ένα Δήμο, χαλάγοντας τόσα λεφτά, για 10 μάλιστα έργα, ’’αναμένει το βύσσινο’’, που 'ναι κι ακριβό. ‘’Αναπάρουμε άνα μπάκλαβα’’»!

Άλλος αναγνώστης Πατρινός θέτει σε πολύ εύστοχα πλαίσια το ζήτημα των Μεσογειακών ρωτώντας:

«Αυτός προτίμησε τους  ιδιώτες και τους ανέθεσε την κατασκευή της Φάτνης  και  τα υλικά του Χριστουγεννιάτικου Χωριού, αλλά δεν θέλει ιδιώτες να επιχορηγήσουν τους Μεσογειακούς; Γιατί; Μήπως επειδή δεν θα είναι από την γενιά του Φούρα;».  

Δεν υπάρχουν σχόλια: