ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας


 Ακολουθούν η ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής και η ΧΑ - Σταθεροί στα μικρά ποσοστά τους οι υπόλοιποι - 25,4 Λευκά και άλλα - Σκούρες οι προβλέψεις για Απ. Κατσιφάρα

Να μιά καλή είδηση για τον πολυχτημένο, απ' όλες τις πολιτικές πλευρές χώρο της ριζοσπαστικής  Αριστεράς στη Δυτική Ελλάδα.  Ανάλογα είναι τα μηνύματα και από άλλες μεγάλες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με αδημοσίευτες ανεπίσημες  δημοσκοπήσεις  που διεξάγει το κόμμα για ανάλυση των στοιχείων τους. 


Πρώτη επίσημη δημοσκόπηση για την εποχή στην περιοχή μας, και όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ κρατεί. Αυτό  , πριν μπούμε  στο 2018, που  είναι το έτος, κατά το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, ίσως ο κυριότερος, που στην Αχαΐα η οργάνωση του κόμματος ετοιμάζεται να ξεδιπλώσει όλα τα χαρτιά της.

Και σύμφωνα με πληροφορίες, από το εσωτερικό της, θα προσεγγίσει τους φίλους της, που έχουν αποστασιοποιηθεί και πάντως παρακολουθούν  την δραστηριότητα του κόμματος, με νέες πολιτικές και οικονομικές προτάσεις, που έχει ανάγκη η κοινωνία για να ανακάμψει και να μπει με ψηλά το κεφάλι στη νέα περίοδο που διανοίγεται.    

Το thebest.gr παρουσιάζει σήμερα το Β' ΜΕΡΟΣ της μεγάλης ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ που διενήργησε η ΚΑΠΑ Research στη Δυτική Ελλάδα κια πιστοποιεί τα προαναφερθέντα. 

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η επικυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 ήταν πλήρης. Από τη δημοσκόπηση φαίνεται να διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεη ψήφου, αλλά με "ψαλιδισμένα" ποσοστά.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών για τους πολιτικούς αρχηγούς η γνώμη των πολιτών είναι ότι βρίσκονται μακριά από την κοινωνία.
Για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας οι θετικές γνώμες υπερβαίνουν σημαντικά το εκλογικό ποσοστό που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές.

Παρουσιάζονται ακόμα οι δημοτικότητες για τους βουλευτές Αχαϊας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.

Πάντως οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας δείχνουν σταθερά προσηλωμένοι στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και στο ευρώ, αλλά είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας.

Οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες για τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα ανέρχονται σε 32,5% και οι αρνητικές-μάλλον αρνητικές σε 48,5%, ενώ ένα 19% δεν απαντά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά με σαφώς "ψαλιδισμένα" ποσοστά.
Στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 έιχε λάβει στην Αχαϊα 41,47 έναντι 22,37 της ΝΔ, στην Αιτωλοακαρνανία 35,12 (30,71 η ΝΔ) και στην Ηλεία 37,81 (26,92 η ΝΔ). Τώρα,η δημοσκπόηση, καταγράφει:

ΣΥΡΙΖΑ 19,4%
ΝΔ 18,2%
ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 10,8%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,1%
ΚΚΕ 6,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2,2%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 1,9%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2,1%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 4,9%
ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ 2,2%
ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ 14,1%
ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ 9,1%

Αξιοσημείωτο είναι το πσοσοτό των αναποφάσιστων (14,1%) και όσων δηλώνουν πρόθεση αποχής (9,1%). Το άθροισμα αυτών των δύο αντιπροσωπεύει περίποι το 1/4 του εκλογικού Σώματος.
_______________
Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 858 ατόμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από 13 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου. Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
Το Μέγιστο σφάλμα είναι 3,3% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται με στρογγυλοποίηση στο 0,5%.
Η ΚΑΠΑ Research είναι μέλος του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας της ESOMAR για τη διεξαγωγή και δημοσιοποίηση ερευνών κοινής γνώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: