ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Παρατασιούχοι και Βοήθεια στο Σπίτι, στο ΔΣ Πατρέων



Η παραμονή του προσωπικού των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων (Καθαριότητα, Αυτεπιστασία, Κοιμητήρια, Ηλεκτροφωτισμός) στην υπηρεσία τους, ήταν πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, που συνεδριάζει σήμερα.

Παράλληλα, συζητείται και το δεύτερο θέμα, αυτό της στήριξης της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», είναι τα δύο πρώτα θέματα της
Εισηγητής είναι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.
Στην  εισήγησή του μεταξύ άλλων είπε τα εξής:
«Θέλουμε και μέσω του Δημοτικού μας Συμβουλίου, να χαιρετίσουμε τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των ΟΤΑ, που επέστρεψαν την Παρασκευή στη δουλειά τους, έχοντας συμπληρώσει ενάμιση μήνα πολύμορφων κινητοποιήσεων. Ο αγώνας αυτός ήταν και είναι δίκαιος, γιατί το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένων χρόνου σε συμβάσεις αορίστου είναι δίκαιο.
Η ερμηνευτική εγκύκλιος που εξέδωσε  η κυβέρνηση, και αφορά την νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους, επιβεβαιώνει ότι η τροπολογία (άρθρο 24 του νόμου 4479/2017) όχι μόνο δεν εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά δεν προσφέρει και καμιά εγγύηση ότι οι δήμοι θα κρατήσουν το σύνολο των συμβασιούχων με νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018.
Συγκεκριμένα, η κυβερνητική τροπολογία προβλέπει ότι οι συμβασιούχοι που απασχολούσαν οι δήμοι μέχρι τις 7/6/2017, μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύουν, το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2018. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει οι Δήμοι μέχρι τις 31/7/2017 να αιτηθούν την πρόσληψη τακτικού προσωπικού για την καθαριότητα, με την προϋπόθεση ότι η σχετική δαπάνη θα καλύπτεται εξολοκλήρου από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη. Οι συμβασιούχοι μπορεί να απολυθούν και νωρίτερα από το Μάρτη του 2018, μόλις καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων, που αφορούν στο μόνιμο προσωπικό.
Σύμφωνα με την ερμηνευτική εγκύκλιο, οι συμβασιούχοι μπορούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με μοριοδότηση για τη μέχρι τώρα προϋπηρεσία τους, χωρίς όμως η μοριοδότηση να εξασφαλίζει την πρόσληψή τους. Επίσης, δεν μοριοδοτείται η προϋπηρεσία που θα προκύψει από τη σύναψη της νέας σύμβασης ορισμένου χρόνου μέχρι το Μάρτη του 2018.
Δεν διευκρινίζεται επίσης τι θα γίνει στο μεσοδιάστημα από τις 7/6/2017 (μέχρι εκείνη τη μέρα το Ελεγκτικό Συνέδριο επιτρέπει την πληρωμή των μισθών για την εργασία που πρόσφεραν) μέχρι τη σύναψη νέων συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Από τις μισθοδοσίες που εστάλησαν χτες στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, φαίνεται ότι πολλοί δήμοι (Λάρισα, Πεύκη - Λυκόβρυση, Μαρούσι, Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Αγιοι Ανάργυροι, Ελευσίνα κ.ά.) θα πληρώσουν τους συμβασιούχους μέχρι τις 7/6 και όχι για το διάστημα που ακολούθησε μέχρι σήμερα, αν και δούλευαν κανονικά. Ως Δήμος παρά τις ερωτήσεις που θέσαμε στο αρμόδιο υπουργείο δεν πήραμε απάντηση. Παίρνουμε όλα τα μέτρα για την καταβολή των δεδουλευμένων. Ήδη έχει αποσταλεί αντίστοιχο εντέλλεσθε του Δημάρχου προς τις Οικονομικές Υπηρεσίες για την πληρωμή των δεδουλευμένων του Ιουνίου».  

* Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, θα μεταβεί αύριο. Πέμπτη 6 Ιουλίου, στην Αθήνα και θα παραβρεθεί στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα, στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: