ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Νέα εποχή με το Master plan για το λιμάνι της Ζακύνθου


 
Ένα ιστορικό βήμα για την ανάπτυξη του λιμανιού αλλά και την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του νησιού της Ζακύνθου έγινε της προηγούμενες ημέρες με την υπογραφή από τα συναρμόδια υπουργεία του master plan του λιμανιού.
 
Πρόκειται για ένα αίτημα τουλάχιστον 10ετίας που συνεχώς έπαιρνε αναβολές, η υλοποίηση του οποίου ανοίγει πλέον το δρόμο για την κατασκευή απαραίτητων υποδομών που θα αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα. Και τούτο για το εγκεκριμένο πλέον master plan προβλέπει μια σειρά σημαντικών έργων που θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες και αναμένεται να προσελκύσει στο νησί πολλούς νέους υψηλού οικονομικού επιπέδου επισκέπτες.
Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 

-προβλήτα  κρουαζιερόπλοιων,

-προβλήτα πλοίων  που έρχονται από εξωτερικό,

-προβλήτα της ακτοπλοΐας για την σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, 

-θέσεις των σκαφών του λιμενικού σώματος και των αλιευτικών, 

-τμήμα αναψυχής (για κότερα, γιοτ, μέγκα-γιοτ  κ.α.), 

- τμήμα ναυταθλητισμού, 

-περιορισμένης έκτασης παρκινγκ,

- έργα πρασίνου κ.α. 

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί μετά από 10 χρόνια καταφέραμε να πάρουμε την
έγκριση του master plan για το λιμάνι του νησιού μας. Από τα συναρμόδια υπουργεία είναι πρόγραμμα χωροταξικό και αναβάθμισης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, είναι ένα έργο αναβάθμισης της πόλης. Δέκα χρόνια δεν υπήρξε το ενδιαφέρον, ούτε οι άνθρωποι που θα το κυνηγούσαν και θα το έφερναν στον προσκήνιο ώστε να εγκριθεί. Αυτή την φορά είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε στην Ζάκυνθο ένα βουλευτή που είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και μας ανοίγει πόρτες σε όποιον ενδιαφέρεται για την πρόοδο αυτού του τόπου», σχολιάζει σχετικά μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζακύνθου, Χρήστος Ζήβας.

Βέβαια τα έργα υποδομής που περιλαμβάνονται στο master plan δεν πρόκειται να γίνουν από τη μία μέρα στην αλλά όμως ο σχεδιασμός που πλέον είναι επίσημος αποτελεί τη βάση διεκδίκησης των τοπικών φορέων. «Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τα ποσά που θα μπορεί να εξασφαλίσει το υπουργείο Υποδομών, θα γίνονται τμηματικά και τα έργα. Δεν θα γίνουν όλα σε μια νύχτα, εξαρτάται από τα χρήματα που θα υπάρχουν για το λιμάνι μας. Είναι αξιόλογη και η μελέτη και τα όσα θα γίνουν. Έχω εμπιστοσύνη ότι θα προχωρήσουμε», επισημαίνει από την πλευρά του ο κ. Ζήβας.

Αναφορικά τώρα με τα μέχρι ώρας στοιχεία για την τουριστική κίνηση στο νησί όλα τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη αύξηση αυξήσεων, τόσο στο λιμάνι της Ζακύνθου όσο και στο αεροδρόμιο, και τούτο παρά την αρνητική δημοσιότητα που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα το νησί. 
 
Δημοσίευση σχολίου