ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Ο... χρυσοπόμολος Πατούλης αγωνιά για την φτώχεια !

Οι δήμοι είναι φτωχοί. Πεινάμε, φωνάζει ο Προέδρος της ΚΕΔ δήμαρχος Γ. Πατούλης, (δεξιά) εκλεγμένος με τη ΝΔ. Στη φωταγραφική σύνθεση αρχείου ο Γ. Πατούλης με την σύζυγό του, μετά το τέλος του συνεδρίου, σε διασκέδαση των δημάρχων της Ελλάδας, που παρέθεσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στο προλεταριακό συγκρότημα Χαλκιδικής, στο Πόρτο Καρά, έτσι για να πάνε κάτω τα... φαρμάκια. Γι αυτό και το πρόγραμμα είχε και το ανάλογο λαϊκό  μουσικό μέρος! (Φωτογραφία αρχείου).


“…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι  κηρύσσουν τη λιτότητα…” λέει ο Δήμαρχος ΠατρέωνΤην αντίθεσή του στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, που συνεπικουρείται από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Πατούλη, εκδηλώνει ο Δήμος Πατρέων, με την ευκαιρία  των παραπάνω να διοργανώσουν εκδήλωση με την συμμετοχή δρομέων και με σύνθημα ''Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ''.

Γίνεται εμφανής ο στόχος του ΣΚΑΪ και του δεξιών αποκλίσεων δημάρχου Αμαρουσίου, που διεκδικεί θέσει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις επόμενες εκλογές. Ζητούν να εμπεδώσουν στην ελληνική κοινωνία την ψευδή αντίληψη ότι οι Έλληνες με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν για ένα πιάτο φαΐ!

Λες και  αυτή φτώχια  που εμπεδώθηκε με αφορμή την οικονομική κατάρρευση της χώρας, δεν είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του πρώην δικομματισμού, που εφάρμοσαν επί τέσσερις δεκαετίες, με την κατασπατάληση δημόσιων πόρων.

Και που τώρα, η κυβέρνηση της Αριστεράς, με χίλια δυό εμπόδια που της βάζουν, προσπαθεί να βγάλει το λαό από αυτή την φτώχεια με το κεφάλι ψηλά. Η κάρτα του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, το κοινωνικό τιμολόγιο στο ρεύμα, που με 50 ευρώ εξασφαλίζει την ρευματοδότηση των φτωχών νοικοκυριών, το επίδομα ενοικίου και μία σειρά άλλα επιδόματα, κρατούν τον πολίτη όρθιο. Μακριά από τους κάδους σκουπιδιών, που έτρεχε μέχρι το 2014, να ψάξει για φαγητό.

Και με την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία των δανειστών, το 2018 θα μπορεί να χαράξει κι άλλες πολιτικές υπέρ των λαϊκών στρωμάτων !

Αλίμονο, εάν ο κάθε Πατούλης με τα χρυσά πόμολα, την πομπώδη  επίδειξη οικιακή χλιδής και με την αυτάρεσκη κυρα Πατούλαινα να βάζει το στίγμα της ως νέα Αντουανέτα, θα ενδιαφέρεται για τις λαϊκές ανάγκες.

Και προφανώς χτύπησε λάθος πόρτα, απευθυνόμενος για τέτοια ζητήματα στον Δήμο Πατρέων. Με τον Πελετίδη έχουμε πολιτικές διαφορές και τον κριτικάρουμε όπου πρέπει, όπως το ίδιο πράττει και ο ίδιος. Διαφωνούμε με την κομματικοποίηση του Δήμου Πατρέων, όπως και το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά απέναντι στην Δεξιά, συγκροτούμε μέτωπο. Το εάν πράττει το ίδιο και ο κ. Πελετίδης, αυτό ας το δούν οι Πατρινοί που τον ψηφίσαμε και κυρίως ας αναρωτηθεί ο ίδιος, πως παίρνει το θάρρος ο δεξιότατος Πατούλης να απευθύνεται στον κομμουνιστή Πελετίδη!

Η απάντηση του Κώστα Πελετίδη

Διαβάστε την αντίδραση του Δημάρχου Πατρέων Κ. Πελετίδη, στο αίτημα  του  Προέδρου της ΚΕΔΕ:    

«Με πρόσφατη επιστολή του ο κ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., ενημέρωσε το Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., να υλοποιήσει δράση με τίτλο “Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ”, σε συνεργασία με τον φορέα “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” και με την υποστήριξη του ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με όσα σχεδιάζουν θα διοργανωθούν σε 52 Δήμους τοπικοί αγώνες δρόμου, όπου οι συμμετέχοντες δρομείς θα προσφέρουν τρόφιμα στα αντίστοιχα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία θα θέλαμε να θίξουμε ορισμένα ζητήματα που αφορούν την αλληλεγγύη των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων προς όλους εκείνους που βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, τη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία.

Είναι γνωστή στον πατραϊκό λαό και δοσμένη η ευαισθησία και η στήριξη του Δήμου μας στις λαϊκές οικογένειες που βιώνουν καθημερινά, τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου. Έχουμε αναπτύξει μια σειρά δραστηριότητες, όπως την απαλλαγή ή τη μείωση στα δημοτικά τέλη και στην ύδρευση, τα Λαϊκά Φροντιστήρια, τις θερινές κατασκηνώσεις κ.ά. Ο Κοινωνικός Οργανισμός λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Σε όλες τις δομές του Δήμου μας, μόνιμο μέλημα μας είναι να μπορούν οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι λαϊκές οικογένειες της πόλης μας να βρίσκουν αποκούμπι χωρίς να χάνουν την αξιοπρέπειά τους. Γι’ αυτό δεν έχουμε δώσει δημοσιότητα και ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε στο μέλλον, σε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη συλλογή τροφίμων, ώστε να καλύπτουμε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε οικογένειες της πόλης μας. Πρωτοβουλίες που στηρίζονται από εκατοντάδες συμπολίτες μας, από επαγγελματίες και βιοτέχνες της πόλης μας, χωρίς να απαιτούν τη διαφήμισή τους ως χορηγοί. Η φτώχεια και η εξαθλίωση για μας δεν είναι ένα κοινωνικό event

Αυτές οι εκφράσεις της αλληλεγγύης του λαού μας, καμία σχέση δεν έχουν με εκδηλώσεις -  πυροτεχνήματα που διοργανώνονται για τις κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν. Το ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την ΚΕΔΕ, που δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη τόσο καιρό, για την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και της ΕΕ, θυμίζουν  σε όλους μας πως ''…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…'', όπως γράφει ο Μπέρτολτ  Μπρεχτ.

Με τον προκλητικό τίτλο ''Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ'', δείχνουν ακριβώς ποιά είναι τα όρια τους. Ένα πιάτο φαΐ στους πεινασμένους σήμερα και από αύριο πίσω στην ανεργία και την πείνα.

Ως Δήμος Πατρέων θα συνεχίσουμε στη ρότα που έχουμε χαράξει, στο πλευρό των λαϊκών στρωμάτων, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις όποιες ανάσες μπορούμε, μέσα στο σημερινό ασφυκτικό πλαίσιο και παράλληλα να διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού μας. Nα διεκδικούμε Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα».

Δημοσίευση σχολίου