ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Απάντηση σε δηλώσεις του Προέδρου ΔΗΠΕΘΕ ΠάτραςΑπάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας δίνουν τρεις κυρίες, δημοτικοί σύμβουλοι διαφορετικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που όμως συγκλίνουν στην αντίθεσή τους ως προς τα πεπραγμένα του κ. Τερζή. 

Διαβάστε την:

 
«Μάλλον είναι η πρώτη φορά που Δημοτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας βγάζει ανακοίνωση για να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα της πριν ακόμα βγάλει κάποια ανακοίνωση η αντιπολίτευση. Απαντά στον εαυτό της. Αυτό από μόνο του δηλώνει την αμηχανία της.

Η καθυστέρηση στην δυνατότητα προκήρυξης της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή,  είναι γνωστό ότι δεν είναι ευθύνη της Δημοτικής πλειοψηφίας αλλά κυρίως του Υπουργείου, χωρίς βέβαια να ξεχνάμε την ευθύνη (η οποία πουθενά δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση) του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή που ξαφνικά άφησε το θέατρο χωρίς καλοκαιρινή παραγωγή χωρίς προγραμματισμό για να παίξει στην Επίδαυρο. Όλα αυτά ήταν γνωστά εδώ και πολύ καιρό.

Γι’ αυτό το λόγο είχαμε επισημάνει από τον Μάιο ότι το ΔΣ δεν πρέπει να αφήσει το θέατρο χωρίς χειμερινές παραγωγές. Επίσης είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι το ΔΣ δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του καλλιτεχνικού Διευθυντή. Ο ρόλος του ΔΣ είναι πολιτικός. Βάζει πολιτικούς στόχους και προτεραιότητες τις οποίες και υλοποιεί ο καλλιτεχνικός και διοικητικός μηχανισμός του θεάτρου.

Γι’ αυτό και είχαμε προτείνει να κάνουν καλλιτεχνικές προτάσεις για τις χειμερινές παραγωγές στελέχη που διαθέτει ήδη το ΔΗΠΕΘΕ ως μία προσωρινή λύση μέχρι να πληρωθεί η θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο οποίο μάλιστα είχε συμφωνήσει και η Δημοτική πλειοψηφία. Αυτές οι προτάσεις θα έπρεπε να έρθουν στο ΔΣ το οποίο αφού  λάβει υπόψιν του και τον προτεινόμενο προϋπολογισμό θα αποφάσιζε σχετικά. Μία διαδικασία δηλαδή αντίστοιχη με αυτή που θα γινόταν αν υπήρχε Καλλιτεχνικός Διευθυντής.

Αντί αυτού με δύο μήνες καθυστέρηση βρισκόμαστε με μία εισήγηση του προέδρου όπου “κάποιοι” χωρίς να αναφέρονται ονόματα, αποφάσισαν αφού συμβουλεύτηκαν τον πρώην Καλλιτεχνικό Διευθυντή να προτείνουν δύο έργα και τους σκηνοθέτες τους χωρίς να υπάρχει ούτε ενδεικτικός προϋπολογισμός. Τίποτα απολύτως δηλαδή.

Δύο τίτλοι έργων και δύο ονόματα σκηνοθετών. Μετά από ερώτηση ποιοι πήραν αυτή την απόφαση μάθαμε ότι την απόφαση και τον “καλλιτεχνικό σχεδιασμό” τον έκανε η Δημοτική Επιτροπή Πολιτισμού. Μάλιστα όλα τα στελέχη της Δημοτικής πλειοψηφίας υπεραμύνθηκαν της άποψης ότι το ΔΣ πρέπει να κάνει καλλιτεχνικό σχεδιασμό και αφού αυτή την στιγμή αυτοί είναι δημοτική πλειοψηφία αυτοί αποφασίζουν.

Αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρξε έντονη αντίδραση σε αυτή την αντίληψη αφού επί της ουσίας προδιαγράφει ότι ο επόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής απλώς θα υλοποιεί διοικητικά Καλλιτεχνικούς Σχεδιασμούς ενός άτυπου οργάνου και όλα αυτά με την επίφαση της Δημοκρατικής λειτουργίας.

Μας έκανε επίσης εντύπωση ότι ο Πρόεδρος μάλλον δεν γνωρίζει ή ηθελημένα αποκρύπτει, ότι το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας έχει μεγάλη παράδοση στην επιλογή  παραγωγών υψηλής καλλιτεχνικής αξίας με προοδευτικό πρόσημο γεγονός που το κατατάσσει πρώτο μεταξύ όλων των ΔΗΠΕΘΕ της χώρας.

Δεν νομίζουμε ότι χρειάζονται περαιτέρω αναφορές στην ανακοίνωση και κυρίως στους χαρακτηρισμούς περί ελίτ αφού είναι πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής να χαρακτηρίζει έτσι όποιους δεν ανήκουν στον πολιτικό της χώρο.  Όμως είναι απορίας άξιο πως οι υπερασπιστές των λαϊκών οικογενειών και των ανέργων χρεώνουν με 500.000 Ευρώ το χρόνο παραπάνω το Δήμο της Πάτρας και τους πολίτες της για τον ίδιο αριθμό παραγωγών. Αναρωτιόμαστε αν υπάρξει τελικά ο περίφημος απολογισμός του προηγούμενου Καλλιτεχνικού Διευθυντή που ο ίδιος έχει αναγγείλει ή απλώς θα αναμένουμε τις εξαγγελίες του νέου “μεσσία” που θα μας παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή.

Τα μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ

Καρλιαύτη Χαριτίνη
Μπίρμπα Ουρανία
Σταματιάδου Μαριάννα

25/07/2017»

Δημοσίευση σχολίου