ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Πάρτο Αλλιώς



Του Ντίνου Βγενόπουλου

·        Άδωνης Γεωργιάδης : Οι δικαστές είναι αρχιμουρλοί και αυτοί κυβερνούν την Ελλάδα…
·        Από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια …

·        Κατά συνέπεια, η Ολομέλεια –των δικηγορικών συλλόγων-κρίνει ότι στην περίπτωση που ο δικηγόρος δεν προβεί στην τοποθέτηση POS, και εξ αυτού του λόγου του επιβληθεί η προβλεπόμενη στην ισχύουσα κ.υ.α. κύρωση του προστίμου, έχει τη δικονομική δυνατότητα να ασκήσει τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα.
·        Αυτοί  είναι τα… αγκωνάρια  του νόμου ;
·        Έλαστον τόπο σου
·        Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων διαμορφώνεται στο 5,17%, ενώ στο αποκορύφωμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2012, όταν ήταν πραγματική η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είχε φθάσει στο 44,21% !!!, αναφέρει το Bloomberg.
·        Απ’ αύριο να δεις πόσο θα πέσουν
·        Από τα σύννεφα
·        Oσοι περιμένουν αποτυχημένη έξοδο στις αγορές…
·        TVXs: Η ολική επιστροφή του «προβληματικού παιδιού» θα εξαρτηθεί και από την στήριξη που θα παράσχουν οι ίδιοι οι δανειστές – ήτοι, από το εάν είναι όντως διατεθειμένοι να εκκαθαρίσουν το ελληνικό ναρκοπέδιο από τους συνήθεις εμπρησμούς του συστήματος Σόιμπλε και του ΔΝΤ.
·        Ας κρατήσουμε και καμιά πισινή..
·        Μη μας τη φέρουν από πίσω…
·         Π. Μοσκοβισί. Βλέπουμε μια εκπληκτική βελτίωση στην Ελλάδα»
·        Τη …θλίψη τους όμως δεν τη βλέπεις…
·        Ξέρεις ποιοι θλίβονται…
·        Παπαδημούλης: «Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι που καταγγέλλουν κυβερνητική "θεσμική εκτροπή", προσέφυγαν στο ΣτΕ, γιατί θεωρούν αντισυνταγματικό να βάλουν POS. Ντροπή!»
·        Η ντροπή,  ντροπή δεν έχει και χαρά στον που την έχει…
·        Γ. Βαρουφάκης: «Ο κοινός νους απαιτεί από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό είτε να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους κκ. Σαμαρά-Στουρνάρα είτε να δηλώσει ευθαρσώς ότι η μετακύλιση του ομολόγου Στουρνάρα δεν βοηθά στην απόδραση της χώρας από την Χρεοδουλοπαροικία. Τρίτη επιλογή κ. Τσίπρα δεν έχετε!»
·        Το γαρ πολύ του …έρωτος γεννά παραφροσύνη γι’  αυτό και ο …Αλ(εξ)ης Πασάς έπνιξε τη Φροσύνη…
·        (λέγε με Γιάνη) …
·        Σόιμπλε: Σχεδόν όλοι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφωνούσαν ότι μία πορεία έξω από την ευρωζώνη θα ήταν καλύτερη για την Ελλάδα. Είχα συμφωνήσει σε αυτό και με τον κ. Γκάμπριελ πριν φύγω από τις Βρυξέλλες. 
·        Δημοσιογράφος: Κι ο Ζ. Γκάμπριελ ήθελε το Grexit;
·        Σόιμπλε: Είπε «φυσικά, ο Σόιμπλε έχει δίκιο...». Μόνο αργότερα εξέφρασε αντίθετη άποψη προς τα έξω. Στο τέλος η κ. Μέρκελ έπρεπε να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά. Έπρεπε να δώσει προτεραιότητα στη συνολική ευθύνη προς την Ευρώπη. Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι το αποτέλεσμα ήταν καλό. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι σε καλό δρόμο. 
·        Όπερ σημαίνει ότι κάνατε και «καθοδηγούσατε» λάθος όλη την ευρωζώνη κύριε… σοφέ…
·        New York Times «Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι ισχυρό, θα πρόκειται για στιγμή–ορόσημο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωζώνη»,
·        Wall Street Journal: «Η Ελλάδα επιστρέφει στις διεθνείς αγορές, επιδιώκοντας να αντικαταστήσει τα πενταετή ομόλογα, που λήγουν το 2019, από νέα που θα λήγουν το 2022».
·        Reuters: πρόκειται για «την πρώτη προσπάθεια της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων μετά από τρία χρόνια», αποτελεί δε «σημαντικό βήμα για την ανάκτηση της πλήρους και σταθερής πρόσβασης στις διεθνείς αγορές, όταν θα λήξει το πρόγραμμα διάσωσης το 2018».
·        Frankfurter Allgemeine Zeitung να εκτιμά ότι πιθανόν να αποτελέσει θρίαμβο για τους Αλέξη Τσίπρα και Ευκλείδη Τσακαλώτο.
·        Αν δεν μας δουλεύουν μας βολεύουν…
·        Την επικύρωση της εξαγοράς του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από την εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη αποφάσισε, όπως αναμενόταν, το Πρωτοδικείο Αθηνών
·        Καλή …αυριανή…
·        ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Κρίσιμη για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης μπορεί να αποδειχθεί η σημερινή ψηφοφορία στην αμερικανική Γερουσία για την επέκταση των κυρώσεων των ΗΠΑ εις βάρος της Ρωσίας. Δεδομένου ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έχει όλο και λιγότερα περιθώρια να αρνηθεί να υπογράψει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να πληγεί η στρατηγικής σημασίας ενεργειακή σχέση της με τη Ρωσία.
·        Κανονίστε να ξεμείνουμε από καύσιμα…
·        Λόγω …Τραμπ…
·        Το ποσό της αναπτυξιακής βοήθειας της Γαλλίας αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 9,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2017, ήτοι περίπου το 0,38% του ΑΕΠ, έπειτα από 8,1% το 2015 και 8,4% το 2016,
·        Τώρα, τι κερδίζει η Γαλλία από τις χώρες που …βοηθά δεν το ξέρω
·        Πολλαπλάσια…
·        Βασίλης : «Ελυσα τις ασκήσεις άλγεβρας, γεωμετρίας, θεωρίας αριθμών και συνδυαστικής. Σε σύγκριση με προηγούμενες φορές τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα και σίγουρα υπήρχε αρκετό άγχος για να τα καταφέρω. Ωστόσο, σε έναν τέτοιο διαγωνισμό επικεντρώνεσαι στα προβλήματα και σε νοιάζει μόνο να τα λύσεις. Αυτό κι έκανα».
·        Μπράβο παιδιά
·        Ελπίζουμε να λύσετε και τα προβλήματα της χώρας…
·        Από την προχειρότητα με την οποία έχει στηθεί ο ΕΦΚΑ, όπως αναφέρουν Τα Νέα, δεν γλίτωσε ούτε η ίδια η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου. Ο ΕΦΚΑ την εμφανίζει στην κατηγορία των ομογενών χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο.
·        Σιγά …τα νέα…
·        Βία σε βάρος δύο ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων άσκησε «επαγγελματίας» .Ο Ιδιοκτήτης που φέρεται να ελέγχει αρκετά κέντρα διασκέδασης χειροδίκησε σε βάρος δύο ελεγκτών της Αρχής που είχαν καταφθάσει στο νησί για τη διενέργεια ελέγχων.
·        Παιδί της νύχτας μια ζωή
·        Πάρε μιαν αυστηρή ποινή…
·        Προς γνώση,  συμμόρφωση
·        Και παραδειγματισμό…
·        Την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017, αύξηση έναντι του στόχου υπήρξε στις  κατηγορίες εσόδων:
·        Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 114 εκατ. ευρώ ή 95,2%,
·        Φόροι στην περιουσία κατά 90 εκατ. ευρώ ή 15,5%,
·        Άμεσοι Φόροι ΠΟΕ κατά 100 εκατ. ευρώ ή 8,9%,
·        ΦΠΑ λοιπών κατά 247 εκατ. ευρώ ή 4,1%,
·        Λοιποί φόροι συναλλαγών κατά 21 εκατ. ευρώ ή 10,1%,
·        Τέλος ταξινόμησης οχημάτων κατά 20 εκατ. ευρώ ή 18,5%,
·        ΕΦΚ ενεργειακών προϊόντων κατά 25 εκατ. ευρώ ή 1,2%,
·        Έμμεσοι φόροι ΠΟΕ κατά 68 εκατ. ευρώ ή 12,2%,
·        Λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 80 εκατ. ευρώ ή 3,4%,
·        Έσοδα καταργηθέντων ειδικών λογαριασμών κατά 13 εκατ. ευρώ ή 9,5%,
·        Έσοδα προγράμματος ενίσχυσης της ρευστότητας λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης κατά 10 εκατ. ευρώ.
·        Να δω τι θα τα κάνετε τόσα λεφτά…
·        Παράλληλα, μειωμένα ίδια περίοδο ήταν τα έσοδα:
·        Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων κατά 123 εκατ. ευρώ ή 3,7%,
·        Φόρος Εισοδήματος Ειδικών Κατηγοριών κατά 39 εκατ. ευρώ ή 6,5%,
·        Λοιποί άμεσοι φόροι κατά 15 εκατ. ευρώ ή 2,0%,
·        Λοιποί ΕΦΚ (καπνού, κλπ) κατά 54 εκατ. ευρώ ή 4,6%,
·        Λοιποί φόροι κατανάλωσης κατά 10 εκατ. ευρώ ή 6,1%,
·        Έσοδα αποκρατικοποιήσεων κατά 344 εκατ. ευρώ ή 26,3%.
·        Ποιος πληρώνει το …βαρκάρη;
·        Και το αστείο την ημέρας
·        Παυλόπουλος: «Ξέρετε ποιοι φταίνε που έγινε έτσι   ο Βαρουφάκης ; «Φταίει ο Τσίπρας που τον έκανε υπουργό και ο Στουρνάρας που τον έκανε καθηγητή».
·        Κόκκαλο οι αρχηγοί
·        Ανέκδοτο ο Γιάνης…


Δεν υπάρχουν σχόλια: