ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Ο Μεγάλος Αδελφός επιτηρεί την διανομή διαφημιστικού υλικού
Φωτογραφία αρχείου.

Αντιγραφή και εφαρμογή του υποτιμητικού συστήματος Έσελον στους νεαρούς διανομείς στην Πάτρα, προκαλεί παρέμβαση 54 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κώστας Σπαρτινός κατέθεσε ερώτηση, που συνυπέγραψαν 54 βουλευτές, προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η αντιγραφή και εφαρμογή του συστήματος Έσελον στους διανομείς εντύπων της Αχαΐας, προκαλεί την δίκαιη αγανάκτηση.
Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στην παράλογη και υποτιμητική υποχρέωση των εργαζομένων σε εταιρεία διανομής διαφημιστικών εντύπων στην Πάτρα, να φέρουν επάνω τους σύστημα εντοπισμού στίγματος (GPS), χαρακτηρίζοντας  το γεγονός ως τακτική που παραπέμπει σε φεουδαρχικές σχέσεις εργασίας. Ο βουλευτής εστίασε επίσης στην ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος, αφού προκαλεί έντονη σωματική κόπωση ιδιαίτερα σε περιπτώσεις με δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Απευθυνόμενος προς το Υπουργείο, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης θεσμικού πλαισίου προστασίας που να διασφαλίζει την παροχή μέτρων προστασίας στους εργαζόμενους και να αποτρέπει τη χρήση συσκευών εντοπισμού θέσης των εργαζομένων.

Αναλυτικότερα η επερώτηση περιλαμβάνει τα παρακάτω:Αθήνα, 25 Ιουλίου  2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Θέμα:  Εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων στην διανομή διαφημιστικών εντύπων
Πρόσφατο δημοσίευμα της διαδικτυακής σελίδας patrastimes.gr φέρνει στο φως τις συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό περιβάλλον γαλέρας και επικρατούν σε εταιρεία διανομής διαφημιστικών εντύπων στην περιοχή της Πάτρα.
Συγκεκριμένα,  το άρθρο αναφέρεται σε εργαζόμενο που καταγγέλλει ότι η εταιρεία τους υποχρεώνει να φέρουν μαζί τους συσκευές εντοπισμού στίγματος (GPS)  με στόχο την επιβεβαίωση κάλυψης της έκτασης διανομής που έχει δοθεί στον εργαζόμενο. Σε περίπτωση δε που ο εργαζόμενος σταματήσει έστω και 5 λεπτά να ξεκουραστεί από το περπάτημα, το σύστημα εντοπισμού ενημερώνει την εταιρεία, η οποία προβαίνει σε μέτρα. Σαφώς τέτοιες τακτικές παραπέμπουν σε φεουδαρχικές σχέσεις εργασίας και πρέπει να ανατρέπονται αφού είναι υποχρέωση όλων μας να διασφαλίζουμε το υγιές εργασιακό περιβάλλον.
Με δεδομένο ότι το είδος της εργασίας αυτής απαιτεί έντονη σωματική δραστηριότητα σε ιδιαίτερα σκληρές καιρικές συνθήκες (υπερβολική ζέστη-υπερβολικό κρύο), είναι υποχρέωση κάθε επιχείρησης να προστατεύει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της, παρέχοντας μέτρα προστασίας όπως π.χ. παροχή καπέλου, αδιάβροχου, τακτικά διαλείμματα, παροχή νερού για ενυδάτωση.
Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός
1.     Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο ώστε να απαγορεύεται η χρήση συστημάτων εντοπισμού στίγματος (GPS) στους εργαζομένων κατά τη διάρκεια εργασίας τους;
2.     Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο προστασίας που να διασφαλίζει την παροχή μέτρων προστασίας στους εργαζόμενους στη διανομή διαφημιστικών εντύπων; Αν όχι, σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο ώστε να τα διασφαλίσει;
Οι ερωτώντες  Βουλευτές
Σπαρτινός Κωνσταντίνος
Αϊχάν Καρά Γιουσούφ
Ακριώτης Γεώργιος
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αντωνίου Χρήστος
Αραχωβίτης Σταύρος
Αυλωνίτου Ελένη
Βαγιωνάκη Ευαγγελία (Βάλια)
Βάκη Φωτεινή
Βαρδάκης Σωκράτης
Γιαννακίδης Ευστάθιος
Δέδες Ιωάννης
Δουζίνας Κωνσταντίνος
Δρίτσας Θεόδωρος
Εμμανουηλίδης Δημήτριος
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Θεωνάς Ιωάννης
Ιγγλέζη Κατερίνα
Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα)
Καραγιάννης Ιωάννης
Καραγιαννίδης Χρήστος
Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)
Καστόρης Αστέριος
Κατσαβριά – Σιωροπούλου Χρυσούλα
Κυρίτσης Γεώργιος
Μανιός Νικόλαος
Μηταφίδης Τραντάφυλλος
Μιχαηλίδης Ανδρέας
Μορφίδης Κωνσταντίνος
Μουμουλίδης Θεμιστοκλής
Μουσταφά Μουσταφά
Μπαλτάς Αριστείδης
Μπαλωμενάκης Αντώνης
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Ντζιμάνης Γεώργιος
Ξυδάκης Νικόλαος
Ουρσουζίδης Γεώργιος
Πάλλης Γεώργιος
Παπαδόπουλος Νικόλαος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Παπαηλιού Γεώργιος
Παρασκευόπουλος Νικόλαος
Παραστατίδης Θεόδωρος
Παυλίδης Κωνσταντίνος
Πρατσόλης Αναστάσιος (Τάσος)
Ρίζος Δημήτριος
Ριζούλης Ανδρέας
Σαρακιώτης Ιωάννης
Σταμπουλή Αφροδίτη
Στέφος Ιωάννης
Συρμαλένιος Νικόλαος
Τζούφη Μερόπη
Τριανταφύλλου Μαρία
Τσόγκας Γεώργιος
Ψυχογιός Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου