ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Έμποροι της Πάτρας αισιοδοξούν για τις εκπτώσεις







 Με αισιοδοξία προσβλέπουν τις θερινές εκπτώσεις οι έμποροι της πόλης και ίσως ελπίδες τους να επαληθευτούν, κι αυτό, διότι από την πρώτη ημέρα φαίνεται ότι τα μηνύματα, που έλαβαν από τους καταναλωτές, είναι θετικά.

 
«Ελπίζουμε να υπάρξει αυτή η πολυπόθητη ανάσα, που περιμένουμε σαν εμπορικός κόσμος, μετά από μια σκληρή περίοδο λιτότητας. Η κίνηση είναι αρκετά καλή. Ο κόσμος ενημερώνεται για τις μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις, και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος. 
 
Τα ποσοστά των εκπτώσεων στα καταστήματα της Πάτρας κυμαίνονται, επί το πλείστον, από 20%-50%.
 
«Τα ποσοστά των εκπτώσεων είναι μεγάλα. Ένας άνθρωπος, που θα βρει κάτι, που θα του αρέσει με έκπτωση 50%, μπορεί να πάρει ή δυο μπλούζες ή δυο παντελόνια, αντί για ένα. Είναι δελεαστικές οι τιμές» σημείωσε ο κ. Ζαφειρόπουλος.
 
Τι θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές κατά την διάρκεια των θερινών εκπτώσεων; Εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
 
«Οι καταναλωτές να μείνουν μακριά από κάποια τεχνάσματα κάποιων με υπερβολικά υψηλά ποσοστά έκπτωσης, που φυσικά είναι πλασματικά. Είναι μια πρακτική κάποιων μεγάλων καταστημάτων, που το συνηθίζουν. Λίγο πριν τις εκπτώσεις κάνουν ένα ελαφρύ «σήκωμα» της τιμής προς τα πάνω για να φανεί πιο δελεαστικό το προϊόν» επεσήμανε ο κ. Ζαφειρόπουλος.
 
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους.  Ειδικότερα για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.
 
Τώρα σύμφωνα με τον νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή 16 Ιουλίου, όμως από την πλευρά του ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προτείνει τα καταστήματα να είναι κλειστά. «Έχουμε δει ότι δεν βοηθά η Κυριακή και συνήθως αφαιρεί τον τζίρο από την Δευτέρα. Έξοδα, ενέργεια, κόπος, και μια ελαφριά δουλειά, που υπάρχει την Κυριακή, δεν βοηθά τελικά» υπογράμμισε ο β’ αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της Πάτρας.  
 
Να αναφέρουμε ότι οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν χθες, θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 31 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: