ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ gmosxos1@hotmail.com στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα άνοιξε και ισχύει πάλι το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε περίπτωση που αδυνατείτε να κάνετε χρήση του hotmail.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ο Διοικητής Άγ. Ανδρέα απαντά στα ψεύδη Πετρόπουλου



Μπορεί το ανακαινισμένο πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» στην Πάτρα να έχει ξεκινήσει να λειτουργεί τμηματικά από τις 10/3, όπου εγκαταστάθηκε σε αυτό η πρώτη κλινική και ολοκληρωτικά από τις 25/5, όμως τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν αύριο στις 11:30 το πρωί.
«Ομολογουμένως ένα έργο ξεκινά με μια κυβέρνηση και τελειώνει με μια άλλη. Οπωσδήποτε το έργο δεν το κάνει η κυβέρνηση, αλλά αυτή το εγκαινιάζει πάντα. Θα έλεγα ότι καμία κυβέρνηση δεν το έχει ξεκινήσει αυτό το έργο και το μόνο σίγουρο είναι ότι ανήκει στους πολίτες της Πάτρας» δήλωσε μιλώντας  «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» Θόδωρος Σερεμέτης, απαντώντας ουσιαστικά στην αιχμηρή ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος, με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια, ότι «κάνουν φιέστα και πανηγύρια για έργα, που δεν τους ανήκουν».
 
Το ανακαινισμένο πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» παραδόθηκε στην διοίκηση τέλος Φεβρουάριου, κι εφόσον έγινε ο απαραίτητος υγειονομικός καθαρισμός του, ξεκίνησε να λειτουργεί τμηματικά από τις 10/3, όπου εγκαταστάθηκε σε αυτό η πρώτη κλινική και ολοκληρωτικά από τις 25/5. 
 
«Προσωπικά σαν διοικήτης, και η υπόλοιπη διοίκηση και οι εργαζόμενοι κάναμε τα πάντα και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να το λειτουργήσουμε και θα έπρεπε να μας το πιστώνει κάποιος ότι ξεκίνησε σε χρόνο μηδέν» υπογράμμισε ο κ. Σερεμέτης. 
 
Το συγκεκριμένο κτίριο του νοσοκομείου της Πάτρας είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου του 2008, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί. Μετά από πολυετείς και μετ΄εμποδίων εργασίες ανακατασκευής του, πλέον αποτελεί μια πρώτυπη σύγχρονη υγειονομική μονάδα, που έρχεται να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Βεβαίως μπορεί οι εργαζόμενοι να κάνουν λόγο για μείωση κλινών, για υποστελέχωση ή υποχρηματοδότηση, με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος να σημειώνει ότι «πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεων», επισημαίνοντας ότι «στον χώρο της υγείας είναι τόσα πολλά τα κενά, που έχουν δημιουργηθεί, στην προηγούμενη 5ετία (2010-2015), που δεν έγινε απολύτως τίποτε και μόνο απομειώνονταν τα νοσοκομεία, που δεν προλαβαίνει μέσα σε αυτά τα δυο χρόνια η κυβέρνηση να τα διορθώσει όλα αυτά. Δεν γίνεται». 
 
Όσο για την χρηματοδότηση ο κ. Σερεμέτης κάνει λόγο για ψεύδη από πλευράς του σωματείου των εργαζομένων, αναφορικά με την ανακοίνωση τους, αναφέροντας ότι «τελειώνοντας ο χρόνος (2016) είχαμε μια πρόσθετη χρηματοδότηση 250.000 ευρώ για τις ανάγκες της μετεγκατάστασης κι όχι της μετακόμισης, όπως λένε μερικοί, γιατι αυτή δεν κόστισε τίποτε, η μετεγκατάσταση όμως είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο και έχει το κόστος του. Δεν είναι ότι μετακινείς μια κλινική, είναι οι χώροι, που απομένουν, να ανακατασκευαστούν για να φιλοξενήσουν κάτι άλλο.Όλα αυτά είναι δαπάνες και κόστος. Μπαίνοντας το 2017 έχει ήδη δρομολογήσει το Υπουργείο Υγείας να μας χρηματοδοτήσει με περίπου 754.000 ευρώ, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν κι άλλες ανάγκες, που έχει το νοσοκομείο ». Αναφορικά για τις «ορφανές κλίνες», που κάνει λόγο το σωματείο των εργαζομένων, ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» απαντά ότι «τώρα έμειναν; Είναι «ορφανές» από το 2008 και μετά από το σεισμό, δεν ξαναβρέθηκε με κλίνες. Τώρα ξαφνικά θυμηθήκαμε ότι θέλουμε τόσες κλίνες ακόμα» διερωτήθηκε ο κ. Σερεμέτης.
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νοσοκομείο προχωρά μπροστά, οι υπηρεσίες, που παρέχει είναι πραγματικά τριτοβάθμιες, ενώ τα μέχρι στιγμής σχόλια από τους ασθενείς και τους συνοδούς, είναι ότι υπάρχει ικανοποίηση από πλευράς τους, και αυτό είναι, που ενδιαφέρει περισσότερο την διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: